Champagne Krug Grande Cuvee 168ème Edition
Krug Grande Cuvée 168ème Edition er baseret på høsten i 2012. Et smukt år med lavt udbytte grundet diverse vejrforhold. Frost, regn, storm og hagl ramte Champagne i vinteren og foråret i 2012, fulgt af den tørreste modningssæson siden 1974, hvilket resulterede i 20% færre druer. Reservevine fra 10 forskellige år blev udvalgt til at komplimentere vinene fra 2012, der især var præget af søde og runde noter. Chardonnay fra Avize og Marmery blev valgt for at tilføje friskhed, mens Pinot Noir fra Montagne de Reims Nord skulle tilføje intensitet. Alt i alt udgør reservevine fra Krugs eget biblotek 42% af denne Grande Cuvée.
Et blend af 198 vine fra 11 forskellige år. Den yngste er fra 2012 mens den ældste er fra 1996. Den endelige komposition er 52% Pinot Noir, 35% Chardonnay og 13% Meunier. Syv år i Krugs kældre giver Krug Grande Cuvée 168ème edition sit særlige udtryk og sin elegance.
Ambitionen med Krug Grande Cuvée er at opnå den størst mulige kompleksitet og harmoni hvor ingen elementer må overdøve hinanden, mundfølelsen skal være rig og cremet men samtidig rumme friskhed og spænding. Opskriften er aldrig den samme men blandes far gang til gang af kældermester Eric Lebel og hans team. Af samme årsag skifter drueindholdet fra frigivelse til frigivelse, men sædvanligvis indgår både Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier i blandingen med hovedvægten på Pinot Noir. Basevinene gæres på små skræddersyede fade á 205 liter, aldrig nye, fra skovene i Haute Futaies i det centrale Frankrig. Efter en kortere periode med bundfældning overføres vinene til ståltanke. Når blandingen er foretaget aftappes vinen og gennemgår anden gæring i flasken samt en efterfølgende lagring på 5-6 år inden frigivelse.
Hver flaske Grande Cuvée er mærket emd en ID kode. På krug.com kan koden indtastes og man kan få et væld af informationer om netop den flaske, man har i hånden.
Krug Grande Cuvée 168ème Edition er baseret på høsten i 2012. Et smukt år med lavt udbytte grundet diverse vejrforhold. Frost, regn, storm og hagl ramte Champagne i vinteren og foråret i 2012, fulgt af den tørreste modningssæson siden 1974, hvilket resulterede i 20% færre druer. Reservevine fra 10 forskellige år blev udvalgt til at komplimentere vinene fra 2012, der især var præget af søde og runde noter. Chardonnay fra Avize og Marmery blev valgt for at tilføje friskhed, mens Pinot Noir fra Montagne de Reims Nord skulle tilføje intensitet. Alt i alt udgør reservevine fra Krugs eget biblotek 42% af denne Grande Cuvée.
Et blend af 198 vine fra 11 forskellige år. Den yngste er fra 2012 mens den ældste er fra 1996. Den endelige komposition er 52% Pinot Noir, 35% Chardonnay og 13% Meunier. Syv år i Krugs kældre giver Krug Grande Cuvée 168ème edition sit særlige udtryk og sin elegance.
Ambitionen med Krug Grande Cuvée er at opnå den størst mulige kompleksitet og harmoni hvor ingen elementer må overdøve hinanden, mundfølelsen skal være rig og cremet men samtidig rumme friskhed og spænding. Opskriften er aldrig den samme men blandes far gang til gang af kældermester Eric Lebel og hans team. Af samme årsag skifter drueindholdet fra frigivelse til frigivelse, men sædvanligvis indgår både Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier i blandingen med hovedvægten på Pinot Noir. Basevinene gæres på små skræddersyede fade á 205 liter, aldrig nye, fra skovene i Haute Futaies i det centrale Frankrig. Efter en kortere periode med bundfældning overføres vinene til ståltanke. Når blandingen er foretaget aftappes vinen og gennemgår anden gæring i flasken samt en efterfølgende lagring på 5-6 år inden frigivelse.
Hver flaske Grande Cuvée er mærket emd en ID kode. På krug.com kan koden indtastes og man kan få et væld af informationer om netop den flaske, man har i hånden.
Krug er uden tvivl et af verdens mest eksklusive Champagnehuse. Domænet er beliggende i Champagne-regionen i det nordøstlige Frankrig, og blev grundlagt i 1843 af tyskeren Johann-Joseph Krug. Hans drøm var at lave den bedste af den bedste Champagne, som kunne frigives hvert år uanset de årlige variationer i klimaet. En drøm som helt klart er gået i opfyldelse den dag i dag. Joseph Krugs filosofi, var at man ikke skulle opdele husets Champagne i hierarkier, og denne tankegang fastholder Krug i dag, hvor huset tilbyder syv forskellige Champagner, alle med deres helt eget udtryk, men uden at være opdelt i bestemte hierarkier. I stedet er det antallet af Champagnen, der bestemmer prisfastsættelsen.
Krug er Champagne med individualitet og stor personlighed. Som den nuværende kældermester Julie Cavil siger det bedst ”Vores job er, i en slurk at genforene den mest komplette sensoriske oplevelse, en Champagne kan tilbyde”. Noget som man i den grad må sige, at de lykkes med gang på gang hos Krug.
Champagnen gæres altid på egetræsfade, hvilket giver den karakteristiske rige, fyldige og nøddeagtige smag. Champagnen fra dette legendariske hus ældes med ynde og bør nydes ligeså.
Selvom domænet i 1999 blev solgt til luksuskoncernen Louis Vuitton-Möet-Hennessy (LVMH), er det stadig den sjette generation af Krug-familien Olivier Krug, der leder dette fantastiske Champagnehus. Dette er med til at sikre at husets autenticitet lever videre, og at Krugs Champagne stadig bliver lavet efter grundlæggeren Johann-Joseph Krugs principper.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Krug |
Region | Champagne |
Årgang | NV |
Volume | 75CL |
Druer | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Kategori | Champagne |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker
Krug's NV Grande Cuvée 168ème Édition is a classic in the making, wafting from the glass with aromas of dried fruits, pear, toasted nuts, orange zest, honeycomb and freshly baked bread. Medium to full-bodied, generous but incisive, it's deep and elegantly fleshy, with a beautifully refined mousse and an enveloping core of fruit that's complemented by the characteristic Krug patina of nutty complexity imparted by barrel fermentation. Even if this is more open out of the gates than the 2011-based 167ème edition, the 168ème edition is also the more concentrated and intense of the two. It's based on the 2012 harvest, complemented by fully 42% reserve wines—a blend of 198 wines from 11 different vintages dating back to 1996.
James Suckling
Quite rich aromas of cooked apples, peaches, pie crust and biscuit. Some dried pineapple. Full bodied with layers of fruit and a really lively backbone of acidity and energy. Really zippy and energetic at the end. A beauty. Based on the 2012 harvest, but 13 different years in the blend. Drink now.
Jeb Dunnuck
A beautiful Champagne, yet one that needs bottle age, the NV Grand Cuvee 168ème Edition comes mostly from the 2012 vintage (a good vintage) and has gorgeous apple blossom and stone fruits intermixed with classic Krug toasted brioche, toasted almond, white flowers, and honeysuckle aromatics. Just gorgeous on the palate as well, it's concentrated and has a rich, backward texture, bright acidity, and great finish. It takes lots of air to show at its best today, but do your best to hide bottles for 3-4 years. You'll be rewarded and it will evolve gracefully for another two decades or more.