Bergström Cumberland Reserve Pinot Noir 2017 37,5CL

199,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 159,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 1494
199,00 Inkl. moms:
6 1494
199,00 Inkl. moms:
179,00 Inkl. moms:
12 1494
199,00 Inkl. moms:
159,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
USA Rød Oregon Willamette Valley Bergström 2017 37,5CL
92 Wine & Spirits
95 Decanter
90 Wine Enthusiast

19. årgang af Cumberland Reserve er et fantastisk eksempel på, hvad biodynamisk landbrug og optimal ‘blend’ kan præstere fra Willamette Valley. Markerne som bruges til denne vin er primært Selice og Le Pre du Col tilføjet små mængder fra Bergström Vineyard, Winery Block og Gregory Ranch Vineyard.

Josh Bergström referer altid til Cumberland Reserve som hans visitkort, da denne vin år efter år viser Bergström stilen, udtrykker årgangens DNA og samtidig er tro mod hvad Pinot Noir fra Willamette Valley står for. Josh Bergström “Oregon Pinot Noir should always showcase the triumvirate of fresh fruit, sweet baking spice characters from the soil, and a fresh forest floor, loamy, earthiness.” This is the Cumberland Reserve Pinot Noir that he has always been striving for.” Årgang 2014 er fremragende…….ubetinget noget af det bedste som Oregon har præsteret. Druerne kommer 100% fra egne marker og farven fremstår Burgundisk med god farve. Næsen er indbydende med toner af brombær og blåbær, svag indblanding fra tobak, god stenet mineralitet afsluttet kombineret med hel klynge af urter. Vinen har god og fyldig krop men er samtidig afbalanceret med saftig syre og tanniner med god sødme. Denne vin kan drikkes idag eller nydes over de næste 15 år.

Robert Parker
Medium ruby, the 2017 Pinot Noir Cumberland Reserve opens with scents of warm blackberries and cranberries, blood orange peel, scorched earth, tar, tea leaves and bright red berries with a spicy undercurrent. It’s light to medium-bodied with a great interplay of bright fruits and amaro-like accents, a grainy frame and great freshness with a long, citrusy finish. Josh Bergstrom grabbed 2017 by the horns and made some lovely wines that illuminate the unique character of this vintage.

Vinens verden rummer masser af eventyr … og et af de bedste af slagsen hedder John Bergström. Han voksede op på en lille gård uden el og telefon ude på Gösta Tyndskids marker 500 km nordvest for Stockholm. Her boede han med sine forældre, bedsteforældre, to onkler og en tante … så pladsen var lidt trang. Pengene var yderst små i familien og der var ikke råd til at sende John til byen for at studere. Til Johns store held havde han en onkel og tante, der boede i Oregon og ikke havde nogle børn. De gav John mulighed for at komme til USA og gå på college … fulgt op af en lægeuddannelse og succesrig karriere som kirurg.

Efter en lang årrække i lægeverdenen følte John en stor trang til atter at dyrke jorden, som da han var barn. Han havde i midten af 1990’erne købt et stykke land i Dundee Hills i Willamette Valley. Efter noget tid besluttede han sig for at kaste sig ud i at dyrke og producere vin, selvom han havde nul erfaring inden for det game. Men sammen med sin kone Karen tog han chancen og startede Bergström Wines i 1999 … samme år som sønnen Josh kom hjem fra en en 2-årig winemaker-uddannelse i Bourgogne. Josh tog den så kun på et år og nåede derudover at skaffe sig en forlovet – Caroline - der havde en uddannelse i salg og markedsføring af vin. Han hev hende med tilbage til Oregon og så gik familien ellers all in på at få Bergström Wines til at lykkes. Det må man sige, at det gjorde.

I dag består Bergström Wines af fem vinmarker, der alle regnes blandt de absolut bedste i Willamette Valley: The Bergström Vineyard, Silice Vineyard, Winery Block, Gregory Ranch og Le Pré du Col. Bergström fokuserer primært på Pinot Noir, men producerer også to Chardonnay-vine af højeste klasse.

Josh er den daglige boss og winemaker. Han foreskriver biodynamiske metoder, med naturlig gødning baseret på druekvaset og afskårne grene fra vinstokkene, som komposteres sammen med lokalt hø og ”affald” fra et mejeri. Udbyttet er ekstrem lavt og der høstes meget sent for at få højest mulig koncentration.

Anmeldere verden over har ikke været nærige med at uddele roser til Bergström Wines. Og når man så lige et kort sekund tænker på hvor lidt erfaring familien Bergström havde, da de startede og hvor relativt kort tid siden det er … ja, så er deres vine bare endnu mere imponerende.