Champagne Charles Heidsieck Blanc de Blancs N.V.
Charles Heidsieck Blanc de Blancs N.V. er en Blanc de Blancs-Champagne fremstillet 100% af Chardonnay-druer, udvalgt fra nogle af de mest anerkendte vinmarker i Champagne, primært Côte des Blancs og Montagne de Reims. Denne non-vintage Champagne kombinerer både friskhed og dybde gennem en blanding af basisvine og en betydelig andel af reservevine (ca. 25%), der har lagret i op til 10 år.
Champagnen har en klar, gylden farve og danner fine, vedvarende bobler. I næsen fornemmes noter af citrusfrugt, hvide blomster og frisk mineralitet. På ganen leverer den en balanceret kompleksitet med en cremet tekstur, ledsaget af smagsnuancer af citrus, pære og mandler, med en elegant og langvarig eftersmag. Charles Heidsieck Blanc de Blancs er velegnet som aperitif eller til lettere retter med fisk og skaldyr og anses for at være en udsøgt repræsentant for Chardonnay-druens finesse og elegance i Champagne.
Charles Heidsieck Blanc de Blancs N.V. er en Blanc de Blancs-Champagne fremstillet 100% af Chardonnay-druer, udvalgt fra nogle af de mest anerkendte vinmarker i Champagne, primært Côte des Blancs og Montagne de Reims. Denne non-vintage Champagne kombinerer både friskhed og dybde gennem en blanding af basisvine og en betydelig andel af reservevine (ca. 25%), der har lagret i op til 10 år.
Champagnen har en klar, gylden farve og danner fine, vedvarende bobler. I næsen fornemmes noter af citrusfrugt, hvide blomster og frisk mineralitet. På ganen leverer den en balanceret kompleksitet med en cremet tekstur, ledsaget af smagsnuancer af citrus, pære og mandler, med en elegant og langvarig eftersmag. Charles Heidsieck Blanc de Blancs er velegnet som aperitif eller til lettere retter med fisk og skaldyr og anses for at være en udsøgt repræsentant for Chardonnay-druens finesse og elegance i Champagne.
Navnet Charles Heidsieck forbindes i dag med det ypperste inden for prestigiøse champagner og er formentlig det champagnehus, der har modtaget flest priser på verdensplan. Charles’ champagner (glem efternavnet!) regnes af de fleste vineksperter blandt verdens 5 bedste.
Allerede som 29-årig kaster Charles Camille Heidsieck (1822–1893) sig i 1851 ud i at stifte sit eget Maison. Han er en viljestærk ung mand med en kompromis-løs holdning til kvalitet: Hans champag-ner skal være de bedste.
Han investerer en formue i såkaldte crayères, romerske kalkstenskrypter fra det 2. århundrede, hvor hans nøje udvalgte vine vil få de optimale mod-ningsbetingelser. Vinene får lov at ligge dobbelt så lang tid i de kølige kældre, som appellationen kræver, så de ganske lang-somt udvikler de fine, harmoniske bobler, som Charles fra starten berømmes for.
Og nu går det stærkt. I 1859 modtager Charles sin første af mange guldmedal-jer i Bordeaux. Selveste Napoleon Bona-parte får øjnene op for de exceptionelle champagner og tillader, at hans kontrafej må bruges på etiketterne.
Det åbner dørene ud til resten af verden: Det fashionable champagnehus bliver nu hofleverandør til kongehusene i Norge og Sverige – og til den russiske tsar, hvortil der leveres så sent som den dag i 1917, hvor den russiske revolution finder sted.
”Champagne Charlie”
Europa bliver for småt for den ambitiøse Charles, der sejler ud til den nye verden i Amerika og starter en uhørt succesfuld eksport op. Overalt i USA bliver den for-nemme, franske vinmand kendt og elsket som ”Champagne Charlie”. Som et kurio-sum skal nævnes, at der senere er lavet en film om ”Champagne Charlie”, hvor Hugh Grant spiller titelrollen.
Den amerikanske borgerkrig kaster grus i maskineriet. Charles anholdes som fransk spion, hvilket skaber en større diplomatisk krise mellem Frankrig og USA. Kejser Napoleon kontakter præsi-dent Abraham Lincoln for at få sin lands-mand løsladt; det sker i 1862. Episoden er i dag kendt som "The Heidsieck Incident".
Champagnehusets amerikanske agent benytter lejligheden til at snyde ham for alle hans tilgodehavender, og Charles vender hjem til Frankrig ruineret og demoraliseret. Eventyret er på nippet til at slutte.
Men som ethvert rigtigt eventyr slutter også dette heldigvis med, at de gode vin-der. Den amerikanske agent har nemlig en bror, der er meget flov på familiens vegne. Han investerer i noget jord og overlader investeringen til Charles, der igen har heldet med sig. Jorden ligger nemlig ved den lille landsby Denver, der i disse år vokser eksplosivt og bliver en af USA's mest fremgangsrige storbyer.
Afkastet er så enormt, at Charles hur-tigt er tilbage i førersædet blandt ver-dens top-Champenois’er. Og her befinder champagnehuset Charles Heidsieck sig den dag i dag. À votre santé!
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Champagne Charles Heidsieck |
Region | Champagne |
Årgang | NV |
Volume | 75CL |
Druer | Chardonnay |
Kategori | Champagne |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
James Suckling
This is a delicious blanc de blancs that has aromas and flavors of pie crust, poached pears, hazelnuts, toast and spices. It’s silky and rounded on the palate with very soft bubbles. Expressive and long. Drink now.