BÖEN Russian River Pinot Noir 2016 0,75

249,00 før pris Inkl. moms Fra 199,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb afVarenrStk pris
14624
249,00 Inkl. moms:
64624
249,00 Inkl. moms:
225,00 Inkl. moms:
124624
249,00 Inkl. moms:
199,00 Inkl. moms:
91WineSpectator

Russere, der dyrker vin … og så i Californien? Hvis vi går 200 år tilbage i tiden, er den god nok. Deraf navnet Russian River. Men med BÖEN er der tale om ingen ringere end wine maker Joe Wagner – manden bag vinene fra Belle Glos og søn af Caymus-grundlægger Chuck Wagner.

Med BÖEN Russian River får du et glas vin, der slår armene ud og giver dig en lang californisk krammer. Et typisk kendetegn ved Joe Wagners vine. Ingen reserverede korslagte arme her.

Vinen har fået 9 måneder på franske egefade – heraf 60% nye. Farven er dyb rubinrød og duften stiger straks op af glasset. Vilde brombær, Santa Rosa blomme, jordbær og strejf af oregano, salvie og hvid peber. Smagen domineres af topmodne hindbær, boysenbær, blåbær sammen med hints af muskatnød, kanel og sort te.

Joe Wagner har om nogen vin i blodet – forstået på den måde, at han er søn af Caymus-grundlægger Chuck Wagner og er vokset op med vinmarker og alt hvad dertil hører. Hvor Caymus i alle år primært har fokuseret på Cabernet Sauvignon, har Joe Wagner i høj grad kastet sin kærlighed på Pinot Noir … og givet druen sit eget californiske, kraftfulde udtryk.

Han er hjerne og hænder bag Belle Glos og BÖEN, som allerede har høstet masser af anerkendelse blandt anmeldere og andre vinelskere

Men han virker ikke, som en fyr, der kan sidde stille i mange sekunder ad gangen, så han er også manden bag Elouan og Tuli, der blandt andet kommer med forfriskende og kompromisløs rosé og hvid.

Nu venter vi bare spændt på, hvad Joe Wagner finder på næste gang.