Billecart Salmon Cuvée Elisabeth Rosé 2006

1.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Bobler Champagne Billecart-Salmon 2006 Mareuil-sur-Aÿ 75CL
94 Wine Enthusiast
94+ Vinous

Laksefarvet, elegant med et perlende skær og en let og fin mousse. Friske lyse røde bær, roser og citrusskal vækker næsen, og nuancer af friske figner, hvide ferskner og sprøde makroner folder sig ud i duften. Smagen har rene og tydelige noter af mandarin, nektarin og kardemomme med et eksotisk strejf af cedertræ. En elegant og aromatisk vin.....

Denne topchampagne fra Billecart-Salmon er sammensat af 55 pct. Pinot Noir og 45 pct. Chardonnay. Druernekommer fra de bedste grand cru-marker i Champagne og bliver vinificeret som hvidvin. I det endelige blend tilsættes 10 pct. Pinot Noir vinificeret som rødvin og slutresultatet er en af de bedste rosé champagner på markedet, 

Denne cuvée blev første gang fremstillet i 1988 som en hyldest til den ene af husets grundlæggere, Elisabeth Salmon.

Vinous
The 2006 Rosé Cuvee Elisabeth Salmon is powerful, intense and also classically austere in its make up. Crushed flowers, mint, red berries and cranberries are all finely sketched. The 2006 finishes with striking mineral-driven precision, and while it doesn’t have the opulence or exuberance of the 2002, it is still a very pretty and appealing Champagne. The Elisabeth Salmon is 50% Pinot Noir and 50% Chardonnay, with about 8% still Pinot Noir. Dosage is 6 grams per liter.

Dette skønne Champagnehus er beliggende i hjertet af Champagne i landsbyen Mareuil-sur Aÿ. Huset blev grundlagt i 1818 af Nicolas François Billecart og Elisabeth Salmon, og i dag har Champagnehuset været i familiens eje i omkring 200 år. Familien har gjort en dyd af at bevare og videreføre traditioner i forhold til produktionen af Champagne. Hos Billecart-Salmon er kvaliteten i førersædet, og alle ansatte besidder en uvurderlig viden om, hvordan Champagnen dyrkes og skabes på bedste vis og frembringer det ønskede udtryk.
I dag er det brødrene François og Antoine Roland-Billecart, der som sjette generation, viderefører Champagnehusets succes, støttet af deres far Jean Roland-Billecart. Foruden familien, har de et exceptionelt team ansat, b.la. Alexandre Bader som General Manager, François Domi som Chief winemaker gennem 30 år og ansvarlig for Billecart-Salmon-stilen, og Denis Blée, Director of the vineyard med 20 års erfaring og med ansvar for markerne og ikke mindst for husets top vinmark Clos Saint-Hilaire og huset fad-kælder.

Huset ejer selv 100 ha vinmarker omkring Mareuil-sur-Aÿ, hvilket dækker omkring halvdelen af deres produktion. Derudover køber de druer fra ca. 120 ha vinmarker, som næsten alle ligger i en radius af 20 km fra byen Epernay, hvor Grand Cru Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier høstes i Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte de Blancs. Husets top vinmark er den 1 hektar store mark Clos Saint-Hilaire, hvor druerne i et halvt århundrede er blevet høstet fra.

Billecart-Salmon har bevaret de traditionelle metoder til at lave Champagne. De har således fastholdt princippet om at vinificere deres Prestige-Champagner i små Bourgognefade. Men det holder ikke Champagnehuset tilbage fra at benytte moderne metoder, så længe man ikke går på kompromis med kvaliteten. Huset var f.eks. en af de første til at indføre det at nedkøle mosten på termostatstyret fermenteringstanke, der medfører større kontrol over fermenteringen. Dette medfører bl.a. at Champagnen beholder friskheden og at aromaerne bliver tydeligere.

Dette er Champagne, der bygger på tradition og historie, og som leverer et tårnhøjt niveau – uanset om det er non-vintageudgaverne eller de store årgangschampagner, der er i glasset. Billecart-Salmons fremragende niveau, blev endnu engang understreget for nogle år tilbage ved verdenssmagningen i Stockholm. En smagning, der netop havde til formål at finde den bedste Champagne produceret i forrige århundrede. Her blev de ypperste Champagner fra nogle af verdens mest eftertragtede huse smagt. Vinderen blev Cuvée Nicolas Francois Billecart 1959 fra Billecart-Salmon. Samme Champagne i årgang 1961 blev i øvrigt nummer 2. En demonstration af, at Billecart-Salmons Champagne er i verdensklasse.