Champagne Jacquesson Cuvée No 739 Extra-Brut N.V. Jeroboam

Cuvée 739 er baseret på vine fra årgang 2011. Vinen er sammensat af 60% Chardonnay, 20% Pinot Noir og 20% Pinot Meunier, der alle er spontangærede i store træfade. Vinen har tilbragt 36 måneder på flaske, sammen med gæren, inden den er degorceret uden dosage. 60% af druerne stammer fra Aÿ, Dizy og Hautvillers i Vallée de la Marne, nord for floden, og 40% fra Avize og Oiry i Côte de Blancs, plus reservevin af ældre årgange.

Cuvée 700 serien er, for hvert nyt nummer, baseret på en bestemt årgang tilsat ca. 20% reservevine, som tilfører dybde, nuancer og kompleksitet. 

Cuvée 739 er baseret på vine fra årgang 2011. Vinen er sammensat af 60% Chardonnay, 20% Pinot Noir og 20% Pinot Meunier, der alle er spontangærede i store træfade. Vinen har tilbragt 36 måneder på flaske, sammen med gæren, inden den er degorceret uden dosage. 60% af druerne stammer fra Aÿ, Dizy og Hautvillers i Vallée de la Marne, nord for floden, og 40% fra Avize og Oiry i Côte de Blancs, plus reservevin af ældre årgange.

Cuvée 700 serien er, for hvert nyt nummer, baseret på en bestemt årgang tilsat ca. 20% reservevine, som tilfører dybde, nuancer og kompleksitet. 

Champagnehuset Jacquesson blev grundlagt i 1798. Deres storhedstid havde huset i starten og midten af 1800-tallet med Adolphe Jacquesson i førersædet. Adolphe Jacquesson opfandt endda det trådnet, der holder proppen på plads i Champagne den dag i dag. En vis Joseph Krug lærte faget her og giftede sig med en Jacquesson. I dag ledes huset af brødrene Chiquet, der har ført huset til den absolutte top.

Man har satset stort på kvalitet, og det bærer tydelig frugt i dag. Huset bruger ekstremt kostbare metoder, og har skåret ned på høst og salg, hvor andre har mangedoblet salget. Huset bruger kun egne druer og ingen kunstgødning eller insektgifte. Markerne er vigtige for Jacquesson og derfor benyttes der traditionelle dyrkningsmetoder og det er vigtigt at de enkelte marker kommer til udtryk i den færdige Champagne. For husets ejere er det vigtigste at druerne er ordentlig modnet, hvilket nogle år godt kan være svært at opnå på grund af Champagnes nordlige placering. Presningen er også meget vigtig og bliver udført meget forsigtigt i en traditionel presse. Hos Jacquesson bruger man kun 1. pres, resten bliver solgt til andre huse. I nogle tilfælde sælger de også 1. pres, hvis ikke kvaliteten har været god nok. Alle druerne fra de forskellige marker bliver presset, fermenteret og lagret hver for sig. Alle disse processer foregår i træfade. Fermenteringen tager 3 til 4 måneder. Vinene ligger forholdsvis lang tid på fade, og flaskes sent.

Husets marker består af Grand Cru marker i Aÿ og Premier Cru marker i Dizy og Hautvillers (Grande Vallée de la Marne) samt Grand Cru marker i Avize og Oiry (Côte de Blancs). Da huset selv levere 80% af deres druer, køber man 20% fra nabomarker i de områder, hvor man selv har marker. I dag hører huset til blandt de allerbedste i Champagne – både når det kommer til deres vintage og enkelt-mark-Champagner, men også for deres standard Cuvée.

Faktablad
WineFront94
LandFrankrig
Producent Champagne Jacquesson
RegionChampagne
ÅrgangNV
Volume300CL
DruerChardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
KategoriChampagne
Kollistørrelse1
KollitypeOCC

James Suckling
The wood has worked some magic here, adding a savory edge to otherwise sweetly fragrant fruits, dried flowers, almonds and peachy chardonnay fruits. The palate, meanwhile, has plenty of flavoursome peach and lemon-citrus flavors. It's smoothly textured and builds through all savory on the finish. Drink now. Based on the 2011 harvest with 31% reserve wine: 57% chardonnay, 21% pinot noir and 22% pinot meunier fermented and aged in foudres and unfiltered with a low (3.5g/litre) dosage.