Champagne Dom Pérignon Brut 2000 Methusalem
Dom Pérignon Brut 2000 Methusalem er en udsøgt vintage Champagne, skabt af det legendariske hus Moët & Chandon. Årgangen 2000 markerede begyndelsen på et nyt årtusinde og bød på udfordrende, men givende vejrforhold, som resulterede i druer med fremragende balance mellem modenhed og friskhed.
Denne Methusalem-flaske (6 liter) repræsenterer en eksklusiv oplevelse, da den store flaskestørrelse giver vinen mulighed for at udvikle sig langsommere og opnå en unik kompleksitet og finesse.
Dom Pérignon Brut 2000 er en harmonisk blanding af Pinot Noir og Chardonnay, der resulterer i en Champagne med dybde og elegance. Den byder på aromaer af moden citrus, hvide blomster og stenfrugter, ledsaget af komplekse noter af brioche, ristet mandel og mineralske undertoner. På ganen fremstår den fyldig og raffineret med en cremet tekstur, livlige bobler og en langvarig eftersmag præget af friskhed og elegance.
Champagnen egner sig som aperitif eller som ledsager til retter som skaldyr, fisk, kaviar eller lette fjerkræretter. Serveres bedst ved 8-10 °C for at fremhæve dens subtile aromaer og kompleksitet.
Dom Pérignon Brut 2000 Methusalem er en udsøgt vintage Champagne, skabt af det legendariske hus Moët & Chandon. Årgangen 2000 markerede begyndelsen på et nyt årtusinde og bød på udfordrende, men givende vejrforhold, som resulterede i druer med fremragende balance mellem modenhed og friskhed.
Denne Methusalem-flaske (6 liter) repræsenterer en eksklusiv oplevelse, da den store flaskestørrelse giver vinen mulighed for at udvikle sig langsommere og opnå en unik kompleksitet og finesse.
Dom Pérignon Brut 2000 er en harmonisk blanding af Pinot Noir og Chardonnay, der resulterer i en Champagne med dybde og elegance. Den byder på aromaer af moden citrus, hvide blomster og stenfrugter, ledsaget af komplekse noter af brioche, ristet mandel og mineralske undertoner. På ganen fremstår den fyldig og raffineret med en cremet tekstur, livlige bobler og en langvarig eftersmag præget af friskhed og elegance.
Champagnen egner sig som aperitif eller som ledsager til retter som skaldyr, fisk, kaviar eller lette fjerkræretter. Serveres bedst ved 8-10 °C for at fremhæve dens subtile aromaer og kompleksitet.
Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérignon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936.
Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted.
Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen.
Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity.
Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Moët & Chandon |
Region | Champagne |
Årgang | 2000 |
Volume | 600CL |
Druer | Chardonnay, Pinot Noir |
Kategori | Champagne |
Kollistørrelse | 1 |
Kollitype | OWC |
Robert Parker
The 2000 Brut Dom Perignon is a gorgeous, seductive wine that floats on the palate with remarkable grace. Toasty aromas meld into freshly cut flowers, apricots and pears, with sweet notes of mint and licorice that linger on the long finish. This perfumed, inviting Dom Perignon is elegance personified, and in this vintage the wine fully merits its lofty reputation. According to winemaker Vincent Chaperone there is only one disgorgement date for the first release of Dom Perignon, and the 2000 was disgorged over a period of weeks in March and April, 2007, 2007. Anticipated maturity: 2008-2018.