Bergström Cumberland Reserve Pinot Noir 2015 0,75

375,00 pris ved 1. stk Inkl. moms Fra 299,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb afVarenrStk pris
11757
375,00 Inkl. moms:
61757
375,00 Inkl. moms:
329,00 Inkl. moms:
121757
375,00 Inkl. moms:
299,00 Inkl. moms:
90Robert Parker
90WineEnthusiast
93Din Vin Guide
92Vinous

Robert Parker
Medium ruby-purple in color, the 2015 Pinot Noir Cumberland Reserve has an open, expressive nose of crushed raspberries, Bing cherries and cranberries with hints of violets, chocolate box and dried herbs. The medium to full-bodied palate is rich and opulent, with tons of baking spice and red berry layers supported by fine-grained tannins and a racy backbone, finishing long.

15. årgang af Cumberland Reserve er et fantastisk eksempel på, hvad biodynamisk landbrug og optimal ‘blend’ kan præstere fra Willamette Valley. Markerne som bruges til denne vin er primært Selice og Le Pre du Col tilføjet små mængder fra Bergström Vineyard, Winery Block og Gregory Ranch Vineyard.

Josh Bergström referer altid til Cumberland Reserve som hans visitkort, da denne vin år efter år viser Bergström stilen, udtrykker årgangens DNA og samtidig er tro mod hvad Pinot Noir fra Willamette Valley står for. Josh Bergström “Oregon Pinot Noir should always showcase the triumvirate of fresh fruit, sweet baking spice characters from the soil, and a fresh forest floor, loamy, earthiness.” This is the Cumberland Reserve Pinot Noir that he has always been striving for.” Årgang 2014 er fremragende…….ubetinget noget af det bedste som Oregon har præsteret. Druerne kommer 100% fra egne marker og farven fremstår Burgundisk med god farve. Næsen er indbydende med toner af brombær og blåbær, svag indblanding fra tobak, god stenet mineralitet afsluttet kombineret med hel klynge af urter. Vinen har god og fyldig krop men er samtidig afbalanceret med saftig syre og tanniner med god sødme. Denne vin kan drikkes idag eller nydes over de næste 15 år.

John Bergström kom oprindeligt fra Nord Sverige, men flyttede som ung håbefuld teenager til USA. Efter stor succes med en læge praksis i Portland og med stor interesse i det boom af lokale produkter Oregon bød på, købte han midt i 1990erne et stykke land i Dundee Hills i Willamette Valley. Josh, den ene af 5 børn havde altid vidst at han ville være selvstændig, tog udfordringen op. Rejste til Bourgogne og tog 2 års skole gang på 1 år indenfor vin. I 1999 kom han retur og lavede af 4 tons druer den første Bergström vin. Josh er den daglige leder &amp winemaker samt vineyard manager. Han arbejder totalt komprmiløst på at lave så høj kvalitet som muligt. Der arbejdes efter biodynamiske metoder, med naturlig gødning af alt druekvas og afskårne grene fra vinstokkene som komposteres og gen anvendes sammen med lokalt hø og ”affald” fra et mejeri. Udbyttet er ekstrem lavt og der høstes meget sent for at få højest mulig koncentration. Der benyttes mange forskellige kloner af Pinot Noir fra forskellige typer jordbund, som alle plukkes, presses og gæres for sig inden de endelige blandinger fortages. Grundet Josh´ tætte relation til Bourgogne, benyttes kun de bedste af de bedste egetræs fade derfra.