BÖEN Santa Lucia Highlands Pinot Noir 2016 0,75

249,00 før pris Inkl. moms Fra 199,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb afVarenrStk pris
14825
249,00 Inkl. moms:
64825
249,00 Inkl. moms:
225,00 Inkl. moms:
124825
249,00 Inkl. moms:
199,00 Inkl. moms:
92Cellar Tracker

Enkeltmarks Pinot Noir der stilmæssigt adskiller sig ganske kraftigt fra mange af de noget spinklere europæiske fortolkninger. I hænderne på wine maker Joe Wagner – søn af Caymus-grundlægger Chuck Wagner – får Pinot Noir brede skuldre og hår på brystet … og det klæder den.

Druerne er dyrket på Santa Lucia Highlands, som anses for at være et af de mest stabile steder i verden til dyrkning af netop Pinot Noir. Efter presning har juicen fået ni måneder på fransk egefade – hvoraf de 60% var helt nye.

Farven er dyb og mættet rubinrød. Op fra glasset stiger blåbær, blomme, vilde urter og hints af ristet eg. I munden melder solbær sig på banen sammen med jordbær, modne blommer, kanel og antydningen af nellike.

Joe Wagner har om nogen vin i blodet – forstået på den måde, at han er søn af Caymus-grundlægger Chuck Wagner og er vokset op med vinmarker og alt hvad dertil hører. Hvor Caymus i alle år primært har fokuseret på Cabernet Sauvignon, har Joe Wagner i høj grad kastet sin kærlighed på Pinot Noir … og givet druen sit eget californiske, kraftfulde udtryk.

Han er hjerne og hænder bag Belle Glos og BÖEN, som allerede har høstet masser af anerkendelse blandt anmeldere og andre vinelskere

Men han virker ikke, som en fyr, der kan sidde stille i mange sekunder ad gangen, så han er også manden bag Elouan og Tuli, der blandt andet kommer med forfriskende og kompromisløs rosé og hvid.

Nu venter vi bare spændt på, hvad Joe Wagner finder på næste gang.