Calera Mt. Harlan Pinot Noir De Villiers Vineyard 2016

549,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 395,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 3167
549,00 Inkl. moms:
6 3167
549,00 Inkl. moms:
395,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California Central Coast Calera 2016 San Benito County 75CL
92 Robert Parker
93 Vinous

De Villiers Vineyard blev beplantet med Pinot Noir for lidt over 20 år siden og er kendt for at give mørke, dybe vine med masser af frugt, intensitet og finesse. Og 2014 er bestemt ingen undtagelse.

Winemaker Mike Waller valgte at presse halvdelen af klaserne uden at afstilke og lod vinen finde sit jeg i 18 måneder på franske egefade, hvoraf godt en tredjedel var helt nye.

Når du stikker næsen i glasset, bliver du hilst velkommen af solbær, røde kirsebær, blommer der har selskab af kamille, lavendler og violer. Smagen arbejder i lag og gentager mange af duftens noter, men supplerer med blandt andet modne ribs og kakao. Finishen er en af dem, der stjæler opmærksomheden og bare bliver ved … nu og om 10 år.

Robert Parker
Aged 17 months in 30% new French oak, the pale to medium ruby-purple colored 2016 Pinot Noir deVilliers Vineyard opens with warm blueberries, dried cherries and cranberries aromas with notions of fresh strawberries, dried herbs, dusty earth, underbrush and charcuterie. The palate is light to medium-bodied with earth and Angostura bitters-laced fruits, a grainy frame and bright freshness on the finish. 1,220 cases produced.

Vinous
One of the more expressive wines in the range, the 2016 Pinot Noir de Villiers Vineyard is soft, open knit and gracious, with an attractive combination of dark red cherry/plum fruit and the more floral/savory notes that develop from the 50% whole clusters. Lavender, mint, pine and sweet spice add layers of dimension to this supple, inviting Pinot from Calera. There is so much to like here.

Josh Jensen er manden bag Calera og en af de helt store pionerer inden for californisk vin. Hyldet og hædret som nærmest kun Robert Mondavi og manden der om nogen bragte Pinot Noir til Californien og gjorde den til, hvad den er i dag. Og når Parker kalder ens vine for Californiens svar på Romanée-Conti, så har man gjort det helt pænt.

Alle de fremragende producenter af amerikansk Pinot Noir, som du finder på denne side, var næppe nået så langt, hvis det ikke var fordi, at Josh Jensen havde vist vejen i starten af 70’erne, hvor ingen turde give sig i kast med den noget sarte drue. 

Men Josh Jensen turde. Hans studier på Yale og Oxford, havde bragt ham til Bourgogne, hvor han blandt andet hjalp til under høsten hos førnævnte Romanée-Conti. Her nåede hans interesse for vin forståeligt nok nye højder og det følgende år lærte han alt om dyrkning af Pinot Noir hos Domaine Dujac.

Han lærte blandt andet, at Pinot Noir trives allerbedst i jord, der har et højt indhold af kalksten. Så hjemme i Californien brugte han hele to år på at finde mark, der var tilstrækkelig rig på kalksten og som samtidig lå i det rette klima med både sol og kulde.

Han fandt omsider, hvad han ledte efter 600 meter oppe i højderne på Mount Harlan, som på det tidspunkt overhovedet ikke var dyrket. I 1975 etablerede han sine tre første marker – Jensen, Reed og Selleck – på et tidspunkt, hvor der hverken var anlagt vej eller etableret elektricitet og telefon på stedet. Men Josh Jensen var ligeglad. Markerne skulle ligge dér og sådan blev det.

1979 var første årgang og resten er historie. Vinkritikerne lagde sig fladt ned over, at det var lykkedes ham at få så gode resultater ud af måske den vanskeligste drue af alle. Sidenhen udbyggede han med flere vinmarker med både Pinot Noir og Chardonnay … og sågar Aligoté.

For cirka 10 år siden kom Mike Waller til for at assistere Josh Jensen. Mike Waller havde blandt andet været hos David Bruce og Beringer og i dag er det Waller, der er ansvarlig winemaker hos Calera. Han har bibeholdt den meget burgundiske stil, hvor du både får frugt men også en større friskhed og mineralitet, end du oplever så mange andre steder.

For godt et år siden solgte Josh Jensen sit livsværk til Duckhorn Wine Company, hvilket blot betyder, at der er kommet endnu større kapital bag bestræbelser på at skabe højeste kvalitet. Vi giver dig her muligheden for at smage en lang række af Caleras Pinot Noir vine plus deres Chardonnay, som giver mindelser om noget af det absolut bedste Chablis. Så glæd dig! Og når du smager vinen, så send lige en venlig tanke til en sand legende og pionér – Josh Jensen.