Bodegas An Negra An Negra 2018 75CL

349,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris ved 6 stk. 295,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2633
349,00 Inkl. moms:
6 2633
349,00 Inkl. moms:
295,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Spanien Rød Mallorca Bodegas An Negra 2018 75CL
93 Robert Parker
Hvis du også har forelsket dig i den charmerende rødvin AN2, så har du her muligheden for at blive overrumplet af den imponerende storebror An Negra. En dyb, smuk og meget fyldig vin, der er lavet på lokale druesorter fra ældgamle vinstokke. Druerne betragtes som en del af familien, og man kan virkelig smage, at det er druer, der har fået al den kærlighed og opmærksomhed, de kunne ønske sig.
 
Bodegas An Negra på Mallorca er en unik oplevelse. Uanset om du smager deres dyreste og fineste vine, eller om du lader dig charmere og forføre af den enormt eftertragtede AN2. An Negra er vinen, der ligger midt imellem - mere kompleks, dyb og fascinerende end AN2, men stadig på et prisniveau, hvor det ikke er uopnåeligt.
 
Det er kombinationen af de meget gamle vinstokke af den lokale Mallorca-sort Callet - og så den mineralrige og næringsfattige jord, der er med til at skabe den helt unikke stil i denne vin. Vinstokkene gror kun på ganske små parceller i den centrale del af Mallorca, og her er de omgivet af frugttræer, der er med til at præge aromaen. Callet-druen udgør 95% af vinen, mens resten er Manto Negro og Fogoneu. De passionerede vinmagere hos Bodegas An Negra går aldrig på kompromis. Når druerne høstes, sker det ved håndkraft, når de sorteres sker det grundigt - både manuelt og ved hjælp af særlige optiske lys-sensorer. Vinificeringen sker i store cementtanke og store egefade, der sikrer, at egepræget ikke overstråler vinens egen personlighed. Herefter lagres vinen i 18 måneder på nye franske egefade og hviler to måneder på cementtanke, inden den tappes på flaske.
 
Farven er dyb og granatrød, mens duften er fyldig og præget af blommer, brombærmarmelade, læder, viol og med krydrede og røgede nuancer. Smagen er koncentreret og fedmefuld med noter af søde bær, krydderi og kanel.
 
Robert Parker
There is a clear improvement in the 2018 ÀN; it's still toasty, smoky and oaky, but there is more of the character of the grapes and place coming through. It's a pale and translucent ruby-colored blend of Callet with small percentages of Fogoneu and Mantonegro. Using their own selected yeasts from the Son Negre vineyard, the grapes fermented in 4,000-liter oak vats and concrete tanks. The palate is medium-bodied, ripe without excess and delicate, like the local grapes can be. I wish I could take away the extra layer of wood that is preventing the wine from really shining through, because the wine is definitely there. It matured in French oak barrels for 14 months. Give it some more time to see if the wine is able to absorb some more of the oak.