Champagne Bollinger La Grande Année Brut 2012 Jeroboam
Bollinger fremstiller kun Champagne La Grande Année (LGA) i de helt exceptionelle år. Vinens første gæring foregår på egetræsfade og den efterfølgende flaskelagring foregår på flaske med korkprop. Den store andel Pinot Noir giver vinen kolossal kraft og fylde, og druernes fornemme oprindelse forklarer den fantastiske kompleksitet og det superbe lagringspotentiale. Vinifikationen foregår udelukkende på små egetræsfade, som i gennemsnit er 20 år gamle.
Bollinger råder i alt over 3.500 egetræsfade. Alt arbejde med at lave vinen foregår ved håndkraft, fra vinhøsten til Champagnen kommer på flaske: Hver flaske er således blevet håndteret mindst 40 gange når den kommer på flaske. Ingen detalje overlades til tilfældigheder.
Druerne kommer udelukkende fra Grand Cru og 1. Cru vinmarker. Pinot Noir druerne kommer primært fra Aÿ og Verzenay Montagne de Reims og Chardonnay-druerne fra Le Mesnil-sur-Oger og Oiry i Côte des Blancs. La Grande Année er prestigechampagnen, som altid bliver rost til skyerne og som i hver årgang, får topanmeldelser af både internationale og danske vinanmeldere.
Bollinger fremstiller kun Champagne La Grande Année (LGA) i de helt exceptionelle år. Vinens første gæring foregår på egetræsfade og den efterfølgende flaskelagring foregår på flaske med korkprop. Den store andel Pinot Noir giver vinen kolossal kraft og fylde, og druernes fornemme oprindelse forklarer den fantastiske kompleksitet og det superbe lagringspotentiale. Vinifikationen foregår udelukkende på små egetræsfade, som i gennemsnit er 20 år gamle.
Bollinger råder i alt over 3.500 egetræsfade. Alt arbejde med at lave vinen foregår ved håndkraft, fra vinhøsten til Champagnen kommer på flaske: Hver flaske er således blevet håndteret mindst 40 gange når den kommer på flaske. Ingen detalje overlades til tilfældigheder.
Druerne kommer udelukkende fra Grand Cru og 1. Cru vinmarker. Pinot Noir druerne kommer primært fra Aÿ og Verzenay Montagne de Reims og Chardonnay-druerne fra Le Mesnil-sur-Oger og Oiry i Côte des Blancs. La Grande Année er prestigechampagnen, som altid bliver rost til skyerne og som i hver årgang, får topanmeldelser af både internationale og danske vinanmeldere.
Bollinger Champagne blev grundlagt i 1829 og er siden blevet et af de mest respekterede symboler på kvalitet, luksus og livet i overhalingsbanen, og husets track-record for konstant topkvalitet er fuldstændig uden sidestykke.
Bollinger er desuden den fremmeste eksponent for Pinot Noir- druen i Champagne, og druen danner rygraden i Bollinger-stilen, som er sofistikeret, elegant og kompleks. De fleste af husets vine indeholder ca. 2/3 Pinot Noir, hvorfor Bollinger-vinene er kraftigere end alle andre champagner og er et af de sikreste valg, når det handler om Pinot Noir-druen i champagne.
Kontinuitet i stilen er sikret af en enestående samling af over 800.000 reservemagnums, hvilket gør Bollinger til det eneste champagnehus med en så bred og præcis palet af aromaer i deres blandinger. Som en garanti for suveræn kvalitet, vinificeres de bedste crus i lagrede træfade, og Champagnehuset lader sine vine modne dobbelt så længe som appellationskravet. Det gør de, fordi en god vin har brug for tid til at udvikle sin fulde karakter.
Selve vingården dækker hele 179 hektar, hvoraf de fleste er klassificeret som Grand eller Premier cru.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Champagne Bollinger |
Region | Champagne |
Årgang | 2012 |
Volume | 300CL |
Druer | Chardonnay, Pinot Noir |
Kategori | Champagne |
Kollistørrelse | 1 |
Kollitype | OWC |
Robert Parker
Disgorged in July 2019, Bollinger's 2012 Brut La Grande Année is showing well, offering up an incipiently complex bouquet of crisp yellow orchard fruit, fresh peach, orange oil, toasted walnuts and dried apricot that's still quite reserved with less than a year on cork. Full-bodied, deep and muscular, the 2012 is blockier and broader-shouldered than its 2008 predecessor, with a weightier and even more concentrated palate built around a bright spine of acidity, concluding with a chalky finish that carries appreciably dry extract. This isn't quite as elegant as the exquisite 2008, but it is a superb effort and obviously built to age.
Jeb Dunnuck
While the 2012 Champagne La Grande Annee doesn't match the magical 2008, it's not far off and has a similar purity and elegance. Beautiful notes of white flowers, white grapefruit, salty minerality, sliced apple, and hazelnut nuances all emerge on the nose, and this beauty hits the palate with medium-bodied richness, plenty of mid-palate concentration, bright yet integrated acidity, and a beautiful finish. This gains depth and richness with time in the glass but really needs 2-4 years of bottle age and should easily evolve for 20+ years in cold cellars.
Winespectator
This goes from zero to 60 right out of the gate, with an intense spine of acidity driving tightly meshed flavors of crushed black currant, ground coffee, candied grapefruit peel and toasted almond. The profile expands on the palate, carried by the fine, raw silk–like mousse. Richly aromatic and expressive from start to lasting, spiced finish. Disgorged July 2019. Drink now through 2037.