Bouchard Père et Fils Beaune Greves Vigne l'Enfant Jesus, Monopole 2018

1.195,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 1.095,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5839
1.195,00 Inkl. moms:
6 5839
1.195,00 Inkl. moms:
1.095,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Årgang Volume
Frankrig Rød Bourgogne Beaune 2017 75CL
92-94 Robert Parker
92-94 Vinous

Robert Parker
The 2018 Beaune 1er Cru Les Grèves Vigne de l'Enfant Jesus is a promising bottle in the making, offering up a deep bouquet of dark berry fruit, dried flowers, dark chocolate, espresso roast and toasty new oak. On the palate, it's medium to full-bodied, deep and concentrated, with a muscular core of fruit, ripe tannins and a long, expansive finish. Weber observes that analytically this is very similar indeed to the 1947 vintage of l'Enfant Jesus, and that wine is certainly drinking brilliantly today.

Vinous
The 2018 Beaune Les Grèves Vigne de L'Enfant Jesus 1er Cru, from the 3.9-hectare monopole in Grèves, has a lovely, floral, very pure bouquet that frankly puts Bouchard’s other Beaune Premier Crus in their place. The medium-bodied palate delivers supple tannin, fine acidity and pure black cherry and blueberry fruit with wonderful details on the finish. This is very classy and punches with many more expensive Premier Crus in the Côte de Nuits.

Bouchard Père & Fils blev stiftet i 1731, og er dermed en af de ældste producenter i Bourgogne. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard, og denne ejer domænet stadig: den kendte "Les Caillerets" i Volnay. De er også den største ejer af 1er og Grand Cru marker i Côte d’Or. Huset ejer bl.a. 12 hektar Grand Cru, samt 74 hektar Premier Cru marker. Bouchard Père & Fils’ hovedsæde er Château de Beaune – et gammelt kongeslot fra 1400-tallet med 10 meter tykke mure, der dermed er perfekt til at lagre vin.

 I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils, og investerede en formue i et nyt vineri, der stod færdigt i 2005. I den treetagers underjordiske bygning sørger tyngdekraften for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Topmoderne, men med respekt for de gamle traditioner, så deres mange vine hver især kan udtrykke det forskellige terroir, man finder i Bourgogne.

Inden sin død i 2015 nåede Joseph Henriot at se den kendte, franske vinanmelder Gault-Millau give huset de sjældne syv stjerner for "production mytique" som en anerkendelse af det meget høje niveau, vinene har. Ledelsen varetages nu af Henriot's nevø Gilles de Larouzière og hovedansvaret for vinifikationen er givet til Frédéric Weber. Markarbejdet styres af Christophe Bouchard.

Bouchard Père & Fils har været igennem en fantastisk udvikling de seneste mange år og laver i dag nogle af de allerbedste vine fra området med en tårnhøj kvalitet, der bliver bedre og bedre hvert år. Husets adelsmærke er at man trods det store udvalg, formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.