Cantina di Montalcino Brunello di Montalcino 2018

SKU
8390
239,00 kr. v. 6 stk. 299,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1299,00 kr.
6299,00 kr.239,00 kr.

Klassisk og yderst vellavet Brunello. Sangiovese-frugten kommer fra kooperativets mange små avlere, der tilsammen har marker på alle fire sider af Montalcino-bjerget mellem 120 og 650 meter over havets overflade. Så du får med andre ord virkelig et samlet udtryk for hvad Montalcino formår.

Alle avlere høster ved nænsom håndkraft. Kooperativets winemakers Paolo Vaggini og Riccardo Pucci kører fermenteringen over 20 dage, hvorefter mosten får lov at modne på slovenske egetønder i hele 30 måneder.

Farven er lys granatrød og kommer med en indtagende duft af solbær, brombær, kirsebær, let vanilje, jordbund og aromatisk træ. Smagen kommer med en flot fylde, tydelig frugt, bløde tanniner og en smuk balanceret syre. Udpræget italiensk elegance, der holder sig på toppen de næste 20år. 

Det er en kostbar affære at have eget produktionsanlæg. Derfor sker det, at mange mindre vinbønder går sammen i et kooperativ, hvor man deler udgiften til produktionen og sælger vinen under kooperativets label. Man må endelig ikke tage fejl af kvaliteten, som kan være overordentlig høj. Det er Cantina di Montalcino et fremragende eksempel på.

Kooperativet blev grundlagt tilbage i 1970 og er det eneste af sin slags i Brunello-området. Det tæller i dag hele 94 medlemmer, som alle er små avlere, der tilsammen dyrker 160 hektar vinmark. De er godt spredt ud over alle sider af Montalcino-bjerget og ligger i et højdespænd på 500 meter. At de ikke ligger klynget tæt sammen er med til at sikre en fin ensartethed i kvalitet hen over årgangene, da vejr og vind har sværere ved at smadre en årgang.

Siden 2005 har ansvaret for produktionen ligget i hænderne på Paolo Vaggini og Riccardo Pucci, som for længe siden har slået deres navne fast. Eksempelvis har Paolo også ansvaret hos Piccolomini, der hører til helt oppe i toppen af Brunello. De arbejder ud fra moderne metoder, men hvor resultatet ikke levner nogen tvivl om, hvilke druer vinen er lavet på og hvor den blev dyrket. 

Er du i nærheden af underskønne Montalcino, så overvej kraftigt at tage forbi Val di Cava, hvor kooperativet har deres domæne. Designmæssigt er det helt i toppen af hvad regionen formår og det er ellers ikke så lidt. Og ja, så kan du jo lige smage deres fantastiske vine, nu hvor du alligevel er der. Ellers smag dem her – begge er virkelig god value for money og viser hvor utrolig god mening der er i at samle sig i et kooperativ, når man dyrker førsteklasses frugt, men ikke har så meget jord.

Klassisk og yderst vellavet Brunello. Sangiovese-frugten kommer fra kooperativets mange små avlere, der tilsammen har marker på alle fire sider af Montalcino-bjerget mellem 120 og 650 meter over havets overflade. Så du får med andre ord virkelig et samlet udtryk for hvad Montalcino formår.

Alle avlere høster ved nænsom håndkraft. Kooperativets winemakers Paolo Vaggini og Riccardo Pucci kører fermenteringen over 20 dage, hvorefter mosten får lov at modne på slovenske egetønder i hele 30 måneder.

Farven er lys granatrød og kommer med en indtagende duft af solbær, brombær, kirsebær, let vanilje, jordbund og aromatisk træ. Smagen kommer med en flot fylde, tydelig frugt, bløde tanniner og en smuk balanceret syre. Udpræget italiensk elegance, der holder sig på toppen de næste 20år. 

Det er en kostbar affære at have eget produktionsanlæg. Derfor sker det, at mange mindre vinbønder går sammen i et kooperativ, hvor man deler udgiften til produktionen og sælger vinen under kooperativets label. Man må endelig ikke tage fejl af kvaliteten, som kan være overordentlig høj. Det er Cantina di Montalcino et fremragende eksempel på.

Kooperativet blev grundlagt tilbage i 1970 og er det eneste af sin slags i Brunello-området. Det tæller i dag hele 94 medlemmer, som alle er små avlere, der tilsammen dyrker 160 hektar vinmark. De er godt spredt ud over alle sider af Montalcino-bjerget og ligger i et højdespænd på 500 meter. At de ikke ligger klynget tæt sammen er med til at sikre en fin ensartethed i kvalitet hen over årgangene, da vejr og vind har sværere ved at smadre en årgang.

Siden 2005 har ansvaret for produktionen ligget i hænderne på Paolo Vaggini og Riccardo Pucci, som for længe siden har slået deres navne fast. Eksempelvis har Paolo også ansvaret hos Piccolomini, der hører til helt oppe i toppen af Brunello. De arbejder ud fra moderne metoder, men hvor resultatet ikke levner nogen tvivl om, hvilke druer vinen er lavet på og hvor den blev dyrket. 

Er du i nærheden af underskønne Montalcino, så overvej kraftigt at tage forbi Val di Cava, hvor kooperativet har deres domæne. Designmæssigt er det helt i toppen af hvad regionen formår og det er ellers ikke så lidt. Og ja, så kan du jo lige smage deres fantastiske vine, nu hvor du alligevel er der. Ellers smag dem her – begge er virkelig god value for money og viser hvor utrolig god mening der er i at samle sig i et kooperativ, når man dyrker førsteklasses frugt, men ikke har så meget jord.

Faktablad
LandItalien
Producent Cantina di Montalcino
RegionToscana
DistriktBrunello di Montalcino
Årgang2018
Volume75CL
DruerSangiovese
KategoriRødvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC

James Suckling
I like the dried rose, tar and earthy bark notes here, with some orange peel and bitter cocoa. Flavorful and rich yet elegant and approachable at the same time, with powdery tannins. Medium to full body. Roasted spice at the end.