Bergström Old Stones Chardonnay 2014 0,75

Bergström Old Stones Chardonnay 2014 0,75
249,00

Lagerstatus: På lager

93 Robert Parker
ELLER

Robert Parker
The 2014 Chardonnay Old Stones opens with notes of grapefruit, white peaches and lemon curd with hints of struck match, baking bread, ginger and orange blossoms. Medium-bodied, the palate hits the nail on the head with that combo of intensity versus energy, with tons of freshness contrasted by a silky texture, finishing long and minerally.


Dette er value….druerne kommer alene fra referencemarken Temperance Hill Vineyard og skaber en vin, der er baseret på mineralitet og saftighed. Det er klassisk Chardonnay domineret af citrus blomster, lime, safran, krydderier og i næsen fornemmes lugten af våde sten.


Old Stones Chardonnay har forbløffende renhed med en stram og kraftfuld struktur, der er energisk i sit udtryk hvor alt samles omkring citrus og stenfrugter og afsluttes af en kerne af sødme der gør denne vin så lækker nu.


John Bergström kom oprindeligt fra Nord Sverige, men flyttede som ung håbefuld teenager til USA. Efter stor succes med en læge praksis i Portland og med stor interesse i det boom af lokale produkter Oregon bød på, købte han midt i 1990erne et stykke land i Dundee Hills i Willamette Valley. Josh, den ene af 5 børn havde altid vidst at han ville være selvstændig, tog udfordringen op. Rejste til Bourgogne og tog 2 års skole gang på 1 år indenfor vin. I 1999 kom han retur og lavede af 4 tons druer den første Bergström vin. Josh er den daglige leder  winemaker samt vineyard manager. Han arbejder totalt komprmiløst på at lave så høj kvalitet som muligt. Der arbejdes efter biodynamiske metoder, med naturlig gødning af alt druekvas og afskårne grene fra vinstokkene som komposteres og gen anvendes sammen med lokalt hø og ”affald” fra et mejeri. Udbyttet er ekstrem lavt og der høstes meget sent for at få højest mulig koncentration. Der benyttes mange forskellige kloner af Pinot Noir fra forskellige typer jordbund, som alle plukkes, presses og gæres for sig inden de endelige blandinger fortages. Grundet Josh´ tætte relation til Bourgogne, benyttes kun de bedste af de bedste egetræs fade derfra.

Ved køb af Varenr Stk pris
1 2810
249,00
6 2810
249,00
224,00
12 2810
249,00
199,00