Champagne Krug Vintage 2006 Gaveæske
Hver Krug Vintage fejrer den særlige karakter af et bestemt år. Krug Vintage er en blanding af de mest udtryksfulde vine fra et enkelt år forstærket af et ophold på over ti år i Krugs kældre. Hver eneste Krug Vintage er helt unik. Altid sammensat af de klassiske Champagnedruer: Pinot Noir, Chardonnay og Meunier, men procentdelen varierer fra årgang til årgang.
Vintage 2006 har ved første øjekast, en intens gylden farve, der lover stor rundhed. Meget udtryksfuld og overbærende næse, der afslører gul og tørret frugt, ristede mandler, hasselnød, ahornsirup, marengs og mandarinlikør. På ganen er den generøs, dyb, rigelig og frisk med aromatisk vedholdenhed og en lang finish. Den har noter af nougat, wienerbrød, tarte tatin, masser af citrus med en smuk finish på pink grapefrugtskind.
Hver Krug Vintage fejrer den særlige karakter af et bestemt år. Krug Vintage er en blanding af de mest udtryksfulde vine fra et enkelt år forstærket af et ophold på over ti år i Krugs kældre. Hver eneste Krug Vintage er helt unik. Altid sammensat af de klassiske Champagnedruer: Pinot Noir, Chardonnay og Meunier, men procentdelen varierer fra årgang til årgang.
Vintage 2006 har ved første øjekast, en intens gylden farve, der lover stor rundhed. Meget udtryksfuld og overbærende næse, der afslører gul og tørret frugt, ristede mandler, hasselnød, ahornsirup, marengs og mandarinlikør. På ganen er den generøs, dyb, rigelig og frisk med aromatisk vedholdenhed og en lang finish. Den har noter af nougat, wienerbrød, tarte tatin, masser af citrus med en smuk finish på pink grapefrugtskind.
Krug er uden tvivl et af verdens mest eksklusive Champagnehuse. Domænet er beliggende i Champagne-regionen i det nordøstlige Frankrig, og blev grundlagt i 1843 af tyskeren Johann-Joseph Krug. Hans drøm var at lave den bedste af den bedste Champagne, som kunne frigives hvert år uanset de årlige variationer i klimaet. En drøm som helt klart er gået i opfyldelse den dag i dag. Joseph Krugs filosofi, var at man ikke skulle opdele husets Champagne i hierarkier, og denne tankegang fastholder Krug i dag, hvor huset tilbyder syv forskellige Champagner, alle med deres helt eget udtryk, men uden at være opdelt i bestemte hierarkier. I stedet er det antallet af Champagnen, der bestemmer prisfastsættelsen.
Krug er Champagne med individualitet og stor personlighed. Som den nuværende kældermester Julie Cavil siger det bedst ”Vores job er, i en slurk at genforene den mest komplette sensoriske oplevelse, en Champagne kan tilbyde”. Noget som man i den grad må sige, at de lykkes med gang på gang hos Krug.
Champagnen gæres altid på egetræsfade, hvilket giver den karakteristiske rige, fyldige og nøddeagtige smag. Champagnen fra dette legendariske hus ældes med ynde og bør nydes ligeså.
Selvom domænet i 1999 blev solgt til luksuskoncernen Louis Vuitton-Möet-Hennessy (LVMH), er det stadig den sjette generation af Krug-familien Olivier Krug, der leder dette fantastiske Champagnehus. Dette er med til at sikre at husets autenticitet lever videre, og at Krugs Champagne stadig bliver lavet efter grundlæggeren Johann-Joseph Krugs principper.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Krug |
Region | Champagne |
Årgang | 2006 |
Volume | 75CL |
Druer | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Kategori | Champagne |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker
As I reported when it was released, Krug's 2006 Brut is clearly one of the vintage's highlights. Offering up aromas of dried fruits, pear, freshly baked bread, caramelized apples, honeycomb and toasted sourdough, it's full-bodied, deep and layered, with superb concentration, racy acids and an impressively tightly wound profile for this demonstrative vintage. I observed last year that this is surprisingly reserved for the vintage, and if anything, that quality is even more in evidence today. While many 2006 Champagnes are likely to be at their best in their demonstrative youth, this is one wine unquestionably built for the long haul.
James Suckling
This is a very deep and layered vintage Champagne with a round, ample mouth feel. It’s full-bodied with lots of cooked apple and mirabelle, as well as biscuit undertones. Hints of stone and flint. It’s flavorful. Delicious now and will age beautifully. Drink or hold.
Jeb Dunnuck
With a youthful golden straw hue, the 2006 Champagne Millesime Brut reveals powerful aromas of toasted incense and, like the 2011, is forward with an orange citrus-toned profile as well as notes of smoke, fresh apricot, honeycomb, and toasted hazelnut. It takes on broader shoulders and a more structured feel, with a refined, silky mousse, a pithy texture, and a good deal of depth throughout. The finish is long and full-bodied, with notes of marzipan on the back palate. Both of these vintages feel more immediate but should stand the test of time over the next 15 years. Krug ID: 118014
Vinous
The 2006 Vintage is a rich, opulent Champagne. Passion fruit, apricot, tangerine peel and spice all show the signs of a warm, radiant year. All the elements are so well balanced. The 2006 is an especially opulent Krug endowed with fabulous balance and tons of class. Warm weather during the summer yielded an extroverted Champagne that is already quite delicious. There was some disease pressure in August, but favorable weather in September helped stave that off. The rich, dense style of the 2006 stands in sharp contrast to the 2004 and 2008 in this tasting. Disgorged: Spring 2019. Krug ID: 219022.