Brewer-Clifton Sta. Rita Hills Pinot Noir 2021
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 549,00 kr. | |
2 | 549,00 kr. | 399,00 kr. |
Det er godt det her, men glem alt om solrig og fadpræget Pinot Noir. Greg Brewers stil går i en helt anden retning, hvor fokus ligger på friskhed, renhed og terroir. Frugten kommer fra markerne 3D, Machado og Hapgood, der alle ligger i Sta. Rita Hills og kommer med noget forskelligt til vinen.
Brewer vælger med Pinot Noir at lade en meget stor del af klaserne bevare stilkene under fermenteringen. I modningen fravælger han i modsætning til mange kolleger ikke at anvende et eneste nyt egefad. Her hedder det brugte fade, så frugten kommer max til orde.
Farven er flot rubinrød og kommer med duften af hindbær, granatæble, hvid te og blomster. Smagen kommer stilen tro med en lethed og friskhed, hvor noter af modne kirsebær, hvide trøfler, tørrede figner, te og lette krydderier dominerer. Pinot Noir ovre i den mere elegante og feminine del af skalaen. Vi er fans!
Det er godt det her, men glem alt om solrig og fadpræget Pinot Noir. Greg Brewers stil går i en helt anden retning, hvor fokus ligger på friskhed, renhed og terroir. Frugten kommer fra markerne 3D, Machado og Hapgood, der alle ligger i Sta. Rita Hills og kommer med noget forskelligt til vinen.
Brewer vælger med Pinot Noir at lade en meget stor del af klaserne bevare stilkene under fermenteringen. I modningen fravælger han i modsætning til mange kolleger ikke at anvende et eneste nyt egefad. Her hedder det brugte fade, så frugten kommer max til orde.
Farven er flot rubinrød og kommer med duften af hindbær, granatæble, hvid te og blomster. Smagen kommer stilen tro med en lethed og friskhed, hvor noter af modne kirsebær, hvide trøfler, tørrede figner, te og lette krydderier dominerer. Pinot Noir ovre i den mere elegante og feminine del af skalaen. Vi er fans!
Manden bag Brewer-Clifton er ingen ringere end winemaker Greg Brewer, der regnes for at være en af de helt store pionérer inden for vinproduktion i Santa Barbara. I 2020 kårede det anerkendte Wine Enthusiast Magazine Greg Brewer til Winemaker of the Year – en hyldest vi kun kan tilslutte os.
Historien om Greg Brewer starter for alvor i 1995, hvor han mødte Steve Clifton i Santa Barbara Vintner’s Association. Begge havde på det tidspunkt produktionsjob på to forskellige vingårde og fandt meget hurtigt ud af, at de da skulle starte deres egen produktion. De sparede 12.000 USD op hen over et år og købte frugt og lånte sig til produktionsfaciliter. Første årgang blev på 240 kasser og derfra gik det over stok og sten.
I 2000 byggede de deres egen produktionsfacilitet i Santa Rita Hills – samme år som samme Santa Rita Hills blev udnævnt til AVA (American Viticultural Area). Året efter skrev en vis Robert Parker i sin konklusion for vinåret 2001 at vine fra Brewer-Clifton havde været den største åbenbaring for ham. Her fra gik udviklingen endnu hurtige og inden for relativt få år havde Brewer-Clifton deres egne marker, hvilket bare løftede kvaliteten endnu mere – både inden for Chardonnay og Pinot Noir.
I 2017 blev Brewer-Clifton en del af Jackson Family Wines, hvilket betyder mange penge i kassen. Få år forinden var Brewer gået i gang med sit soloprojekt Diatom, hvor han som sagt helliger sig Chardonnay – både fra enkeltmarker og blends. Første årgang kom i 2015 og var et brag af en succes fra start. Diatom kan på ingen måde efterkomme efterspørgslen, men vi har været heldige at få fat i nogle få kasser – dog flere end vi selv kan drikke. Derfor har du nu chancen for at smage, hvad Brewer kan på egen hånd.
Land | USA |
---|---|
Producent | Brewer-Clifton |
Region | California |
Sub Region | Central Coast |
Distrikt | Santa Barbara County |
Sub distrikt | Sta. Rita Hills |
Årgang | 2021 |
Volume | 75CL |
Druer | Pinot Noir |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
Jeb Dunnuck
Leading off the reds, the 2021 Pinot Noir Sta. Rita Hills offers a pure, complex, intense perfume of ripe raspberries, peppery herbs, exotic flowers, and underbrush. This deep, rich, medium to full-bodied Pinot Noir has a layered mouthfeel, ripe tannins, remarkable purity, and a great, great finish. It will stand up to anything in the vintage and should be snatched up by savvy readers.
As usual with Greg’s wines, these wines are not destemmed and are brought up all in neutral barrels. Most of the Chardonnays check in around 14% alcohol, with the Pinot Noirs between 14%-14.5%, and they all have singular characters as well as a decade of longevity at a minimum. You’ll be hard pressed to find a better lineup of Pinot Noir and Chardonnay from anyone in California.
Robert Parker
The 2021 Pinot Noir Sta. Rita Hills, made with an unusually high proportion of whole clusters (90%), has broody scents of dark cherries, blackberries, woodsmoke, underbrush and rooibos tea leaves. The medium-bodied palate is chalky and refreshing with concentrated, spicy flavors and a long, nuanced finish.
Vinous
The 2021 Pinot Noir (Sta. Rita Hills) is such a beautiful wine. The appellation Pinot is often one of my favorite wines in this range, as it is again this year. The purity and exuberance of this fruit is compelling. Floral and savory nuances develop in the glass, but earlier bottling and a bit less whole cluster influence work well to accentuate the textural presence and intensity of the fruit. This is such a gorgeous wine.