Ceritas Marena Chardonnay / Sonoma Coast 2018 75CL

495,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 395,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5854
495,00 Inkl. moms:
6 5854
495,00 Inkl. moms:
395,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Ceritas 2018 Sonoma County 75CL
94 Robert Parker

Glimrende intro til Ceritas Chardonnay, hvor winemaker John Raytek her samler druer fra Sonoma Coast markerne Charles Heintz, Teac Mor og Porter Bass.

Alle klaser blev presset hele og der blev fermenteret på tønder. Herefter modning på neutrale fade i 10 måneder og derefter 6 måneder på stål.

Farven er til den lyse side og når næsen rammer glasset åbnes der op for citrus, ananas, grønne æbler, hvide pærer, blomster og knuste sten. I munden træder frugten tydeligt frem og får hurtigt følgeskab af lemon curd, kamille, toast, kanel og noget let salt i stil med østers.

Klar til at blive nydt med smil på læben og holder sig på toppen 6-7 år endnu.

Robert Parker
The 2018 Chardonnay Marena offers pretty floral, green herbs and nutty tones with a core of quince. The medium-bodied palate is lively and expressive, with ever-changing flavor layers and a long finish that hints at more to come. This is similar in style to a premier cru Chablis.

Ceritas er en af de ypperste eksponenter for en ny vintrend i Californien. I stedet for vine med høj alkohol og masser af fadpræg, går Ceritas en anden vej og skaber mere mineralske vine med så lidt indgriben som muligt … både i markerne og i produktionen. I det hele taget er alt hos Ceritas lagt minimalistisk an. Eksempelvis er det alene ejerne winemaker John Raytek og hans hustru Phoebe Bass, der arbejder med vinen. Med andre ord er der nul ansatte – bortset fra når der skal høstes.

Selvom de kun er to, gør de det fremragende. Og da USA's førende restauranter gik sammen om at kåre de bedste vine fra den nye generation strøg Ceritas helt op i toppen. Sindssygt godt gået, når man økonomisk er startet fra absolut scratch i 2005 og ikke har haft nogle investorer til at give det hele et ordentligt skub.

Når man ikke har råd til fejltagelser, er det klogt fra start at vide, hvad man har med at gøre. Og det vidste både John og Phoebe. Førstnævnte var i en ung alder uddannet sommelier, men bevægede sig over i winemaker-faget og havde slået sine folder som konsulent hos en lang række vinproducenter inden Ceritas … afsluttende med et par år som winemaker hos Rhys Vinyards. Phoebe er i bogstaveligste forstand vokset op på en vinmark, som datter af Sue og Dirk Bass, der lægger navn og ejerskab til Porter Bass Vineyard. Efterfølgende har Phoebe studeret vindyrkning på skolebænken og hvad hun ikke ved om emnet er ikke værd at vide.

Den langsomme organiske vækst har medført, at John og Phoebe endnu ikke ejer egne vinmarker, men enten leaser parceller på andres vinmarker, hvor de selv står for dyrkningen eller også køber druer fra partnere. Uanset om det er den ene eller anden løsning, kommer druerne fra nogle af de absolut bedste marker i West Sonoma County, der ligger tæt på kysten og har ret forskellige jordbundsforhold. Ikke mindst markerne oppe i Santa Cruz Mountains, hvor jorden er ekstremt stenet, udfordrer vinstokkene i deres jagt på næring … hvilket der kommer nogle særdeles spændende vine ud af.

Mængderne er af naturlige årsager små og det meste bliver på den anden side af Atlanten. Så vi er faktisk ganske stolte af at kunne præsentere dig for en meget stor del af Ceritas’ line-up. Glæd dig til Chardonnay og Pinot Noir med et klokkerent udtryk med masser af særpræg. Og glæd dig til en fantastisk Cabernet i en stil, som er ganske anderledes for Californien. Men som sagt … mængderne er små og Ceritas vinder nye fans hver eneste dag. Så vent ikke for længe.

Har du lyst til at høre mere om Ceritas, skal du klart lægge vejen forbi YouTube og se den her:

https://www.youtube.com/watch?v=QLZFYc3j6z0