Bergström Gregory Ranch Pinot Noir 2015 0,75

499,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 399,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb afVarenrStk pris
14759
499,00 Inkl. moms:
64759
499,00 Inkl. moms:
399,00 Inkl. moms:
93Robert Parker
94Vinous

Robert Parker 
Medium ruby-purple in color, the 2015 Pinot Noir Gregory Ranch Vineyard delivers expressive black raspberry, black cherry and warm red currant notes with hints of Sichuan pepper, bay leaves and anise plus a waft of chargrill. Medium-bodied and solidly constructed in the mouth, it has a solid backbone of chewy tannins and just enough freshness, finishing long and earthy.

Dette er 6. årgang af Gregory Ranch Pinot Noir som er dyrket i Yamhill Carlton AVA. I kølige årgange er Gregory Ranch Vineyard er en af de sidste lokaliteter der skal høstes, og domineret af balanceret syre og frugt. I varme år er Gregory Ranch en af de mest modne vine med meget rigt udtryk på grund af den tynde jord, meget lave naturlige udbytter og eksponering mod øst. Gregory Ranch Pinot Noir 2015 er uden tvivl den bedste til dato… Vinen har en meget mørk rubinrød farve hvor man hurtigt kommer til at tænke på sorte kirsebær.

Aromaerne er dybe, mørke, domineret af af sorte frugter, oksekød bouillon, krydderier, sort lakrids, krydrede urter og tobaksblade. Dette er en meget koncentreret ung vin der har mange år foran sig. Rig smag af sorte kirsebær og sort hindbær fylder munden fulgt op af finkornede frugter og bløde tanniner, der giver denne vin ikke kun magt men også blødhed.

John Bergström kom oprindeligt fra Nord Sverige, men flyttede som ung håbefuld teenager til USA. Efter stor succes med en læge praksis i Portland og med stor interesse i det boom af lokale produkter Oregon bød på, købte han midt i 1990erne et stykke land i Dundee Hills i Willamette Valley. Josh, den ene af 5 børn havde altid vidst at han ville være selvstændig, tog udfordringen op. Rejste til Bourgogne og tog 2 års skole gang på 1 år indenfor vin. I 1999 kom han retur og lavede af 4 tons druer den første Bergström vin. Josh er den daglige leder  winemaker samt vineyard manager. Han arbejder totalt kompromiløst på at lave så høj kvalitet som muligt. Der arbejdes efter biodynamiske metoder, med naturlig gødning af alt druekvas og afskårne grene fra vinstokkene som komposteres og gen anvendes sammen med lokalt hø og ”affald” fra et mejeri. Udbyttet er ekstrem lavt og der høstes meget sent for at få højest mulig koncentration. Der benyttes mange forskellige kloner af Pinot Noir fra forskellige typer jordbund, som alle plukkes, presses og gæres for sig inden de endelige blandinger fortages. Grundet Josh´ tætte relation til Bourgogne, benyttes kun de bedste af de bedste egetræs fade derfra.