Champagne Dom Pérignon Lenny Kravitz Edition Rosé 2006

Lenny Kravitz er næste i rækken til at skabe et limited edition version af den ikoniske Dom Pérignon flaske. Kravitz passion for kreativitet i alle afskygninger gør ham til det perfekte match for Dom Pérignon. 

Flaskens ikoniske skjold er blevet løftet til et nyt niveau takket være Kravitz’ vision. Med inspiration fra guldsmedes håndværk fremstår skjoldet i hamret metal.

Dom Pérignon Rosé udspringer af ønsket om at indfange Pinot Noir-druen i dens oprindelige udstråling og fange dens vitale kraft. Gennem omkring 9 tålmodige år i kælderen, bliver Dom Pérignon Rosé forvandlet til et mesterværk, som er utroligt raffineret, ukompliceret og med en beundringsværdig intensitet.

Bouqueten er fortryllende moden og dyb. I næsen flyder duften af hindbær og vilde jordbær, og bliver komplimenteret af noter af iris og viol. Vinen har en fantastisk fylde og saftighed, og føles silkeblød. Den har en flot mineralsk karakter over sig. Finishen bringer en mere stringent struktur med strejf af grønne blomster.

Lenny Kravitz er næste i rækken til at skabe et limited edition version af den ikoniske Dom Pérignon flaske. Kravitz passion for kreativitet i alle afskygninger gør ham til det perfekte match for Dom Pérignon. 

Flaskens ikoniske skjold er blevet løftet til et nyt niveau takket være Kravitz’ vision. Med inspiration fra guldsmedes håndværk fremstår skjoldet i hamret metal.

Dom Pérignon Rosé udspringer af ønsket om at indfange Pinot Noir-druen i dens oprindelige udstråling og fange dens vitale kraft. Gennem omkring 9 tålmodige år i kælderen, bliver Dom Pérignon Rosé forvandlet til et mesterværk, som er utroligt raffineret, ukompliceret og med en beundringsværdig intensitet.

Bouqueten er fortryllende moden og dyb. I næsen flyder duften af hindbær og vilde jordbær, og bliver komplimenteret af noter af iris og viol. Vinen har en fantastisk fylde og saftighed, og føles silkeblød. Den har en flot mineralsk karakter over sig. Finishen bringer en mere stringent struktur med strejf af grønne blomster.

Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérignon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936.

Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted.

Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen. 

Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity.

Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse.

Faktablad
LandFrankrig
Producent Moët & Chandon
RegionChampagne
Årgang2006
Volume75CL
DruerChardonnay, Pinot Noir
KategoriChampagne
Kollistørrelse6
KollitypeOCC

Robert Parker
The 2006 Dom Pérignon comes from a very rich vintage with an early ripeness that brought a lot of aromatic maturity. The white-golden prestige cuvée contains a bit more Chardonnay than Pinot Noir and opens with a deep and seductive, pretty accessible nose with intense yet fresh fruit aromas of pineapples, with peaches and tangerines. Lively and elegant on the palate, this is a full-bodied, unusually aromatic and fruity DP with a long and tension-filled expression.

James Suckling
This is very lively and vibrant with a dense and rich center palate. Lots of complexity and balance with pastry, sliced lemon and light dried mango. Full yet racy and intense. A beautiful center palate. Linear. Shows potential for aging but so good right now.

Jeb Dunnuck
A wine that surpassing the 2000, the 2006 Dom Perignon offers beautiful stone fruits, toasted hazelnuts, citrus blossom, and brioche. It shows the richer side of the 2006 vintage with plenty of richness, yet it has bright acidity, a tight, reserved style, and a great finish, it just needs time.

Vinous
Powerful, dense and tightly wound, the 2006 Dom Pérignon is fabulous today. To be sure, the 2006 is a broad, virile Champagne, but I find it compelling because of its phenolic depth and overall intensity. Chef de Caves Richard Geoffroy adds that August was quite cold and wet, and that ripening only happened at the very end of the growing season. Although numbers alone can never explain a wine, I find it interesting that the 2006 has more phenolics than the 2003. Readers will have to be patient, as the 2006 is easily the most reticent Dom Pérignon in the years spanning 2002 and 2009. I am confident the 2006 will have its day, but in its youth, it is not especially charming or easy to drink.