Champagne Dom Pérignon Lady Gaga Edition Brut 2010
Dom Pérignon har i en årrække ført sig frem med nogle kunstneriske, ja avantgardistiske brandkampagner, hvor flaskerne blev iført nye gevandter og pakket i eksklusive og kreative gaveæsker, og i april 2021 kom det frem at popikonet Lady Gaga skulle lægge navn til den næste limited-edition af de berømte Champagne, nærmere bestemt Dom Pérignon brut 2010 og Dom Pérignon rosé brut 2006.
De to vine og ikke mindst Lady Gaga blev lanceret ved en imponerende kampagne som rullede fra slutningen af september og ind i efteråret 2021, og nedenfor kan du se en lille video om den kreative proces bag kampagnen og selve præsentationen hvor Lady Gagas lyst til at eksperimentere, drømme og udstille sig selv ikke fornægter sig.
En meget eksklusiv gavemulighed og på grund af den glitrende psykedeliske æske sikkert også snart et unikt samlerobjekt.
Bouqueten er først kompleks og emmer af hvide blomster og mynte, efterfulgt af mere krydrede noter som røg og hvid peber. Der er fuldstændig balance mellem næse og gane. Frugten er udtalt og klar, og syren er bemærkelsesværdigt flot integreret.
En Champagne som aldrig skuffer.
Dom Pérignon har i en årrække ført sig frem med nogle kunstneriske, ja avantgardistiske brandkampagner, hvor flaskerne blev iført nye gevandter og pakket i eksklusive og kreative gaveæsker, og i april 2021 kom det frem at popikonet Lady Gaga skulle lægge navn til den næste limited-edition af de berømte Champagne, nærmere bestemt Dom Pérignon brut 2010 og Dom Pérignon rosé brut 2006.
De to vine og ikke mindst Lady Gaga blev lanceret ved en imponerende kampagne som rullede fra slutningen af september og ind i efteråret 2021, og nedenfor kan du se en lille video om den kreative proces bag kampagnen og selve præsentationen hvor Lady Gagas lyst til at eksperimentere, drømme og udstille sig selv ikke fornægter sig.
En meget eksklusiv gavemulighed og på grund af den glitrende psykedeliske æske sikkert også snart et unikt samlerobjekt.
Bouqueten er først kompleks og emmer af hvide blomster og mynte, efterfulgt af mere krydrede noter som røg og hvid peber. Der er fuldstændig balance mellem næse og gane. Frugten er udtalt og klar, og syren er bemærkelsesværdigt flot integreret.
En Champagne som aldrig skuffer.
Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérignon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936.
Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted.
Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen.
Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity.
Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Moët & Chandon |
Region | Champagne |
Årgang | 2010 |
Volume | 75CL |
Druer | Chardonnay, Pinot Noir |
Kategori | Champagne |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
James Suckling
Mineral and stone and steel. Dried flowers. Lots of dried fruits such as peaches. Apricot. So much intense fruit character. Wild flavors and complexity. A real pastry shop in the glass here. Full but not heavy. Wonderful flavors. Exotic. Drink now or hold.