Champagne Charles Heidsieck Brut Millésimé 2012
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 775,00 kr. | |
6 | 775,00 kr. | 725,00 kr. |
Fuldtonet gylden champagne med varme strejf af Indian Summer og exceptionelt delikate bobler, der varer længere end normalt som et resultat af vinens ekstraordinært langsomme modning i en to tusind år gammel kalkstenskrypt.
Med den nænsomme sammensætning af 58% Pinot Noir (grands og premiers crû) og 42% Chardonnay afsløres fortættede aromaer af muld, bregner og klatreroser iblandet krydrede noter af hvid peber, chili og lakrids.
Den umiddelbare fornemmelse i munden er generøs, kraftfuld og luksuriøs med en smag af ribs, solbær, blåbær og kandiserede kastanjer. Den lange, majestætiske finish stammer fra Pinot Noir’en, mens champagnens særlige komplekse personlighed må tilskrives de ædle Chardonnay-crû.
Gylden champagne med livlige bobler, der varer længere end normalt som et resultat af vinens langsomme modning – i en to tusind år gammel kalkstenskrypt.
Fuldtonet gylden champagne med varme strejf af Indian Summer og exceptionelt delikate bobler, der varer længere end normalt som et resultat af vinens ekstraordinært langsomme modning i en to tusind år gammel kalkstenskrypt.
Med den nænsomme sammensætning af 58% Pinot Noir (grands og premiers crû) og 42% Chardonnay afsløres fortættede aromaer af muld, bregner og klatreroser iblandet krydrede noter af hvid peber, chili og lakrids.
Den umiddelbare fornemmelse i munden er generøs, kraftfuld og luksuriøs med en smag af ribs, solbær, blåbær og kandiserede kastanjer. Den lange, majestætiske finish stammer fra Pinot Noir’en, mens champagnens særlige komplekse personlighed må tilskrives de ædle Chardonnay-crû.
Gylden champagne med livlige bobler, der varer længere end normalt som et resultat af vinens langsomme modning – i en to tusind år gammel kalkstenskrypt.
Navnet Charles Heidsieck forbindes i dag med det ypperste inden for prestigiøse champagner og er formentlig det champagnehus, der har modtaget flest priser på verdensplan. Charles’ champagner (glem efternavnet!) regnes af de fleste vineksperter blandt verdens 5 bedste.
Allerede som 29-årig kaster Charles Camille Heidsieck (1822–1893) sig i 1851 ud i at stifte sit eget Maison. Han er en viljestærk ung mand med en kompromis-løs holdning til kvalitet: Hans champag-ner skal være de bedste.
Han investerer en formue i såkaldte crayères, romerske kalkstenskrypter fra det 2. århundrede, hvor hans nøje udvalgte vine vil få de optimale mod-ningsbetingelser. Vinene får lov at ligge dobbelt så lang tid i de kølige kældre, som appellationen kræver, så de ganske lang-somt udvikler de fine, harmoniske bobler, som Charles fra starten berømmes for.
Og nu går det stærkt. I 1859 modtager Charles sin første af mange guldmedal-jer i Bordeaux. Selveste Napoleon Bona-parte får øjnene op for de exceptionelle champagner og tillader, at hans kontrafej må bruges på etiketterne.
Det åbner dørene ud til resten af verden: Det fashionable champagnehus bliver nu hofleverandør til kongehusene i Norge og Sverige – og til den russiske tsar, hvortil der leveres så sent som den dag i 1917, hvor den russiske revolution finder sted.
”Champagne Charlie”
Europa bliver for småt for den ambitiøse Charles, der sejler ud til den nye verden i Amerika og starter en uhørt succesfuld eksport op. Overalt i USA bliver den for-nemme, franske vinmand kendt og elsket som ”Champagne Charlie”. Som et kurio-sum skal nævnes, at der senere er lavet en film om ”Champagne Charlie”, hvor Hugh Grant spiller titelrollen.
Den amerikanske borgerkrig kaster grus i maskineriet. Charles anholdes som fransk spion, hvilket skaber en større diplomatisk krise mellem Frankrig og USA. Kejser Napoleon kontakter præsi-dent Abraham Lincoln for at få sin lands-mand løsladt; det sker i 1862. Episoden er i dag kendt som "The Heidsieck Incident".
Champagnehusets amerikanske agent benytter lejligheden til at snyde ham for alle hans tilgodehavender, og Charles vender hjem til Frankrig ruineret og demoraliseret. Eventyret er på nippet til at slutte.
Men som ethvert rigtigt eventyr slutter også dette heldigvis med, at de gode vin-der. Den amerikanske agent har nemlig en bror, der er meget flov på familiens vegne. Han investerer i noget jord og overlader investeringen til Charles, der igen har heldet med sig. Jorden ligger nemlig ved den lille landsby Denver, der i disse år vokser eksplosivt og bliver en af USA's mest fremgangsrige storbyer.
Afkastet er så enormt, at Charles hur-tigt er tilbage i førersædet blandt ver-dens top-Champenois’er. Og her befinder champagnehuset Charles Heidsieck sig den dag i dag. À votre santé!
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Champagne Charles Heidsieck |
Region | Champagne |
Årgang | 2012 |
Volume | 75CL |
Druer | Chardonnay, Pinot Noir |
Kategori | Champagne |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker
Soon to be released in magnum, the 2012 Brut Millésimé continues to show well, delivering aromas of citrus zest, crisp orchard fruit, freshly baked bread, buttery pastry and beeswax and framed by a deft touch of smoky reduction. Medium to full-bodied, racy and chiseled, with fine depth at the core and a long, penetrating finish, this bottle was disgorged in summer 2021.
James Suckling
Very lemony (blossoms, zest and candied peel), with some red-berry and fresh tobacco-leaf notes. Impressive richness and concentration, the creaminess from lees beautifully matched by the fine mousse and mineral freshness. The latter also powers the structured and saline finish that makes a serious statement. A blend of 60% pinot noir and 40% chardonnay, disgorged in 2020. Drink or hold.
Jeb Dunnuck
The 2012 Champagne Millésime Brut is classic and harmonious. Layered and ripe with brioche, hazelnut, and baked apple, it is mouth-filling and round, with a pillowy mousse of ripe pear, custard, and orange oil. This is an assertive and forward wine with a timeless feel. Drink 2023-2043.