Calera Mt. Harlan Pinot Noir Jensen Vineyard 2017 75CL

995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California Central Coast Calera 2017 San Benito County 75CL
99 Jeb Dunnuck
95 Vinous

Jensen Vineyard blev plantet helt tilbage i 1975 og ligger på fire bjergskråninger, der alle møder dagslyset forskelligt. Det er her, det hele startede og vinene herfra har et tydeligt link til Bourgogne, så glæd dig til både friskhed, finesse og en elegant intensitet. 

Winemaker Mike Waller har traditionen tro ladet vinen komme til live på delvis nye, franske egefade i 17 måneder. Why change a winning recipe?

Næsen melder om modne røde og mørke kirsebær, brombær, cedertræ og strejf af nelliker. Smagen derimod peger i retning mod hindbær, tranebær, mørk chokolade og salvie sammen med noter af vanilje og jord.

Det er en vin skabt til et langt liv, men du kan med største glæde trække den op nu.

Jeb Dunnuck
My favorite in the lineup, the 2017 Pinot Noir Jensen Vineyard is stunning in every way. Gorgeous black raspberry fruits, lots of floral, scorched earth, and sappy herb aromatics, medium to full-bodied richness, flawless balance, and a great finish all make for one of the most captivating Pinot Noirs in the vintage. It's brilliant today yet should easily evolve for 15 years or more.

Josh Jensen er manden bag Calera og en af de helt store pionerer inden for californisk vin. Hyldet og hædret som nærmest kun Robert Mondavi og manden der om nogen bragte Pinot Noir til Californien og gjorde den til, hvad den er i dag. Og når Parker kalder ens vine for Californiens svar på Romanée-Conti, så har man gjort det helt pænt.

Alle de fremragende producenter af amerikansk Pinot Noir, som du finder på denne side, var næppe nået så langt, hvis det ikke var fordi, at Josh Jensen havde vist vejen i starten af 70’erne, hvor ingen turde give sig i kast med den noget sarte drue. 

Men Josh Jensen turde. Hans studier på Yale og Oxford, havde bragt ham til Bourgogne, hvor han blandt andet hjalp til under høsten hos førnævnte Romanée-Conti. Her nåede hans interesse for vin forståeligt nok nye højder og det følgende år lærte han alt om dyrkning af Pinot Noir hos Domaine Dujac.

Han lærte blandt andet, at Pinot Noir trives allerbedst i jord, der har et højt indhold af kalksten. Så hjemme i Californien brugte han hele to år på at finde mark, der var tilstrækkelig rig på kalksten og som samtidig lå i det rette klima med både sol og kulde.

Han fandt omsider, hvad han ledte efter 600 meter oppe i højderne på Mount Harlan, som på det tidspunkt overhovedet ikke var dyrket. I 1975 etablerede han sine tre første marker – Jensen, Reed og Selleck – på et tidspunkt, hvor der hverken var anlagt vej eller etableret elektricitet og telefon på stedet. Men Josh Jensen var ligeglad. Markerne skulle ligge dér og sådan blev det.

1979 var første årgang og resten er historie. Vinkritikerne lagde sig fladt ned over, at det var lykkedes ham at få så gode resultater ud af måske den vanskeligste drue af alle. Sidenhen udbyggede han med flere vinmarker med både Pinot Noir og Chardonnay … og sågar Aligoté.

For cirka 10 år siden kom Mike Waller til for at assistere Josh Jensen. Mike Waller havde blandt andet været hos David Bruce og Beringer og i dag er det Waller, der er ansvarlig winemaker hos Calera. Han har bibeholdt den meget burgundiske stil, hvor du både får frugt men også en større friskhed og mineralitet, end du oplever så mange andre steder.

For godt et år siden solgte Josh Jensen sit livsværk til Duckhorn Wine Company, hvilket blot betyder, at der er kommet endnu større kapital bag bestræbelser på at skabe højeste kvalitet. Vi giver dig her muligheden for at smage en lang række af Caleras Pinot Noir vine plus deres Chardonnay, som giver mindelser om noget af det absolut bedste Chablis. Så glæd dig! Og når du smager vinen, så send lige en venlig tanke til en sand legende og pionér – Josh Jensen.