Caterwaul Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018 75CL

595,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 469,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5781
595,00 Inkl. moms:
6 5781
595,00 Inkl. moms:
525,00 Inkl. moms:
12 5781
595,00 Inkl. moms:
469,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Caterwaul 2018 Napa Valley 75CL
93-95 Jeb Dunnuck

Der er en hemmelighed ved denne vin, som er frugten af venskabet mellem de to Napa superstars Thomas Rivers Brown og Matt Hardin. Førstnævnte har flere end 20 100-point vine i bæltet og er den mest efterspurgte winemaker i Napa. Matt Hardin er partner i Barbour Vineyard Management, som har en kundeliste, der prompte sætter savlet i gang.

Nu kommer hemmeligheden. Udover at være Cabernet Sauvignon fra en gimrende vingård i Pope Valley, så er det også fremragende Cabernet Sauvignon, der lige akkurat ikke klarede cuttet i forhold til at komme med i vine, der koster det femdobbelte af Caterwaul. Rivers Brown og Hardin har ganske enkelt købt op hos deres egne kunder, hvor kun det allerbedste er godt nok. Så du får sygt meget for grunkerne her!

Duften kredser om friske brombær, mørke kirsebær, cassis, violer og tobak. Smagen gentager duftens noter på bedste vis og tilføjer lette indslag af kakao og vanilje. Ikke skyggen af skarpe hjørner. Alt er bare rundt, blødt, smagfuldt og i fuldendt harmoni. Men vi har ikke så meget af den, så hold hellere hemmeligheden for dig selv!

Jeb Dunnuck
Moving to the barrel samples, the 2018 Cabernet Sauvignon should be snatched up by savvy readers. Sporting a deep purple hue as well as full-bodied aromas and flavors of cassis, violets, and tobacco, it’s a step up over the 2017 and has sweet tannins, no hard edges, and a terrific sense of opulence as well as freshness.

Thomas River Brown er uden sammenligning den mest efterspurgte winemaker-konsulent i Californien. Hans imponerende kundekreds tæller nogle af de helt store producenter i Napa og Sonoma, hvor han især tryller med Cabernet Sauvignon og Chardonnay. 

Han kommer oprindeligt fra South Carolina og blev i en tidlig alder bidt af vinmyggen. Lige efter college arbejdede han på diverse restauranter for at dyrke sin passion for vin (og mad), indtil han sidst i 1990’erne stak af til Californien for at prøve lykken dér. Han fik job på All Seasons Restaurant i Calistoga – en restaurant, der har mere fokus på vin end mad. Det ledte så til et job som assistant winemaker hos Turley Winery, hvor han viste sig at være et naturtalent udover det sædvanlige. Tre år senere fik han jobbet som winemaker hos Outpost på Howell Mountain og begyndte at arbejde som konsulent flere andre steder.

Thomas River Brown kører en lidt anden stil med sine egne vine end de vine, han er konsulent på. Personligt foretrækker han at skrue en anelse ned for poweren og lade frugt og terroir tale frit. I hans optik giver det mere interessante og unikke vine, hvilket han har en fin pointe i, synes vi. Af samme grund høster han frugten tidligere, end man normalt ser. Høster man, når frugten er på nippet til at blive overmoden ryger lidt af smagen og især terroir-præget. Han bruger også en væsentlig lavere andel af nye egefade til modningen end hvad sædvane er – igen for ikke at tage spotlight fra frugt og oprindelse.

Vi kan ikke sige andet, end det spiller max, det han har gang i nu på 18. år. Og vi er super stolte af, at kunne præsentere dig for tre af hans bedste Pinot Noir værker. Hver vin har sit eget udtryk – helt efter planen. Men fælles for dem alle er, at det er håndværk af sjælden set kaliber fra en af Californiens helt store vin- gururer. Glæd dig!