Caymus Mer Soleil Silver Unoaked Chardonnay 2015 75CL

269,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 159,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4123
269,00 Inkl. moms:
6 4123
269,00 Inkl. moms:
179,00 Inkl. moms:
12 4123
269,00 Inkl. moms:
159,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California Central Coast Caymus Vineyards 2015 Monterey County 75CL

Super mineralsk Chardonnay, hvor winemaker Charlie Wagner er gået imod strømmen og har modnet juicen på rustfri ståltank plus betontank i stedet for de nærmest obligatoriske egetræsfade.

Druerne kommer fra Wagner-familiens egen vinmark Mer Soleil i Santa Lucia Highland. Her er vi tæt på Stillehavet, hvilket giver en yderst gavnlig, kølig morgentåge, som også er med til at stabilisere temperaturen resten af dagen.

Vinens farve er til den lyse side og når næsen rammer glasset kommer der billeder frem af rød grapefrugt, lime, citronskal og stenfrugt. Den friske smag kommer med masser af frugt og noter af citrus, citronmarengs og kvæde. En behagelig syre er med hele vejen og sørger for at alt er i snorlige balance. Et hit til grillede skaldyr!

Caymus er et af de helt store navne fra Californien og den eneste som har formået at komme med en vin, som hele to gange er blevet kåret til ”Number One Wine In The World” af Wine Spectator. Historien starter tilbage i 1972 da Charlie og Lorna Wagner spurgte deres søn Chuck, om de ikke skulle starte vinproduktion sammen. At dyrke jorden var ikke noget nyt for Wagner-familien, da forfædrene havde gjort det helt tilbage fra 1850’erne på samme sted i Napa Valley. Men vin havde familien ikke prøvet kræfter med – før 1972 da Caymus Winery blev grundlagt.

Takket være benhårdt arbejde og dybt know-how i forhold til dyrkning af jorden bar familien Wagners anstrengelser relativt hurtigt frugt – i hvert fald sammenlignet med andre, der gjorde forsøget. De fokuserede fra start på ren Cabernet Sauvignon, hvilket klart er den drue, der har skaffet dem berømmelsen og hæderen. Kun 12 år efter starten blev Caymus Special Selection Cabernet Sauvignon 1984 kåret til ”Number One Wine In The World” af Wine Spectator – en hæder som også 1990 årgangen opnåede. Læg dertil at både Charlie og Chuck blev optaget i Wine Spectators Hall of Fame i henholdsvis 2001 og 2007.

I dag er det Chuck Wagner og hans ældste søn Charlie II, der styrer produktionen, som ud over de to ikoner Cabernet Sauvignon og Special Selection også rummer glimrende Zinfandel, Malbec, Chardonnay og to gådefulde blends. Det fede ved Wagner-familien er, at de ikke er bange for at prøve nye ting og også gøre op med diverse dogmer. Det handler først og fremmest om at lave rigtig god vin til bordet, til gæster, til nydelse. Om det så er single vineyard eller flere forskellige druer … eller om druerne sågar er sejlet til Napa fra Andes-bjergene … er mindre vigtigt. Bare resultatet sparker røv. På den måde er de er klart blandt de mere eksperimenterende i Napa Valley og har stor succes med det.

Chucks anden søn Joe var fra barnsben også en del af teamet, men valgte i en tidlig alder at kaste sig over egne projekter såsom Belle Glos, BÖEN, Elouan og Tuli. Det er han sluppet fra med øredøvende succes og hans vine finder du også her i shoppen.  Med andre ord kan Wagner-familien noget med vin. Og heldigvis for dét!