Ceritas Peter Martin Ray Vineyard Chardonnay / Santa Cruz Mountains 2017 0,75

649,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 519,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 5145
649,00 Inkl. moms:
6 5145
649,00 Inkl. moms:
519,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
USA Hvid California Central Coast Ceritas 2017 75CL
94 Vinous

Vinous 94P
The 2017 Chardonnay Peter Martin Ray Vineyard is all precision and class. There is a feeling of translucence to the 2017 that is simply captivating. Even though the 2017 is airy and gracious, it also has plenty of structural underpinning. Lemon confit, almond, dried flowers, tangerine and mint add striking shades of nuances throughout.

De fleste har en meget fast opfattelse af, hvad vine fra Californien tilbyder. Det er høj alkohol, masser af mørk frugt, vanilie og naturligvis med uimodståelig charme. Men der findes idag et andet Californien som de færreste har stiftet bekendtskab med, da disse vine sjældent forlader USA og samtidig produceres i meget små mængder.......Ceritas viser vejen til det balancerede Californien på et ekstremt niveau.

Enkelhed......et ord, et begreb. Men hvad betyder det egentlig - ofte bliver det brugt i sammenhænge hvor det kan være svært at kvantificere meningen. Dog ikke hos Ceritas. Bag Ceritas står John Raytek og Phoebe Bass og hos dem betyder enkelthed, at lade vinmarken være deres mentor/lærer og ikke omvendt. Det betyder en uendelig proces som aldrig stopper - hvert år lærer de nyt omkring deres marker og hvert år har sit eget unikke udtryk. Vinene fra Ceritas fremstår alle med en ubegribelig balance og renhed og man er ikke i tvivl om inspirationen fra Bourgogne. Her er ingen fedme i frugten og der benyttes primært brugte fade.

Gennem observationer - år efter år - bliver de løbende mindet om vigtigheden i at lade vinmarken udtrykke sit eget DNA og herigennem levere unik og balanceret vin. Der er ikke megen smartness over Ceritas - det er den gamle verden som er inspiration og vigtigheden i at lade terroir udtrykke sig ultimativt i hver årgang har altid højeste prioritet. Kig på flasken og du vil hurtigt fornemme indholdet.....dette er vin i ultimativ balance. Desværre i meget små mængder.

Vi mødte John og Phoebe første gang til seminaret In Persuit of Balance i San Francisco i marts måned 2014. Normalt sælger de kun deres vine via mailinglister, men vi fik overbevist dem om mulighederne i Danmark, og er stolte over at være de første i Europa som fik lov til at købe deres eftertragtede vine.