Champagne Billecart-Salmon Brut Reserve

SKU
1637
425,00 kr. v. 6 stk. 599,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1599,00 kr.
6599,00 kr.425,00 kr.

Billecart-Salmon Brut Réserve Champagne N.V. er en tidløs klassiker, der forener elegance og kompleksitet.

Champagnen er en harmonisk blanding af tre velkendte champagnedruer: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Chardonnay bidrager med en lys, frisk karakter og noter af citrusfrugter og grønne æbler, hvilket giver champagnen dens elegante og cremede tekstur. Pinot Noir tilfører dybde og kompleksitet med en let rød frugtkarakter og strukturel fylde, mens Pinot Meunier tilføjer en rund, frugtig dimension med subtile bærnoter og en blød balance.

Billecart-Salmon Brut Réserve præsenterer sig med en strålende, lys gylden farve og en vedholdende, fin mousse. Den forfører med en delikat bouquet af friske citrusnoter, hvide blomster og let ristede brødtoner. Smagen er harmonisk og fyldig med en perfekt balance mellem frugtighed, mineralitet og en tør, ren finish.

Billecart-Salmon Brut Réserve Champagne N.V. er en tidløs klassiker, der forener elegance og kompleksitet.

Champagnen er en harmonisk blanding af tre velkendte champagnedruer: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Chardonnay bidrager med en lys, frisk karakter og noter af citrusfrugter og grønne æbler, hvilket giver champagnen dens elegante og cremede tekstur. Pinot Noir tilfører dybde og kompleksitet med en let rød frugtkarakter og strukturel fylde, mens Pinot Meunier tilføjer en rund, frugtig dimension med subtile bærnoter og en blød balance.

Billecart-Salmon Brut Réserve præsenterer sig med en strålende, lys gylden farve og en vedholdende, fin mousse. Den forfører med en delikat bouquet af friske citrusnoter, hvide blomster og let ristede brødtoner. Smagen er harmonisk og fyldig med en perfekt balance mellem frugtighed, mineralitet og en tør, ren finish.

Dette skønne Champagnehus er beliggende i hjertet af Champagne i landsbyen Mareuil-sur Aÿ. Huset blev grundlagt i 1818 af Nicolas François Billecart og Elisabeth Salmon, og i dag har Champagnehuset været i familiens eje i omkring 200 år. Familien har gjort en dyd af at bevare og videreføre traditioner i forhold til produktionen af Champagne. Hos Billecart-Salmon er kvaliteten i førersædet, og alle ansatte besidder en uvurderlig viden om, hvordan Champagnen dyrkes og skabes på bedste vis og frembringer det ønskede udtryk. 
I dag er det brødrene François og Antoine Roland-Billecart, der som sjette generation, viderefører Champagnehusets succes, støttet af deres far Jean Roland-Billecart. Foruden familien, har de et exceptionelt team ansat, b.la. Alexandre Bader som General Manager, François Domi som Chief winemaker gennem 30 år og ansvarlig for Billecart-Salmon-stilen, og Denis Blée, Director of the vineyard med 20 års erfaring og med ansvar for markerne og ikke mindst for husets top vinmark Clos Saint-Hilaire og huset fad-kælder.

Huset ejer selv 100 ha vinmarker omkring Mareuil-sur-Aÿ, hvilket dækker omkring halvdelen af deres produktion. Derudover køber de druer fra ca. 120 ha vinmarker, som næsten alle ligger i en radius af 20 km fra byen Epernay, hvor Grand Cru Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier høstes i Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte de Blancs. Husets top vinmark er den 1 hektar store mark Clos Saint-Hilaire, hvor druerne i et halvt århundrede er blevet høstet fra.

Billecart-Salmon har bevaret de traditionelle metoder til at lave Champagne. De har således fastholdt princippet om at vinificere deres Prestige-Champagner i små Bourgognefade. Men det holder ikke Champagnehuset tilbage fra at benytte moderne metoder, så længe man ikke går på kompromis med kvaliteten. Huset var f.eks. en af de første til at indføre det at nedkøle mosten på termostatstyret fermenteringstanke, der medfører større kontrol over fermenteringen. Dette medfører bl.a. at Champagnen beholder friskheden og at aromaerne bliver tydeligere.

Dette er Champagne, der bygger på tradition og historie, og som leverer et tårnhøjt niveau – uanset om det er non-vintageudgaverne eller de store årgangschampagner, der er i glasset. Billecart-Salmons fremragende niveau, blev endnu engang understreget for nogle år tilbage ved verdenssmagningen i Stockholm. En smagning, der netop havde til formål at finde den bedste Champagne produceret i forrige århundrede. Her blev de ypperste Champagner fra nogle af verdens mest eftertragtede huse smagt. Vinderen blev Cuvée Nicolas Francois Billecart 1959 fra Billecart-Salmon. Samme Champagne i årgang 1961 blev i øvrigt nummer 2. En demonstration af, at Billecart-Salmons Champagne er i verdensklasse.

Faktablad
LandFrankrig
Producent Billecart-Salmon
RegionChampagne
ÅrgangNV
Volume75CL
DruerChardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
KategoriChampagne
Kollistørrelse6
KollitypeOCC

Robert Parker
Based on the 2018 vintage, with 55% of reserve wines, the NV Brut Réserve from Billecart-Salmon is a blend of 40% Pinot Meunier, 30% Chardonnay and 30% Pinot Noir, with a dosage of 6.2 grams per liter. It offers a bouquet with aromas of spring flowers, menthol, pastry, brioche, orchard fruits and pear. Medium to full-bodied, the palate is moderately weighted, with a delicate mousse and a perfectly balanced texture. Very charming. It concludes with a saline, aromatic finish. It represents the first stage in the qualitative evolution of the house, initiated by Mathieu Roland-Billecart.

James Suckling
Plenty of pinot character with strawberry and dried apple and some flint and matchstick, as well as stone. It’s medium- to full-bodied with freshness, a creamy texture and a long, delicious finish. 40% pinot meunier, 30% chardonnay and 30% pinot noir. 28% 2019 and the rest reserve wine going back to 2006. Dosage 3g/l. Drink now.