Champagne Dom Pérignon Brut 2008
Dom Pérignon laver kun vintagechampagne, og hver årgang er en kreation, som er enestående og unik. Den udtrykker både årets karakter og Dom Pérignons stil. Plénitude 1 er indbegrebet af harmoni. Efter mindst 8 års bearbejdelse i kældrene frigives vinen.
Bouqueten er først kompleks og emmer af hvide blomster og mynte, efterfulgt af mere krydrede noter som røg og hvid peber. Der er fuldstændig balance mellem næse og gane. Frugten er udtalt og klar, og syren er bemærkelsesværdigt flot integreret.
En Champagne som aldrig skuffer.
Dom Pérignon laver kun vintagechampagne, og hver årgang er en kreation, som er enestående og unik. Den udtrykker både årets karakter og Dom Pérignons stil. Plénitude 1 er indbegrebet af harmoni. Efter mindst 8 års bearbejdelse i kældrene frigives vinen.
Bouqueten er først kompleks og emmer af hvide blomster og mynte, efterfulgt af mere krydrede noter som røg og hvid peber. Der er fuldstændig balance mellem næse og gane. Frugten er udtalt og klar, og syren er bemærkelsesværdigt flot integreret.
En Champagne som aldrig skuffer.
Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérignon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936.
Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted.
Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen.
Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity.
Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Moët & Chandon |
Region | Champagne |
Årgang | 2008 |
Volume | 75CL |
Druer | Chardonnay, Pinot Noir |
Kategori | Champagne |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker
Unquestionably the finest Dom Pérignon of the decade, the 2008 Dom Pérignon is drinking brilliantly today, wafting from the glass with notes of citrus oil, ripe orchard fruit, peach, buttered toast, pastry cream, iodine and smoky reduction. Full-bodied, rich and fleshy, it's vinous and layered, with a deep core of sweet fruit, racy acids and a long, saline finish. The 2008 is aging very gracefully.
James Suckling
Deep and generous, yet driven, with delicious salted-butter and salted-caramel notes underneath the initial lemon and chalk. Really expands on the palate in all directions. Lemon cream and shortcrust. Creamy, yet underpinned by a sharp backbone of acidity throughout. Drink or hold.
Jeb Dunnuck
The 2008 Dom Pérignon is the first time the estate has released a wine out of order (the 2009 was released before the 2008) but the estate loved the wine so much they felt it warranted additional aging. This is a rich, powerful wine that still shows incredible purity and elegance, with a stacked, concentrated feel on the palate. It’s rare to find such a mix of ripe, pure, concentrated fruit paired with this level of purity, focus, and precision. This is a legendary Dom that surpasses all the great vintages of Dom I have experience with, including the 1990, 1996, and 2002.
Vinous
The 2008 Dom Pérignon is fabulous, but quite remarkably, it was even more open when I tasted it a year ago. Bright, focused and crystalline in its precision, the 2008 is going to need a number of years before it is at its best. Lemon peel, white flowers, mint and white pepper give the 2008 its chiseled, bright profile. Several recent bottles have all been magnificent. What I admire most about the 2008 is the way it shows all the focus, translucence and energy that is such a signature of the year, and yet it is also remarkably deep and vertical. In other words, the 2008 is a Champagne that plays in three dimensions.
- Champagne Premium Plus Kassen (6 fl.)
Seks helt ekseptionelle flasker fra Champagne! Det her er diamanter, der viser den absolutte top...
10.995,00 kr. Kassens værdi 12.970,00 kr.