Cantina di Montalcino Rosso di Montalcino 2021
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 169,00 kr. | |
6 | 169,00 kr. | 139,00 kr. |
Kooperativets imponerende entry-level vin skruet sammen af Paolo Vaggini og Riccardo Pucci. Der er noget dejlig lige-ud-ad-landevejen italiensk charme over deres Rosso, som gør jobbet til punkt og prikke. En frisk, frugtig og yderst drikkelig sag, der skal nydes ung.
Sangiovese-frugten kommer fra kooperativets mange små avlere, der fordeler sig hele vejen rundt på Montalcino-bjerget. Reglerne foreskriver høst ved klassisk håndkraft. Al frugt afstilkes inden presning. Efter fermentering får juicen 10 måneder på ståltank og derefter tre måneder på flaske, inden den bliver sluppet fri.
Farven er smuk lilla og inviterer på duften af solbær, ribs, røde kirsebær, peber og jord. Smagen er klassisk tør og domineres af den røde frugt, krydderier og lette tanniner, der skaber en fin balance og struktur. Nyd den inden for de første 5-6 år af dens levetid.
Det er en kostbar affære at have eget produktionsanlæg. Derfor sker det, at mange mindre vinbønder går sammen i et kooperativ, hvor man deler udgiften til produktionen og sælger vinen under kooperativets label. Man må endelig ikke tage fejl af kvaliteten, som kan være overordentlig høj. Det er Cantina di Montalcino et fremragende eksempel på.
Kooperativet blev grundlagt tilbage i 1970 og er det eneste af sin slags i Brunello-området. Det tæller i dag hele 94 medlemmer, som alle er små avlere, der tilsammen dyrker 160 hektar vinmark. De er godt spredt ud over alle sider af Montalcino-bjerget og ligger i et højdespænd på 500 meter. At de ikke ligger klynget tæt sammen er med til at sikre en fin ensartethed i kvalitet hen over årgangene, da vejr og vind har sværere ved at smadre en årgang.
Siden 2005 har ansvaret for produktionen ligget i hænderne på Paolo Vaggini og Riccardo Pucci, som for længe siden har slået deres navne fast. Eksempelvis har Paolo også ansvaret hos Piccolomini, der hører til helt oppe i toppen af Brunello. De arbejder ud fra moderne metoder, men hvor resultatet ikke levner nogen tvivl om, hvilke druer vinen er lavet på og hvor den blev dyrket.
Er du i nærheden af underskønne Montalcino, så overvej kraftigt at tage forbi Val di Cava, hvor kooperativet har deres domæne. Designmæssigt er det helt i toppen af hvad regionen formår og det er ellers ikke så lidt. Og ja, så kan du jo lige smage deres fantastiske vine, nu hvor du alligevel er der. Ellers smag dem her – begge er virkelig god value for money og viser hvor utrolig god mening der er i at samle sig i et kooperativ, når man dyrker førsteklasses frugt, men ikke har så meget jord.
Kooperativets imponerende entry-level vin skruet sammen af Paolo Vaggini og Riccardo Pucci. Der er noget dejlig lige-ud-ad-landevejen italiensk charme over deres Rosso, som gør jobbet til punkt og prikke. En frisk, frugtig og yderst drikkelig sag, der skal nydes ung.
Sangiovese-frugten kommer fra kooperativets mange små avlere, der fordeler sig hele vejen rundt på Montalcino-bjerget. Reglerne foreskriver høst ved klassisk håndkraft. Al frugt afstilkes inden presning. Efter fermentering får juicen 10 måneder på ståltank og derefter tre måneder på flaske, inden den bliver sluppet fri.
Farven er smuk lilla og inviterer på duften af solbær, ribs, røde kirsebær, peber og jord. Smagen er klassisk tør og domineres af den røde frugt, krydderier og lette tanniner, der skaber en fin balance og struktur. Nyd den inden for de første 5-6 år af dens levetid.
Det er en kostbar affære at have eget produktionsanlæg. Derfor sker det, at mange mindre vinbønder går sammen i et kooperativ, hvor man deler udgiften til produktionen og sælger vinen under kooperativets label. Man må endelig ikke tage fejl af kvaliteten, som kan være overordentlig høj. Det er Cantina di Montalcino et fremragende eksempel på.
Kooperativet blev grundlagt tilbage i 1970 og er det eneste af sin slags i Brunello-området. Det tæller i dag hele 94 medlemmer, som alle er små avlere, der tilsammen dyrker 160 hektar vinmark. De er godt spredt ud over alle sider af Montalcino-bjerget og ligger i et højdespænd på 500 meter. At de ikke ligger klynget tæt sammen er med til at sikre en fin ensartethed i kvalitet hen over årgangene, da vejr og vind har sværere ved at smadre en årgang.
Siden 2005 har ansvaret for produktionen ligget i hænderne på Paolo Vaggini og Riccardo Pucci, som for længe siden har slået deres navne fast. Eksempelvis har Paolo også ansvaret hos Piccolomini, der hører til helt oppe i toppen af Brunello. De arbejder ud fra moderne metoder, men hvor resultatet ikke levner nogen tvivl om, hvilke druer vinen er lavet på og hvor den blev dyrket.
Er du i nærheden af underskønne Montalcino, så overvej kraftigt at tage forbi Val di Cava, hvor kooperativet har deres domæne. Designmæssigt er det helt i toppen af hvad regionen formår og det er ellers ikke så lidt. Og ja, så kan du jo lige smage deres fantastiske vine, nu hvor du alligevel er der. Ellers smag dem her – begge er virkelig god value for money og viser hvor utrolig god mening der er i at samle sig i et kooperativ, når man dyrker førsteklasses frugt, men ikke har så meget jord.
Land | Italien |
---|---|
Producent | Cantina di Montalcino |
Region | Toscana |
Distrikt | Rosso di Montalcino |
Årgang | 2021 |
Volume | 75CL |
Druer | Sangiovese |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
James Suckling
Nice red berries and cherries to the nose with some flowers and stones. Juicy and crunchy on the palate with plenty of sour cherries and firm tannins.