Bouchard Père et Fils Beaune Greves Vigne l'Enfant Jesus, Monopole 2017 magnum

2.495,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Årgang Volume
Frankrig Rød Bourgogne Beaune 2017 150CL
92 Robert Parker
91-93 Vinous

Robert Parker
The 2017 Beaune 1er Cru Les Grèves Vigne de l'Enfant Jesus is showing well, wafting from the glass with aromas of smoky cherry and blackberry fruit that mingle with nuances of incense, spices and baking chocolate. On the palate, the wine is medium to full-bodied, velvety and supple, with a nicely concentrated core of sapid fruit, succulent acids and quite a long, harmonious finish. This has come together very nicely since I tasted it from barrel in early December.

Vinous
The 2017 Beaune Les Grèves Vigne de L’Enfant Jesus 1er Cru comes from the 3.91-hectare parcel on the mid-slope, currently undergoing piecemeal replanting. It has a wonderful, expressive bouquet of dark cherries, wild strawberry and crushed stone that is easily the best of Bouchard’s Beaune Premier Crus. The palate is medium-bodied with fine-grained tannin and well-judged acidity, perhaps a little oakier than the Les Teurons but with more depth and precision on the finish. Great potential.

Bouchard Père & Fils blev stiftet i 1731, og er dermed en af de ældste producenter i Bourgogne. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard, og denne ejer domænet stadig: den kendte "Les Caillerets" i Volnay. De er også den største ejer af 1er og Grand Cru marker i Côte d’Or. Huset ejer bl.a. 12 hektar Grand Cru, samt 74 hektar Premier Cru marker. Bouchard Père & Fils’ hovedsæde er Château de Beaune – et gammelt kongeslot fra 1400-tallet med 10 meter tykke mure, der dermed er perfekt til at lagre vin.

 I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils, og investerede en formue i et nyt vineri, der stod færdigt i 2005. I den treetagers underjordiske bygning sørger tyngdekraften for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Topmoderne, men med respekt for de gamle traditioner, så deres mange vine hver især kan udtrykke det forskellige terroir, man finder i Bourgogne.

Inden sin død i 2015 nåede Joseph Henriot at se den kendte, franske vinanmelder Gault-Millau give huset de sjældne syv stjerner for "production mytique" som en anerkendelse af det meget høje niveau, vinene har. Ledelsen varetages nu af Henriot's nevø Gilles de Larouzière og hovedansvaret for vinifikationen er givet til Frédéric Weber. Markarbejdet styres af Christophe Bouchard.

Bouchard Père & Fils har været igennem en fantastisk udvikling de seneste mange år og laver i dag nogle af de allerbedste vine fra området med en tårnhøj kvalitet, der bliver bedre og bedre hvert år. Husets adelsmærke er at man trods det store udvalg, formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.