Buehler Cabernet Sauvignon Estate Papa’s Knoll 2013 600CL

5.499,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Buehler Vineyards 2013 Napa Valley 600CL
93 Robert Parker
93 Galloni

Topvinen fra Buehler og winemaker David Cronins kyndige næver. 100% mega fyldig Cabernet Sauvignon fra en lille parcel beplantet tilbage i 1971 på Buehlers egne jorder. Parcellen bliver ikke kunstvandet og druerne modner tidligere end anden frugt fra Buehler.

Der høstes og sorteres ved håndkraft og efter endt fermentering bliver juicen modnet i 18 måneder på franske egefade, hvoraf 45% er helt nye. Intet er sparet her.

Farven er dyb, dyb rød og lokker med en fantastisk duft af solbær, røde kirsebær, blodappelsin, stjerneanis, mørk chokolade, blyant, kanel og mynte. Smagen er dejlig kraftig, koncentreret og fuld af liv, men holder balancen fint. Så ingen hjernedød muskelkonkurrence her. Til gengæld en lang, fløjlsblød finish, der bare bliver endnu mere overbevisende med tiden.  

Robert Parker 93P

The third cuvee, the 2013 Cabernet Sauvignon Papa’s Knoll has a seamless integration of tannin, acidity, alcohol and wood. Beautiful blueberry and blackberry fruit, a dense opaque purple color, wonderful purity, a savory, broad, multilayered mouthfeel make for a stunner and another great value from Buehler Vineyards.

Vinous 93P
This wine should drink well for 15-20 years.The 2013 Cabernet Sauvignon Papa's Knoll is the richest and darkest of these three wines. Black cherry, plum, spice and new leather abound. Rich, ample and generous, with soft contours and plenty of early appeal for the year, the Papa's Knoll offers tremendous depth, finishing with substantial weight and substance married to a real sense of explosive energy.

Napa Valley er hjemsted for en hel del af verdens bedste vinproducenter, der investerer uanede ressourcer i løbende at forfine deres vine. Men Napa lægger også jorde til en anelse mere beskedne vinbrug, der leverer virkelig god kvalitet til yderst fornuftige priser. Og det er her Buehler har en fast plads i toppen, hvis man spørger eksempelvis Parker, Vinous og Wine Spectator. Nej, det er ikke vine, som hvert år nakker de magiske 100 points. Til gengæld koster de ofte en tiendedel og har mange af de samme træk, som de helt store vine. ”Smart Buy” har Wine Spectator omtalt Buehler som og vi kan ikke være mere enig.

Buehler Vineyards er et yderst sympatisk mindre familieforetagende, der blev grundlagt tilbage i 1971 af John og Helen Buehler. Tæt ved St. Helena fandt de et tidligere vinbrug med tilhørende marker, der havde ligget brak siden forbudstiden og satte alt ind på at banke det op igen. Det må man sige lykkedes til fulde. Ganske imponerende med tanke på at John Buehler lige var gået på pension fra hærens ingeniørkorps. Nogen spiller golf og sover længe, når de når pensionsalderen. Buehler genrejste et vinbrug.

Vinmæssigt løftede Buehler sig for alvor i starten af 80’erne, hvor Heidi Peterson Barret trådte til som winemaker. Med en fortid som ansvarlig winemaker for blandt andre Screaming Eagle kom hun med et helt andet know-how og grundlagde stedets tilgang, som handler meget om helt simple metoder og så lidt indgriben som muligt.   

Siden 1993 har David Cronin været Buehlers winemaker – hentet fra Joseph Phelps, hvilket ikke er det værste sted man kan komme i tanke om. Croni arbejder primært med Cabernet Sauvignon – både enkeltmark og blend – men man skal bestemt ikke undervurdere hverken Zinfandel eller Chardonnay fra Buehler. Det er alle vine, som rammer manges smag og har noget vidunderligt no bullshit over sig. Det er bare rigtig god vin til en rigtig god pris, hvilket var en væsentlig del af idéen, da det hele startede i 1971.