Champagne Krug Vintage 2000 Gaveæske

Krug 2000 er en årgangschampagne, der skiller sig ud med sin markante karakter og dybe kompleksitet. Året 2000 bød på udfordrende vejrforhold, men resultatet er en kraftfuld og velafbalanceret vin.

Sammensætningen består af 42% Pinot Noir, 43% Chardonnay og 15% Meunier, hvilket giver en vin med både struktur og finesse. Farven er gylden med fine, vedvarende bobler. Duften er intens og lagdelt, med noter af karameliseret frugt, citrus, ristet brød og et strejf af krydderier. 

Smagen er fyldig og nuanceret, med en flot syre, der balancerer de modne frugtnoter og en subtil mineralitet. Eftersmagen er lang og vedholdende, med en delikat kombination af friskhed og dybde. Krug 2000 er en vin med en imponerende kompleksitet, der allerede nu viser stor elegance, men som også vil kunne udvikle sig yderligere ved lagring.

Krug 2000 er en årgangschampagne, der skiller sig ud med sin markante karakter og dybe kompleksitet. Året 2000 bød på udfordrende vejrforhold, men resultatet er en kraftfuld og velafbalanceret vin.

Sammensætningen består af 42% Pinot Noir, 43% Chardonnay og 15% Meunier, hvilket giver en vin med både struktur og finesse. Farven er gylden med fine, vedvarende bobler. Duften er intens og lagdelt, med noter af karameliseret frugt, citrus, ristet brød og et strejf af krydderier. 

Smagen er fyldig og nuanceret, med en flot syre, der balancerer de modne frugtnoter og en subtil mineralitet. Eftersmagen er lang og vedholdende, med en delikat kombination af friskhed og dybde. Krug 2000 er en vin med en imponerende kompleksitet, der allerede nu viser stor elegance, men som også vil kunne udvikle sig yderligere ved lagring.

Krug er uden tvivl et af verdens mest eksklusive Champagnehuse. Domænet er beliggende i Champagne-regionen i det nordøstlige Frankrig, og blev grundlagt i 1843 af tyskeren Johann-Joseph Krug. Hans drøm var at lave den bedste af den bedste Champagne, som kunne frigives hvert år uanset de årlige variationer i klimaet. En drøm som helt klart er gået i opfyldelse den dag i dag. Joseph Krugs filosofi, var at man ikke skulle opdele husets Champagne i hierarkier, og denne tankegang fastholder Krug i dag, hvor huset tilbyder syv forskellige Champagner, alle med deres helt eget udtryk, men uden at være opdelt i bestemte hierarkier. I stedet er det antallet af Champagnen, der bestemmer prisfastsættelsen.

Krug er Champagne med individualitet og stor personlighed. Som den nuværende kældermester Julie Cavil siger det bedst ”Vores job er, i en slurk at genforene den mest komplette sensoriske oplevelse, en Champagne kan tilbyde”. Noget som man i den grad må sige, at de lykkes med gang på gang hos Krug.

Champagnen gæres altid på egetræsfade, hvilket giver den karakteristiske rige, fyldige og nøddeagtige smag. Champagnen fra dette legendariske hus ældes med ynde og bør nydes ligeså.

Selvom domænet i 1999 blev solgt til luksuskoncernen Louis Vuitton-Möet-Hennessy (LVMH), er det stadig den sjette generation af Krug-familien Olivier Krug, der leder dette fantastiske Champagnehus. Dette er med til at sikre at husets autenticitet lever videre, og at Krugs Champagne stadig bliver lavet efter grundlæggeren Johann-Joseph Krugs principper.

Faktablad
LandFrankrig
Producent Krug
RegionChampagne
Årgang2000
Volume75CL
DruerChardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
KategoriChampagne
Kollistørrelse1
KollitypeOCC

James Suckling
Very fragrant. This has developed bright, ripe red cherry fruit aromas, vanilla cream, sweet roasted almond biscuits, some marzipan, tobacco, lemon meringue and chalky minerals. The palate has an assertive core of fine acidity with more yellow fruits expressed on entry, like peaches and nectarines. Good ripeness, superfine acidity. The redder fruits build as it goes; cherries and raspberries, yellow plums to close. Full of life. Drink now or up to 20 years, it will go the distance.

Robert Parker
The Krug vintage 2000 Brut smells strikingly redolent of sea breeze, kelp, and piles of oyster and mussel shells, allied to lemon oil and toasted hazelnuts. On the palate, the aforementioned elements serve for compulsive salivation, while a lusciously juicy amalgam of lime, grapefruit and apple tinged with piquancy of their pips buoys the salty wave of mineral matter into a profoundly protracted finish that bursts with brightness and at the same time reveals mouthwateringly savory crab shell reduction and a hitherto largely hidden dark side of smoky Latakia tobacco, dark-roasted coffee, and toasted grains. Expect this to merit following for 12-15 years. Krug – part of the Louis-Vuitton-Moet-Hennessy luxury goods empire since 1999 – continues to release wines fully worthy of their house’s exalted reputation that reflect inter alia the effects of micro-vinification in barrel and an (in the best sense) laissez-faire and leisurely attitude toward elevage and bottle-aging. (Although – for what little this may be worth – count me among those who find the metalicized labels that now adorn their bottles glitzy, and as such slightly incongruous with their contents). Director Olivier Krug represents his family’s sixth generation, assisted by veteran cellarmaster Eric Lebel and oenologist Julie Cavil. Most Champagne lovers will realize that each bottle from Krug nowadays comes with an identification number enabling the consumer to research its approximate disgorgement date – and sometimes other details specific to the bottle in question – via the house’s web site; but in keeping with the convention established for my reports, I have only referenced this number for the purpose of disambiguating non-vintage cuvees.