Billecart-Salmon Cuvée Elisabeth Rosé 2008 Magnum
Laksefarvet, elegant med et perlende skær og en let og fin mousse. Friske lyse røde bær, roser og citrusskal vækker næsen, og nuancer af friske figner, hvide ferskner og sprøde makroner folder sig ud i duften. Smagen har rene og tydelige noter af mandarin, nektarin og kardemomme med et eksotisk strejf af cedertræ. En elegant og aromatisk vin.....
Denne topchampagne fra Billecart-Salmon er sammensat af 55 pct. Pinot Noir og 45 pct. Chardonnay. Druernekommer fra de bedste grand cru-marker i Champagne og bliver vinificeret som hvidvin. I det endelige blend tilsættes 10 pct. Pinot Noir vinificeret som rødvin og slutresultatet er en af de bedste rosé champagner på markedet,
Denne cuvée blev første gang fremstillet i 1988 som en hyldest til den ene af husets grundlæggere, Elisabeth Salmon.
Laksefarvet, elegant med et perlende skær og en let og fin mousse. Friske lyse røde bær, roser og citrusskal vækker næsen, og nuancer af friske figner, hvide ferskner og sprøde makroner folder sig ud i duften. Smagen har rene og tydelige noter af mandarin, nektarin og kardemomme med et eksotisk strejf af cedertræ. En elegant og aromatisk vin.....
Denne topchampagne fra Billecart-Salmon er sammensat af 55 pct. Pinot Noir og 45 pct. Chardonnay. Druernekommer fra de bedste grand cru-marker i Champagne og bliver vinificeret som hvidvin. I det endelige blend tilsættes 10 pct. Pinot Noir vinificeret som rødvin og slutresultatet er en af de bedste rosé champagner på markedet,
Denne cuvée blev første gang fremstillet i 1988 som en hyldest til den ene af husets grundlæggere, Elisabeth Salmon.
Dette skønne Champagnehus er beliggende i hjertet af Champagne i landsbyen Mareuil-sur Aÿ. Huset blev grundlagt i 1818 af Nicolas François Billecart og Elisabeth Salmon, og i dag har Champagnehuset været i familiens eje i omkring 200 år. Familien har gjort en dyd af at bevare og videreføre traditioner i forhold til produktionen af Champagne. Hos Billecart-Salmon er kvaliteten i førersædet, og alle ansatte besidder en uvurderlig viden om, hvordan Champagnen dyrkes og skabes på bedste vis og frembringer det ønskede udtryk.
I dag er det brødrene François og Antoine Roland-Billecart, der som sjette generation, viderefører Champagnehusets succes, støttet af deres far Jean Roland-Billecart. Foruden familien, har de et exceptionelt team ansat, b.la. Alexandre Bader som General Manager, François Domi som Chief winemaker gennem 30 år og ansvarlig for Billecart-Salmon-stilen, og Denis Blée, Director of the vineyard med 20 års erfaring og med ansvar for markerne og ikke mindst for husets top vinmark Clos Saint-Hilaire og huset fad-kælder.
Huset ejer selv 100 ha vinmarker omkring Mareuil-sur-Aÿ, hvilket dækker omkring halvdelen af deres produktion. Derudover køber de druer fra ca. 120 ha vinmarker, som næsten alle ligger i en radius af 20 km fra byen Epernay, hvor Grand Cru Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier høstes i Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte de Blancs. Husets top vinmark er den 1 hektar store mark Clos Saint-Hilaire, hvor druerne i et halvt århundrede er blevet høstet fra.
Billecart-Salmon har bevaret de traditionelle metoder til at lave Champagne. De har således fastholdt princippet om at vinificere deres Prestige-Champagner i små Bourgognefade. Men det holder ikke Champagnehuset tilbage fra at benytte moderne metoder, så længe man ikke går på kompromis med kvaliteten. Huset var f.eks. en af de første til at indføre det at nedkøle mosten på termostatstyret fermenteringstanke, der medfører større kontrol over fermenteringen. Dette medfører bl.a. at Champagnen beholder friskheden og at aromaerne bliver tydeligere.
Dette er Champagne, der bygger på tradition og historie, og som leverer et tårnhøjt niveau – uanset om det er non-vintageudgaverne eller de store årgangschampagner, der er i glasset. Billecart-Salmons fremragende niveau, blev endnu engang understreget for nogle år tilbage ved verdenssmagningen i Stockholm. En smagning, der netop havde til formål at finde den bedste Champagne produceret i forrige århundrede. Her blev de ypperste Champagner fra nogle af verdens mest eftertragtede huse smagt. Vinderen blev Cuvée Nicolas Francois Billecart 1959 fra Billecart-Salmon. Samme Champagne i årgang 1961 blev i øvrigt nummer 2. En demonstration af, at Billecart-Salmons Champagne er i verdensklasse.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Billecart-Salmon |
Region | Champagne |
Distrikt | Mareuil-sur-Aÿ |
Årgang | 2008 |
Volume | 150CL |
Druer | Chardonnay, Pinot Noir |
Kategori | Champagne |
Kollistørrelse | 3 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker
Disgorged with seven grams per liter dosage, the 2008 Brut Rosé Cuvée Elisabeth Salmon is one of the finest wines I've tasted from Billecart in recent years. Unwinding in the glass with aromas of peach, mandarin oil, warm bread, red berries and petals, it's full-bodied, deep and vinous, with lovely mid-palate amplitude, terrific concentration and bright girdling acids. In what is quite a tightly wound vintage and from a house whose style is rather understated, this is a dramatic, fleshy wine that concludes with a long, flavorful finish.
James Suckling
This is very vinous with aromas of iron, strawberries, old roses and geraniums. So aromatic. Full-bodied, really intense and layered with super dryness and depth. Lots of saline and spicy character at the end, such as clove and pepper, as well as hints of flowers and melted butter. Strawberry tart at the end. 17% in aged oak casks. Blend of 55% pinot noir from six villages (Mareuil sur Ay, Ay, Bouzy, Ambonnay, Verzenay and Verzy) and 45% chardonnay from three Grand Crus (Mesnil sur Oger, Cramant and Chouilly). 9% of the blend is red wine from a parcel in the village of Mareuil sur Ay. Bottled June 2009 and disgorged July 2019. Drink or hold.
Vinous
The 2008 Brut Rosé Cuvée Elisabeth Salmon explodes from the glass with a mesmerizing array of aromas, flavors and textures. Blood orange, cinnamon, mint and dried flowers. The 2008 is incredibly young, but it is also incredibly tempting. Patience will be rewarded. In the meantime, readers might enjoy adding a few bottles of the stellar 2007 to their cellars, as the nervy, taut 2008 needs time. The 2008 is 55% Pinot Noir (from Aÿ, Verzy, Verzenay and Mareuil) and 45% Chardonnay (from Chouilly, Avize and Cramant), with 9% still wine from Mareuil. It is the first vintage that includes a portion of wines (17%) done in barrel and the first vintage in which the magnums were aged on the cork rather than on crown seal. Dosage is 7 grams per liter. (Originally published in May 2021)