Billecart-Salmon Nicolas Francois 2008

Billecart-Salmon Cuvée Nicolas François Brut Champagne 2008 er en ekstraordinær champagne, der fremhæver husets evne til at producere vine af højeste kvalitet. Denne cuvée er en hyldest til Nicolas François Billecart, en af husets grundlæggere, og repræsenterer det ypperste af Billecart-Salmon's håndværk.

Champagnen har en smuk, gylden farve med fine, vedholdende bobler. Aromaen er kompleks og indbydende med nuancer af moden frugt som æble og pære, sammen med subtile hints af nødder, honning og en let ristet karakter. Den omfatter også et strejf af citrus og hvide blomster, som tilføjer friskhed og elegance.

Smagsoplevelsen er rig og velafbalanceret, med en cremet tekstur og en dybde, der afslører smagsnuancer af ristet brød, mandler og let krydderi. Den fine syre giver en livlig struktur og en lang, vedholdende eftersmag med et elegant mineralisk præg.

Cuvée Nicolas François Billecart Brut Champagne 2008 er en blend af Pinot Noir, Chardonnay og en smule Pinot Meunier, med druer fra udvalgte vinmarker, der bidrager til dens kompleksitet og finesse. Vinen har gennemgået en længere lagring på gærceller, hvilket har givet den en ekstra dimension af dybde og kompleksitet.

Champagnen serveres bedst ved 8-10°C og er perfekt som aperitif eller til at ledsage finere retter som skaldyr, grillet fisk eller delikate foie gras-retter. 

Billecart-Salmon Cuvée Nicolas François Brut Champagne 2008 er en ekstraordinær champagne, der fremhæver husets evne til at producere vine af højeste kvalitet. Denne cuvée er en hyldest til Nicolas François Billecart, en af husets grundlæggere, og repræsenterer det ypperste af Billecart-Salmon's håndværk.

Champagnen har en smuk, gylden farve med fine, vedholdende bobler. Aromaen er kompleks og indbydende med nuancer af moden frugt som æble og pære, sammen med subtile hints af nødder, honning og en let ristet karakter. Den omfatter også et strejf af citrus og hvide blomster, som tilføjer friskhed og elegance.

Smagsoplevelsen er rig og velafbalanceret, med en cremet tekstur og en dybde, der afslører smagsnuancer af ristet brød, mandler og let krydderi. Den fine syre giver en livlig struktur og en lang, vedholdende eftersmag med et elegant mineralisk præg.

Cuvée Nicolas François Billecart Brut Champagne 2008 er en blend af Pinot Noir, Chardonnay og en smule Pinot Meunier, med druer fra udvalgte vinmarker, der bidrager til dens kompleksitet og finesse. Vinen har gennemgået en længere lagring på gærceller, hvilket har givet den en ekstra dimension af dybde og kompleksitet.

Champagnen serveres bedst ved 8-10°C og er perfekt som aperitif eller til at ledsage finere retter som skaldyr, grillet fisk eller delikate foie gras-retter. 

Dette skønne Champagnehus er beliggende i hjertet af Champagne i landsbyen Mareuil-sur Aÿ. Huset blev grundlagt i 1818 af Nicolas François Billecart og Elisabeth Salmon, og i dag har Champagnehuset været i familiens eje i omkring 200 år. Familien har gjort en dyd af at bevare og videreføre traditioner i forhold til produktionen af Champagne. Hos Billecart-Salmon er kvaliteten i førersædet, og alle ansatte besidder en uvurderlig viden om, hvordan Champagnen dyrkes og skabes på bedste vis og frembringer det ønskede udtryk. 
I dag er det brødrene François og Antoine Roland-Billecart, der som sjette generation, viderefører Champagnehusets succes, støttet af deres far Jean Roland-Billecart. Foruden familien, har de et exceptionelt team ansat, b.la. Alexandre Bader som General Manager, François Domi som Chief winemaker gennem 30 år og ansvarlig for Billecart-Salmon-stilen, og Denis Blée, Director of the vineyard med 20 års erfaring og med ansvar for markerne og ikke mindst for husets top vinmark Clos Saint-Hilaire og huset fad-kælder.

