Ceritas Peter Martin Ray Vineyard Cabernet Sauvignon / Santa Cruz Mountains 2015

875,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 695,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5249
875,00 Inkl. moms:
6 5249
875,00 Inkl. moms:
695,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California Central Coast Ceritas 2015 San Francisco Bay 75CL
95 Vinous

Winemaker John Raytek er især kendt for Pinot Noir og Chardonnay, men det afholder ikke manden fra at komme med en Cabernet Sauvignon i absolut topklasse.

Druerne kommer fra Peter Martin Ray Vineyard, der ligger højt oppe i Santa Cruz Mountains, hvor jorden er ekstremt stenet. Her kan de tæt på 100 år gamle vinstokke nyde morgentågen fra havet og det kølige solskin, som tager over senere på dagen.

Vinen har fået to år på fade og et år på flaske inden frigivelsen. Duften er intet mindre end fantastisk – solbær, blåbær, ribs, rosmarin og Provence-krydderier. I munden føles vin knap så tung som de typiske californiske Cabernet’er ... men mega elegant med solbær, jordbær, figner og grafit som de mest fremtrædende noter.

Forbavsende drikkeklar og har minimum 15 år mere på toppen

Vinous
The 2015 Cabernet Sauvignon Peter Martin Ray Vineyard will delight lovers of old-school California Cabernet. Bold, savory and super-expressive, the 2015 hits all the right notes. Despite its very classic sense of structure, the 2015 can be enjoyed with minimal cellaring, although a few years in bottle will help the mountain tannins soften. Translucent, nuanced and expressive, the 2015 is a winner from Ceritas.

Ceritas er en af de ypperste eksponenter for en ny vintrend i Californien. I stedet for vine med høj alkohol og masser af fadpræg, går Ceritas en anden vej og skaber mere mineralske vine med så lidt indgriben som muligt … både i markerne og i produktionen. I det hele taget er alt hos Ceritas lagt minimalistisk an. Eksempelvis er det alene ejerne winemaker John Raytek og hans hustru Phoebe Bass, der arbejder med vinen. Med andre ord er der nul ansatte – bortset fra når der skal høstes.

Selvom de kun er to, gør de det fremragende. Og da USA's førende restauranter gik sammen om at kåre de bedste vine fra den nye generation strøg Ceritas helt op i toppen. Sindssygt godt gået, når man økonomisk er startet fra absolut scratch i 2005 og ikke har haft nogle investorer til at give det hele et ordentligt skub.

Når man ikke har råd til fejltagelser, er det klogt fra start at vide, hvad man har med at gøre. Og det vidste både John og Phoebe. Førstnævnte var i en ung alder uddannet sommelier, men bevægede sig over i winemaker-faget og havde slået sine folder som konsulent hos en lang række vinproducenter inden Ceritas … afsluttende med et par år som winemaker hos Rhys Vinyards. Phoebe er i bogstaveligste forstand vokset op på en vinmark, som datter af Sue og Dirk Bass, der lægger navn og ejerskab til Porter Bass Vineyard. Efterfølgende har Phoebe studeret vindyrkning på skolebænken og hvad hun ikke ved om emnet er ikke værd at vide.

Den langsomme organiske vækst har medført, at John og Phoebe endnu ikke ejer egne vinmarker, men enten leaser parceller på andres vinmarker, hvor de selv står for dyrkningen eller også køber druer fra partnere. Uanset om det er den ene eller anden løsning, kommer druerne fra nogle af de absolut bedste marker i West Sonoma County, der ligger tæt på kysten og har ret forskellige jordbundsforhold. Ikke mindst markerne oppe i Santa Cruz Mountains, hvor jorden er ekstremt stenet, udfordrer vinstokkene i deres jagt på næring … hvilket der kommer nogle særdeles spændende vine ud af.

Mængderne er af naturlige årsager små og det meste bliver på den anden side af Atlanten. Så vi er faktisk ganske stolte af at kunne præsentere dig for en meget stor del af Ceritas’ line-up. Glæd dig til Chardonnay og Pinot Noir med et klokkerent udtryk med masser af særpræg. Og glæd dig til en fantastisk Cabernet i en stil, som er ganske anderledes for Californien. Men som sagt … mængderne er små og Ceritas vinder nye fans hver eneste dag. Så vent ikke for længe.

Har du lyst til at høre mere om Ceritas, skal du klart lægge vejen forbi YouTube og se den her:

https://www.youtube.com/watch?v=QLZFYc3j6z0