Bergström Sigrid Chardonnay 2016 0,75

799,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 639,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 1501
799,00 Inkl. moms:
6 1501
799,00 Inkl. moms:
639,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
USA Hvid Oregon Willamette Valley Bergström 2016 75CL
94 James Suckling
95 Wine Enthusiast

Et direkte angreb på Bourgognes “Le Montrachet” det ypperligste indenfor oversøisk hvidvin.  Dette er 10. årgang af Sigrid Chardonnay og kun de allerbedste tønder bruges fra de fem Chardonnay Vinmarker. Alle markerne dyrkes Biodynamisk og Sigrid har været førende i Oregon Chardonnay siden dens begyndelse.  I næsen er der citron, appelsin, antydning af ingefær og cookie. Sigrid er meget mineralsk og præcis i sit udtryk mens frugten domineres af citron med safran i baggrunden. I finishen findes brioche og kandiseret citronskal mens vinen i munden er levende med en rig mid palette men stram og præcis i det første indtryk og den lange finish. Jordbunden præget af kalk fornemmes og der er masser af charmerende frugt, silkeagtig tekstur og lagringspotentialet fornemmes klart.  Biodynamisk dyrket.

John Bergström kom oprindeligt fra Nord Sverige, men flyttede som ung håbefuld teenager til USA. Efter stor succes med en læge praksis i Portland og med stor interesse i det boom af lokale produkter Oregon bød på, købte han midt i 1990erne et stykke land i Dundee Hills i Willamette Valley. Josh, den ene af 5 børn havde altid vidst at han ville være selvstændig, tog udfordringen op. Rejste til Bourgogne og tog 2 års skole gang på 1 år indenfor vin. I 1999 kom han retur og lavede af 4 tons druer den første Bergström vin. Josh er den daglige leder &amp winemaker samt vineyard manager. Han arbejder totalt kompromiløst på at lave så høj kvalitet som muligt.

Der arbejdes efter biodynamiske metoder, med naturlig gødning af alt druekvas og afskårne grene fra vinstokkene som komposteres og gen anvendes sammen med lokalt hø og ”affald” fra et mejeri. Udbyttet er ekstrem lavt og der høstes meget sent for at få højest mulig koncentration. Der benyttes mange forskellige kloner af Pinot Noir fra forskellige typer jordbund, som alle plukkes, presses og gæres for sig inden de endelige blandinger fortages. Grundet Josh´ tætte relation til Bourgogne, benyttes kun de bedste af de bedste egetræs fade derfra.