Buehler Zinfandel 2015

199,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 159,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 6518
199,00 Inkl. moms:
6 6518
199,00 Inkl. moms:
179,00 Inkl. moms:
12 6518
199,00 Inkl. moms:
159,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Buehler Vineyards 2015 Napa Valley 75CL
89 Robert Parker
90 Wine Enthusiast
92 James Suckling

Smart Buy er det prædikat som Wine Spectator sætter på Buehlers Zinfandel og vi kan kun være enige. Her får du virkelig vellavet Napa Zin, der kvalitetsmæssigt ligger langt over supermarkedernes forbrydelser mod menneskeheden, men samtidig til en fornuftig pris.

Winemaker David Cronin henter druerne fra Buehlers egne 40 år gamle marker og supplerer med frugt fra andre kvalitetsdyrkere i området. Og som sit eget lille touch tilfører han 5% Petit Sirah til den ellers rene Zinfandel line-up. Vinen lagrer han i 12 måneder på en blanding af amerikanske og franske egefade, hvoraf 20% er helt nye.

Den tætte, mørke farve lukker op for duften af boysenbær, brombær, blåbær, sød lakrids, læder, vanilje og strejf af viol. Den bløde smag er klassisk zin, når det er lavet ordentligt … masser af mørk frugt holdt i skak af en fin syre. Lang finish der kalder på en tår mere. Helt på toppen nu!    

Robert Parker 
Buehler is such a consistently good winery and their 2015 Zinfandel from Atlas Peak is a steal. Delicious berry fruit, spice, pepper and earth, a soft underbelly, ripe tannin and medium to full body make for a seductive, lush Zinfandel to drink over the next several years.

WineEnthusiast
This is a classy, elegant expres- sion of the variety, despite its brawn and ripe density. Fruit-forward, with blackberry and cherry flavors, it shows traces of vanilla, spicy pepper and smoky oak. The texture issoft, with subtle tannins.

Napa Valley er hjemsted for en hel del af verdens bedste vinproducenter, der investerer uanede ressourcer i løbende at forfine deres vine. Men Napa lægger også jorde til en anelse mere beskedne vinbrug, der leverer virkelig god kvalitet til yderst fornuftige priser. Og det er her Buehler har en fast plads i toppen, hvis man spørger eksempelvis Parker, Vinous og Wine Spectator. Nej, det er ikke vine, som hvert år nakker de magiske 100 points. Til gengæld koster de ofte en tiendedel og har mange af de samme træk, som de helt store vine. ”Smart Buy” har Wine Spectator omtalt Buehler som og vi kan ikke være mere enig.

Buehler Vineyards er et yderst sympatisk mindre familieforetagende, der blev grundlagt tilbage i 1971 af John og Helen Buehler. Tæt ved St. Helena fandt de et tidligere vinbrug med tilhørende marker, der havde ligget brak siden forbudstiden og satte alt ind på at banke det op igen. Det må man sige lykkedes til fulde. Ganske imponerende med tanke på at John Buehler lige var gået på pension fra hærens ingeniørkorps. Nogen spiller golf og sover længe, når de når pensionsalderen. Buehler genrejste et vinbrug.

Vinmæssigt løftede Buehler sig for alvor i starten af 80’erne, hvor Heidi Peterson Barret trådte til som winemaker. Med en fortid som ansvarlig winemaker for blandt andre Screaming Eagle kom hun med et helt andet know-how og grundlagde stedets tilgang, som handler meget om helt simple metoder og så lidt indgriben som muligt.   

Siden 1993 har David Cronin været Buehlers winemaker – hentet fra Joseph Phelps, hvilket ikke er det værste sted man kan komme i tanke om. Croni arbejder primært med Cabernet Sauvignon – både enkeltmark og blend – men man skal bestemt ikke undervurdere hverken Zinfandel eller Chardonnay fra Buehler. Det er alle vine, som rammer manges smag og har noget vidunderligt no bullshit over sig. Det er bare rigtig god vin til en rigtig god pris, hvilket var en væsentlig del af idéen, da det hele startede i 1971.