Huset ejer selv 100 ha vinmarker omkring Mareuil-sur-Aÿ, hvilket dækker omkring halvdelen af deres produktion. Derudover køber de druer fra ca. 120 ha vinmarker, som næsten alle ligger i en radius af 20 km fra byen Epernay, hvor Grand Cru Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier høstes i Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte de Blancs. Husets top vinmark er den 1 hektar store mark Clos Saint-Hilaire, hvor druerne i et halvt århundrede er blevet høstet fra.

Billecart-Salmon har bevaret de traditionelle metoder til at lave Champagne. De har således fastholdt princippet om at vinificere deres Prestige-Champagner i små Bourgognefade. Men det holder ikke Champagnehuset tilbage fra at benytte moderne metoder, så længe man ikke går på kompromis med kvaliteten. Huset var f.eks. en af de første til at indføre det at nedkøle mosten på termostatstyret fermenteringstanke, der medfører større kontrol over fermenteringen. Dette medfører bl.a. at Champagnen beholder friskheden og at aromaerne bliver tydeligere.

Dette er Champagne, der bygger på tradition og historie, og som leverer et tårnhøjt niveau – uanset om det er non-vintageudgaverne eller de store årgangschampagner, der er i glasset. Billecart-Salmons fremragende niveau, blev endnu engang understreget for nogle år tilbage ved verdenssmagningen i Stockholm. En smagning, der netop havde til formål at finde den bedste Champagne produceret i forrige århundrede. Her blev de ypperste Champagner fra nogle af verdens mest eftertragtede huse smagt. Vinderen blev Cuvée Nicolas Francois Billecart 1959 fra Billecart-Salmon. Samme Champagne i årgang 1961 blev i øvrigt nummer 2. En demonstration af, at Billecart-Salmons Champagne er i verdensklasse.

Faktablad
LandFrankrig
Producent Billecart-Salmon
RegionChampagne
Årgang2008
Volume75CL
DruerChardonnay, Pinot Noir
KategoriChampagne
Kollistørrelse6
KollitypeOCC

Robert Parker
The 2008 Brut Cuvée Nicolas François was disgorged during the third quarter of 2022 with less than three grams per liter. It has a delicate, pure, clean bouquet with aromas of orchard fruits, spring flowers, honey and licorice, with hints of brioche and pastry with aeration. Medium to full-bodied, chiseled and crystalline, with racy acids and a chalky texture, the palate is tense and the finish is long, penetrating and salty. It exhibits perfect Billecart style, yet tension is present, a sign of the vintage. It is a blend of 60% Pinot Noir (sourced from Aÿ, Mareuil and Verzenay) and 40% Chardonnay from Mesnil, Chouilly and Cramant, and it matured 83% in tanks and 17% in old oak barrels.

James Suckling
Lovely precision and drive to this with aromas of lemon curd, brioche, praline, apricots, pomelos, mandarin zest and salted caramel. It’s held together by a sharp, citrusy backbone of acidity, balanced with a fine, silky mousse. Both structure and softness here. Citrus fruit brightness on a beautifully elegant and seamless finish. 60% pinot noir and 40% chardonnay. 150 months on lees. 2.9g/L dosage. Drink or hold.

Jeb Dunnuck
Based on 60% Pinot Noir and the rest Chardonnay, with 17% raised in barrels, the 2008 Champagne Nicolas François spent more than 150 months on its lees, with 2.9 grams per liter dosage. It pours a rich straw hue and is layered and long with aromas of truffle, apricot, croissant, floral orange blossoms, and marmalade. Full-bodied, it’s supple in texture, with a rounded mousse, and has a long-lasting, mouthwatering finish. Exceptionally well-balanced, it comes together seamlessly on the finish. This will be a wine to enjoy over the next three decades. Disgorged in January of 2022.

Vinous
The 2008 Brut Cuvée Nicolas François Billecart remains quite potent and young. It’s starting to gain some weight, but it remains a classically austere Champagne. The fruit is reticent, and its contours are angular. The 2008 is a very good wine, but, as I have said in the past, it is a Champagne that belongs to the prior era here. Vinification was 83% in tank and 17% in oak, likely a decision made to give the wine more body in this decidedly lean vintage. Dosage is 2.9 grams per liter. Disgorged: first trimester 2022.