Bouchard Père et Fils Beaune Greves Vigne l'Enfant Jesus, Monopole 2016

1.095,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 995,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5836
1.095,00 Inkl. moms:
6 5836
1.095,00 Inkl. moms:
995,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Årgang Volume
Frankrig Rød Bourgogne Beaune 2016 75CL
93 Robert Parker
91-93 Vinous

Robert Parker
The 2016 Beaune 1er Cru Les Grèves Vigne de l'Enfant Jesus offers up pretty aromas of cherries, cassis, sweet loamy soil, truffles and grilled game bird. On the palate, it's medium to full-bodied, velvety and supple, with a succulent core of fleshy fruit and a rich and textural profile. It's a giving, generous wine that should offer a broad drinking window, but don't let its early approachability deceive, as it should be long-lived too.

Vinous
(production was 30 hectoliters per hectare, which winemaker Frederic Weber describes as "a good year" for these vines): Healthy dark red. Aromas of kirsch, black raspberry and dark chocolate are lifted by an element of pungent minerality. A distinct step up in sweetness and depth from the preceding samples, at once broad and fine-grained, showing excellent clarity to its silky flavors of dark fruits, spices and minerals. Really saturates the palate with flavor and echoes on the long finish, with the suave tannins glistening on the aftertaste. The 2015 version of this wine is almost too concentrated, said Weber, and quite marked by its vintage, like the 2009.

Bouchard Père & Fils blev stiftet i 1731, og er dermed en af de ældste producenter i Bourgogne. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard, og denne ejer domænet stadig: den kendte "Les Caillerets" i Volnay. De er også den største ejer af 1er og Grand Cru marker i Côte d’Or. Huset ejer bl.a. 12 hektar Grand Cru, samt 74 hektar Premier Cru marker. Bouchard Père & Fils’ hovedsæde er Château de Beaune – et gammelt kongeslot fra 1400-tallet med 10 meter tykke mure, der dermed er perfekt til at lagre vin.

 I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils, og investerede en formue i et nyt vineri, der stod færdigt i 2005. I den treetagers underjordiske bygning sørger tyngdekraften for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Topmoderne, men med respekt for de gamle traditioner, så deres mange vine hver især kan udtrykke det forskellige terroir, man finder i Bourgogne.

Inden sin død i 2015 nåede Joseph Henriot at se den kendte, franske vinanmelder Gault-Millau give huset de sjældne syv stjerner for "production mytique" som en anerkendelse af det meget høje niveau, vinene har. Ledelsen varetages nu af Henriot's nevø Gilles de Larouzière og hovedansvaret for vinifikationen er givet til Frédéric Weber. Markarbejdet styres af Christophe Bouchard.

Bouchard Père & Fils har været igennem en fantastisk udvikling de seneste mange år og laver i dag nogle af de allerbedste vine fra området med en tårnhøj kvalitet, der bliver bedre og bedre hvert år. Husets adelsmærke er at man trods det store udvalg, formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.