Ceritas Charles Heintz Vineyard Chardonnay / Sonoma Coast 2017 75CL

695,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 559,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 5395
695,00 Inkl. moms:
6 5395
695,00 Inkl. moms:
559,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Ceritas 2017 Sonoma Coast 75CL
92 Galloni

Smag den blindt og der er stor sandsynlighed for, at du siger Grand Cru Chablis. Druerne får winemaker John Raytek fra Charles Heintz Vineyard, der er en af Californiens mest ansete af slagsen. Stokkene blev plantet tilbage i 1980 og leverer kun til toppen af områdets vinproducenter.

Chardonnay fra netop denne vinmark giver altid duftnoter, der bevæger sig over i det tropiske – ananas, citron, lime, grapefrugt, nektarin men også mentol plus knuste sten. Smagen kommer med en stor mineralitet og friskhed, hvor især grønne æbler, citrusfrugter, melon og honning dominerer.

Er klar til at blive nydt nu, men har i hvert fald 5-6 blændende år i sig endnu.

Vinous 92P 
The 2015 Chardonnay Charles Heintz Vineyard is marked by a very distinctive, tropically-leaning profile that is the signature of this site. Pineapple, mint and lemon confit are all present in the glass. As always, the Charles Heintz has oiliness to its texture and hints of botrytis running through it.

Ceritas er en af de ypperste eksponenter for en ny vintrend i Californien. I stedet for vine med høj alkohol og masser af fadpræg, går Ceritas en anden vej og skaber mere mineralske vine med så lidt indgriben som muligt … både i markerne og i produktionen. I det hele taget er alt hos Ceritas lagt minimalistisk an. Eksempelvis er det alene ejerne winemaker John Raytek og hans hustru Phoebe Bass, der arbejder med vinen. Med andre ord er der nul ansatte – bortset fra når der skal høstes.

Selvom de kun er to, gør de det fremragende. Og da USA's førende restauranter gik sammen om at kåre de bedste vine fra den nye generation strøg Ceritas helt op i toppen. Sindssygt godt gået, når man økonomisk er startet fra absolut scratch i 2005 og ikke har haft nogle investorer til at give det hele et ordentligt skub.

Når man ikke har råd til fejltagelser, er det klogt fra start at vide, hvad man har med at gøre. Og det vidste både John og Phoebe. Førstnævnte var i en ung alder uddannet sommelier, men bevægede sig over i winemaker-faget og havde slået sine folder som konsulent hos en lang række vinproducenter inden Ceritas … afsluttende med et par år som winemaker hos Rhys Vinyards. Phoebe er i bogstaveligste forstand vokset op på en vinmark, som datter af Sue og Dirk Bass, der lægger navn og ejerskab til Porter Bass Vineyard. Efterfølgende har Phoebe studeret vindyrkning på skolebænken og hvad hun ikke ved om emnet er ikke værd at vide.

Den langsomme organiske vækst har medført, at John og Phoebe endnu ikke ejer egne vinmarker, men enten leaser parceller på andres vinmarker, hvor de selv står for dyrkningen eller også køber druer fra partnere. Uanset om det er den ene eller anden løsning, kommer druerne fra nogle af de absolut bedste marker i West Sonoma County, der ligger tæt på kysten og har ret forskellige jordbundsforhold. Ikke mindst markerne oppe i Santa Cruz Mountains, hvor jorden er ekstremt stenet, udfordrer vinstokkene i deres jagt på næring … hvilket der kommer nogle særdeles spændende vine ud af.

Mængderne er af naturlige årsager små og det meste bliver på den anden side af Atlanten. Så vi er faktisk ganske stolte af at kunne præsentere dig for en meget stor del af Ceritas’ line-up. Glæd dig til Chardonnay og Pinot Noir med et klokkerent udtryk med masser af særpræg. Og glæd dig til en fantastisk Cabernet i en stil, som er ganske anderledes for Californien. Men som sagt … mængderne er små og Ceritas vinder nye fans hver eneste dag. Så vent ikke for længe.

Har du lyst til at høre mere om Ceritas, skal du klart lægge vejen forbi YouTube og se den her:

https://www.youtube.com/watch?v=QLZFYc3j6z0