Indlæser...

BÖEN Santa Lucia Highlands Pinot Noir 2018

SKU
5505
229,00 kr v. 12 stk. 279,00 kr v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1279,00 kr
6279,00 kr259,00 kr
12279,00 kr229,00 kr

Enkeltmarks Pinot Noir der stilmæssigt adskiller sig ganske kraftigt fra mange af de noget spinklere...

Enkeltmarks Pinot Noir der stilmæssigt adskiller sig ganske kraftigt fra mange af de noget spinklere europæiske fortolkninger. I hænderne på wine maker Joe Wagner – søn af Caymus-grundlægger Chuck Wagner – får Pinot Noir brede skuldre og hår på brystet … og det klæder den.

Druerne er dyrket på Santa Lucia Highlands, som anses for at være et af de mest stabile steder i verden til dyrkning af netop Pinot Noir. Efter presning har juicen fået ni måneder på fransk egefade – hvoraf de 60% var helt nye.

Farven er dyb og mættet rubinrød. Op fra glasset stiger blåbær, blomme, vilde urter og hints af ristet eg. I munden melder solbær sig på banen sammen med jordbær, modne blommer, kanel og antydningen af nellike.

Winemaker Joe Wagner er en af den californiske vinindustris helt store sønner og uden tvivl den mest driftige herre, vi er stødt på. Allerede som 19-årig lancerede han Belle Glos, hvor han som en af de første fokuserede på Pinot Noir fra Californiens kyststrækninger. Belle Glos blev hurtigt et kæmpe hit på flere af USA's bedste restauranter og blandt de førende anmeldere. Topkarakterer og awards væltede ned over ham – en succes som naturligvis gav mod på meget mere.

Han startede derfor Meiomi, hvor konceptet var, at man kun kunne købe vinen på glas. Meiomi har han dog solgt nu … for 315 millioner sprøde amerikanske dollars. Meget godt gået, når Meoimi ikke ejede nogle vinmarker eller produktionsfaciliteter, men alene et stærkt brand.

Pengene investerer Joe Wagner i nye vinprojekter i sit Copper Cane Wines & Provisions, hvor han har samlet alle sine vinbrands. Ud over Belle Glos Pinot Noir fra Californien, producerer han i dag Elouan Pinot Noir fra Oregon, Beran Zinfandel fra Californien, BÖEN Pinot Noir og Chardonnay fra Russian River Valley, Quilt Cabernet Sauvignon fra Napa Valley plus sågar en ganske fin sparkling på Chardonnay og Pinot Noir fra Russian River Valley. Vi vil da lige nævne at Joe ikke er fyldt 40 endnu og har seks børn. Som sagt en driftig herre.

Fremover vil han sprede sig endnu mere og tillade sig endnu større eksperimenter. Hvorfor? Fordi han ikke kan lade være. Manden er drevet af vin.  Døgnet rundt nærmest. Men det har han ikke fra fremmede. Det var nemlig hans bedsteforældre Charlie og Lorna Wagner, som sammen med Joes far Chuck startede Caymus Winery tilbage i 1972 og via benhårdt arbejde gjorde det til en bragende succes. På grund af successen med Caymus kunne man tro, at Joe er født med en sølvske i flaben. Det er på ingen måde tilfældet. Som dreng gjorde han rent på skoler, når han havde fået fri og han havde hjulpet til i markerne siden han kunne gå. Det gjorde så, at han lærte alt om vinproduktion i en uhørt ung alder og viste sig at have et kæmpe talent.

Kæmpe talent og stor flid har aldrig været en skidt kombination. Deri ligger forklaringen på hans enorme succes. Og så er han i tilgift en rar fyr, der hellere vil rode rundt ude i markerne end berette om sine bedrifter. Ham kan vi lide … ligeså godt som hans vine.

Faktablad
Volume75CL
LandUSA
RegionCalifornia
Sub RegionCentral Coast
Producent Böen
DistriktSanta Lucia Highlands
Årgang2018
DruerPinot Noir
KategoriRød
Cellar Tracker92
Du vil også kunne lide
  1. VS-5002_fqzufu
    Böen Smagekasse - 12 flasker

    Her er den ultimative Smagekasse for dig som øsnker at prøve hele paletten af de...

    2.195,00 kr Regular Price 3.048,00 kr