Champagne Jacquesson Cuvée No 746 Extra Brut N.V.

SKU
7908
599,00 kr. v. 6 stk. 699,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1699,00 kr.
6699,00 kr.599,00 kr.

Cuvée 746 er baseret på 2018-årgangen. Ca 70% Chardonnay og lige dele Pinot Noir og Pinot Meunier. Frisk, livlig, kompleks og mineralsk vin af meget høj klasse. Trods ultra-tør har den husets varemærke: Den runde mildhed, der stammer fra druemateriale af optimal kvalitet, præcis presning og spontangæring i store træfade. Vil udvikle sig.

68% af druerne fra 2018-årgangen stammer fra Aÿ, Dizy og Hautvillers i Vallée de la Marne, nord for floden, og 32% fra Avize og Oiry i Côte de Blancs, plus reservevin af ældre årgange. Vinen har ligget mere end 3 år på gæren før degorgement.

Frost sidst i april ødelagde en del af udbyttet for mange druedyrkere. Hos Jacquesson foretog man en streng sortering, så den endelige mængde af druer var lav men af moden og meget sund kvalitet. Hos Jacquesson begyndte høsten d. 30. august og sluttede midt i september. 

Cuvée 746 er baseret på 2018-årgangen. Ca 70% Chardonnay og lige dele Pinot Noir og Pinot Meunier. Frisk, livlig, kompleks og mineralsk vin af meget høj klasse. Trods ultra-tør har den husets varemærke: Den runde mildhed, der stammer fra druemateriale af optimal kvalitet, præcis presning og spontangæring i store træfade. Vil udvikle sig.

68% af druerne fra 2018-årgangen stammer fra Aÿ, Dizy og Hautvillers i Vallée de la Marne, nord for floden, og 32% fra Avize og Oiry i Côte de Blancs, plus reservevin af ældre årgange. Vinen har ligget mere end 3 år på gæren før degorgement.

Frost sidst i april ødelagde en del af udbyttet for mange druedyrkere. Hos Jacquesson foretog man en streng sortering, så den endelige mængde af druer var lav men af moden og meget sund kvalitet. Hos Jacquesson begyndte høsten d. 30. august og sluttede midt i september. 

Champagnehuset Jacquesson blev grundlagt i 1798. Deres storhedstid havde huset i starten og midten af 1800-tallet med Adolphe Jacquesson i førersædet. Adolphe Jacquesson opfandt endda det trådnet, der holder proppen på plads i Champagne den dag i dag. En vis Joseph Krug lærte faget her og giftede sig med en Jacquesson. I dag ledes huset af brødrene Chiquet, der har ført huset til den absolutte top.

Man har satset stort på kvalitet, og det bærer tydelig frugt i dag. Huset bruger ekstremt kostbare metoder, og har skåret ned på høst og salg, hvor andre har mangedoblet salget. Huset bruger kun egne druer og ingen kunstgødning eller insektgifte. Markerne er vigtige for Jacquesson og derfor benyttes der traditionelle dyrkningsmetoder og det er vigtigt at de enkelte marker kommer til udtryk i den færdige Champagne. For husets ejere er det vigtigste at druerne er ordentlig modnet, hvilket nogle år godt kan være svært at opnå på grund af Champagnes nordlige placering. Presningen er også meget vigtig og bliver udført meget forsigtigt i en traditionel presse. Hos Jacquesson bruger man kun 1. pres, resten bliver solgt til andre huse. I nogle tilfælde sælger de også 1. pres, hvis ikke kvaliteten har været god nok. Alle druerne fra de forskellige marker bliver presset, fermenteret og lagret hver for sig. Alle disse processer foregår i træfade. Fermenteringen tager 3 til 4 måneder. Vinene ligger forholdsvis lang tid på fade, og flaskes sent.

Husets marker består af Grand Cru marker i Aÿ og Premier Cru marker i Dizy og Hautvillers (Grande Vallée de la Marne) samt Grand Cru marker i Avize og Oiry (Côte de Blancs). Da huset selv levere 80% af deres druer, køber man 20% fra nabomarker i de områder, hvor man selv har marker. I dag hører huset til blandt de allerbedste i Champagne – både når det kommer til deres vintage og enkelt-mark-Champagner, men også for deres standard Cuvée.

Faktablad
LandFrankrig
Producent Champagne Jacquesson
RegionChampagne
ÅrgangNV
Volume75CL
DruerChardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
KategoriChampagne
Kollistørrelse6
KollitypeOCC

Robert Parker
Disgorged in November 2022 with two grams per liter dosage, the NV Extra-Brut Cuvée No. 746 is based on the 2018 vintage. The grapes were sourced from Avize and Oiry (32%) and Hauvillers (68%). Showing nicely, it offers up a delicate, ripe bouquet with aromas of baked bread, ripe orchard fruits, almonds, dried flowers and smoke. Medium to full-bodied, it’s fleshy with an enveloping core of fruit, a pinpoint mousse and a delicate, perfumed, ripe orchard fruit-inflected finish.

James Suckling
This shows a rich and rather flamboyant character from the heat of 2018, giving a full and flavorful array of brioche and ripe apple, apple tart and dried pineapple. Full and plump with lots of ripe fruit at the end. Mostly chardonnay, the rest pinot. Three years on yeast. Dosage 1.5g/L. Drink now.