Caymus Red Schooner Voyage 7 75CL

399,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Caymus Vineyards 2015 Napa Valley 75CL

Når man nu bor i Californien og er vild efter at lave vin på Malbec-druen, men kun vil have de bedste druer … hvad gør man så? Så får man selvfølgelig sejlet perfekte Malbec-druer dyrket i Andes-bjergene til Californien. Deraf navnet Red Schooner, som betyder rød skonnert. Årgang står ikke nævnt direkte, men Voyage 6 dækker over, at det er sjette sending, som var årgang 2015.

Winemaker Charlie Wagner producerer Red Schooner på præcis samme måde, som det er tilfældet med Caymus Cabernet Sauvignon. Man aner også slægtskabet i form af vinens velvoksne overkrop – et af de klassiske kendetegn fra Caymus.

Farven er ovre i den helt mørkerøde og duften kredser om masser af modne blommer, dadler, vilde blomster og ruskind. Smagen holder sig ikke tilbage og sætter røde, modne blommer sammen med chokolade, læder og strejf af røg henimod slutningen. Super blød og indbydende som kun den bedste Malbec kan være.

Caymus Red Schooner Voyage er lavet på Malbec som er dyrket i Andes bjergene og herefter sendt til Caymus Vineyards hvor vinen laves på nøjagtig samme måde som Caymus Cabernet Sauvignon. Årgangen fremgår ikke umiddelbart af etiketten som det normalt ses, men istedet fremgår Voyage 6 som er lig årgang 2015. Dette er klassisk Caymus som både fremstår stor og voldsom men samtidig med smidig elegance....smagen af fransk eg fornægter sig heller ikke i fin balance med bløde tanniner.

Caymus er et af de helt store navne fra Californien og den eneste som har formået at komme med en vin, som hele to gange er blevet kåret til ”Number One Wine In The World” af Wine Spectator. Historien starter tilbage i 1972 da Charlie og Lorna Wagner spurgte deres søn Chuck, om de ikke skulle starte vinproduktion sammen. At dyrke jorden var ikke noget nyt for Wagner-familien, da forfædrene havde gjort det helt tilbage fra 1850’erne på samme sted i Napa Valley. Men vin havde familien ikke prøvet kræfter med – før 1972 da Caymus Winery blev grundlagt.

Takket være benhårdt arbejde og dybt know-how i forhold til dyrkning af jorden bar familien Wagners anstrengelser relativt hurtigt frugt – i hvert fald sammenlignet med andre, der gjorde forsøget. De fokuserede fra start på ren Cabernet Sauvignon, hvilket klart er den drue, der har skaffet dem berømmelsen og hæderen. Kun 12 år efter starten blev Caymus Special Selection Cabernet Sauvignon 1984 kåret til ”Number One Wine In The World” af Wine Spectator – en hæder som også 1990 årgangen opnåede. Læg dertil at både Charlie og Chuck blev optaget i Wine Spectators Hall of Fame i henholdsvis 2001 og 2007.

I dag er det Chuck Wagner og hans ældste søn Charlie II, der styrer produktionen, som ud over de to ikoner Cabernet Sauvignon og Special Selection også rummer glimrende Zinfandel, Malbec, Chardonnay og to gådefulde blends. Det fede ved Wagner-familien er, at de ikke er bange for at prøve nye ting og også gøre op med diverse dogmer. Det handler først og fremmest om at lave rigtig god vin til bordet, til gæster, til nydelse. Om det så er single vineyard eller flere forskellige druer … eller om druerne sågar er sejlet til Napa fra Andes-bjergene … er mindre vigtigt. Bare resultatet sparker røv. På den måde er de er klart blandt de mere eksperimenterende i Napa Valley og har stor succes med det.

Chucks anden søn Joe var fra barnsben også en del af teamet, men valgte i en tidlig alder at kaste sig over egne projekter såsom Belle Glos, BÖEN, Elouan og Tuli. Det er han sluppet fra med øredøvende succes og hans vine finder du også her i shoppen.  Med andre ord kan Wagner-familien noget med vin. Og heldigvis for dét!