Calera Wine Company Mills Vineyard Pinot Noir 2014 75CL

549,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 449,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2571
549,00 Inkl. moms:
6 2571
549,00 Inkl. moms:
449,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California Central Coast Calera Wine Company 2014 San Benito County 750
96 Jeb Dunnuck
93 Robert Parker
93 Wine Enthusiast

Mills Vineyard blev plantet i 1984 på Mount Harlan, som har et højt indhold af kalksten – præcis som de bedste jorder i Bourgogne. Så sammen med det gunstige klima er der her alle forudsætninger for at skabe stor Pinot Noir.

Det har winemaker Mike Waller udnyttet til fulde og skabt en intens og elegant vin, som modnede hele 17 måneder på franske egefade – heraf 30% ganske jomfruelige.

Duften emmer af mørke kirsebær, jordbær, nellike plus timian, salvie og kakao. I munden dukker solbær, mørke blommer og multebær op sammen med svampe, sort peber og strejf af grillede tomater. Høj klasse!

Det er en vin skabt til det lange liv, men har masser at byde på allerede nu.

Jeb Dunnuck 96P
The 2014 Pinot Noir Mills Vineyard is about as classic example of Calera Pinot Noir as you can find. Loads of sweet black raspberries, sassafras, plums, Asian spice and ginger notes emerge from this ripe, full-bodied, sexy, concentrated 2014 that has plenty of mid-palate depth, nicely integrated acidity, fine tannin and a big finish. It’s a forward, pleasure-bent beauty that shares some similarities to the Selleck Vineyard, and will keep for two decades or more.

Josh Jensen er manden bag Calera og en af de helt store pionerer inden for californisk vin. Hyldet og hædret som nærmest kun Robert Mondavi og manden der om nogen bragte Pinot Noir til Californien og gjorde den til, hvad den er i dag. Og når Parker kalder ens vine for Californiens svar på Romanée-Conti, så har man gjort det helt pænt.

Alle de fremragende producenter af amerikansk Pinot Noir, som du finder på denne side, var næppe nået så langt, hvis det ikke var fordi, at Josh Jensen havde vist vejen i starten af 70’erne, hvor ingen turde give sig i kast med den noget sarte drue. 

Men Josh Jensen turde. Hans studier på Yale og Oxford, havde bragt ham til Bourgogne, hvor han blandt andet hjalp til under høsten hos førnævnte Romanée-Conti. Her nåede hans interesse for vin forståeligt nok nye højder og det følgende år lærte han alt om dyrkning af Pinot Noir hos Domaine Dujac.

Han lærte blandt andet, at Pinot Noir trives allerbedst i jord, der har et højt indhold af kalksten. Så hjemme i Californien brugte han hele to år på at finde mark, der var tilstrækkelig rig på kalksten og som samtidig lå i det rette klima med både sol og kulde.

Han fandt omsider, hvad han ledte efter 600 meter oppe i højderne på Mount Harlan, som på det tidspunkt overhovedet ikke var dyrket. I 1975 etablerede han sine tre første marker – Jensen, Reed og Selleck – på et tidspunkt, hvor der hverken var anlagt vej eller etableret elektricitet og telefon på stedet. Men Josh Jensen var ligeglad. Markerne skulle ligge dér og sådan blev det.

1979 var første årgang og resten er historie. Vinkritikerne lagde sig fladt ned over, at det var lykkedes ham at få så gode resultater ud af måske den vanskeligste drue af alle. Sidenhen udbyggede han med flere vinmarker med både Pinot Noir og Chardonnay … og sågar Aligoté.

For cirka 10 år siden kom Mike Waller til for at assistere Josh Jensen. Mike Waller havde blandt andet været hos David Bruce og Beringer og i dag er det Waller, der er ansvarlig winemaker hos Calera. Han har bibeholdt den meget burgundiske stil, hvor du både får frugt men også en større friskhed og mineralitet, end du oplever så mange andre steder.

For godt et år siden solgte Josh Jensen sit livsværk til Duckhorn Wine Company, hvilket blot betyder, at der er kommet endnu større kapital bag bestræbelser på at skabe højeste kvalitet. Vi giver dig her muligheden for at smage en lang række af Caleras Pinot Noir vine plus deres Chardonnay, som giver mindelser om noget af det absolut bedste Chablis. Så glæd dig! Og når du smager vinen, så send lige en venlig tanke til en sand legende og pionér – Josh Jensen.