Champagne Bollinger R.D Extra Brut 1996
Bollinger Champagne RD 1996 er en af de mest ikoniske årgange fra huset og betragtes af mange som en af de bedste årgange i Champagnehistorien. Denne årgang er kendt for sin enestående balance mellem kraft og finesse, og 1996 RD (Recently Disgorged) er et strålende eksempel på Bollingers evne til at skabe tidløse champagner.
Vinen er lavet på 34 % Chardonnay og 66 % Pinot Noir, og den første gæring foregik på små egetræsfade, hvilket gav vinen en markant dybde og kompleksitet. Efterfølgende blev vinen lagret på flaske med korkprop i Bollingers kældre i mindst 8 år, hvilket gav den sin modne og fyldige karakter. 1996-årgangen er kendt for sit exceptionelle lagringspotentiale, og RD-versionen, som er degorgeret kort før frigivelsen, tilføjer en friskhed og vitalitet, der løfter denne allerede imponerende vin.
Med den karakteristiske kraft fra Pinot Noir, der giver champagnen en intens fylde, og den elegante struktur fra Chardonnay, byder 1996 RD på en uovertruffen kompleksitet. Aromaerne udvikler sig smukt med noter af modne æbler, ristet brioche, nødder og et strejf af citrus, mens smagen imponerer med sin mineralitet, cremede tekstur og en vedvarende eftersmag med et subtilt, saltet touch.
Degorgeringsdatoen for hver flaske kan aflæses på etiketten, og det er denne nylige frigivelse, der sikrer kombinationen af modenhedens dybde og den frisk-degorgerede vins livlige finesse. Bollinger RD 1996 er en champagne for kendere, der ønsker at opleve en årgang med et enestående lagringspotentiale og en perfekt balance mellem udvikling og friskhed.
Bollinger Champagne RD 1996 er en af de mest ikoniske årgange fra huset og betragtes af mange som en af de bedste årgange i Champagnehistorien. Denne årgang er kendt for sin enestående balance mellem kraft og finesse, og 1996 RD (Recently Disgorged) er et strålende eksempel på Bollingers evne til at skabe tidløse champagner.
Vinen er lavet på 34 % Chardonnay og 66 % Pinot Noir, og den første gæring foregik på små egetræsfade, hvilket gav vinen en markant dybde og kompleksitet. Efterfølgende blev vinen lagret på flaske med korkprop i Bollingers kældre i mindst 8 år, hvilket gav den sin modne og fyldige karakter. 1996-årgangen er kendt for sit exceptionelle lagringspotentiale, og RD-versionen, som er degorgeret kort før frigivelsen, tilføjer en friskhed og vitalitet, der løfter denne allerede imponerende vin.
Med den karakteristiske kraft fra Pinot Noir, der giver champagnen en intens fylde, og den elegante struktur fra Chardonnay, byder 1996 RD på en uovertruffen kompleksitet. Aromaerne udvikler sig smukt med noter af modne æbler, ristet brioche, nødder og et strejf af citrus, mens smagen imponerer med sin mineralitet, cremede tekstur og en vedvarende eftersmag med et subtilt, saltet touch.
Degorgeringsdatoen for hver flaske kan aflæses på etiketten, og det er denne nylige frigivelse, der sikrer kombinationen af modenhedens dybde og den frisk-degorgerede vins livlige finesse. Bollinger RD 1996 er en champagne for kendere, der ønsker at opleve en årgang med et enestående lagringspotentiale og en perfekt balance mellem udvikling og friskhed.
Bollinger Champagne blev grundlagt i 1829 og er siden blevet et af de mest respekterede symboler på kvalitet, luksus og livet i overhalingsbanen, og husets track-record for konstant topkvalitet er fuldstændig uden sidestykke.
Bollinger er desuden den fremmeste eksponent for Pinot Noir- druen i Champagne, og druen danner rygraden i Bollinger-stilen, som er sofistikeret, elegant og kompleks. De fleste af husets vine indeholder ca. 2/3 Pinot Noir, hvorfor Bollinger-vinene er kraftigere end alle andre champagner og er et af de sikreste valg, når det handler om Pinot Noir-druen i champagne.
Kontinuitet i stilen er sikret af en enestående samling af over 800.000 reservemagnums, hvilket gør Bollinger til det eneste champagnehus med en så bred og præcis palet af aromaer i deres blandinger. Som en garanti for suveræn kvalitet, vinificeres de bedste crus i lagrede træfade, og Champagnehuset lader sine vine modne dobbelt så længe som appellationskravet. Det gør de, fordi en god vin har brug for tid til at udvikle sin fulde karakter.
Selve vingården dækker hele 179 hektar, hvoraf de fleste er klassificeret som Grand eller Premier cru.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Champagne Bollinger |
Region | Champagne |
Årgang | 1996 |
Volume | 75CL |
Druer | Chardonnay, Pinot Noir |
Kategori | Champagne |
Kollistørrelse | 3 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker
Disgorged in 2013, this bottle of Bollinger's 1996 Extra-Brut R. D. vindicates the house's decision to harvest late in this high-acid vintage, as even though the 1996 has a notably low pH of 2.93, the wine also possesses the maturity of fruit to balance it. Bursting with aromas of golden orchard fruit, crème brûlée, espresso roast, spices, warm bread, smoke and honeycomb, with time in the glass hints of dried fruits and marmalade emerge. On the palate, it's full-bodied, layered and vinous, with a textural attack and an ample core of fruit that's complemented by a pearly mousse, concluding with a long, saline, bone-dry finish. This is the best bottle of the 1996 R. D. I've ever encountered.
Vinous
The 1996 R.D. (2007 disgorgement) is, not surprisingly, more advanced than the 2012 disgorgement tasted alongside. Orange peel, hazelnut and coffee overtones all flesh out in an ample, full-bodied R.D. that is fully mature. I prefer the younger disgorgement here as the 2007 disgorgement is starting to fray at the edges.