Bergström Bergström Vineyard 2016

799,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 639,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2883
799,00 Inkl. moms:
6 2883
799,00 Inkl. moms:
639,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Oregon Willamette Valley Bergstrom 2016 Dundee Hills 75CL
95 Vinous
94 James Suckling
94 Wine Spectator
94 Wine Enthusiast

Fra marken hvor eventyret startede tilbage i 1999. Stokkenes rødder går dybt ned i den røde ler og vulkanske jord på Bergström Vineyards, hvilket giver vinen en fantastisk mineralitet og intensitet, man ellers skal lede længe efter.

I glasset fremstår vinen majestætisk, mørk rubinrød. Duften kan noget ekstra her – masser af kirsebær, blåbær og en håndfuld solbær sammen med blomster, nellike og kanel. I munden dominerer mørk frugt, hindbærlikør, lakrids, kaffebønner, grafit, oliven og indslag af asiatiske krydderier plus sort te hen mod slutningen. Sådan skal Oregon Pinot Noir smage!

Man må bare lette på låget og glæde sig til den næste flaske – enten nu eller om nogle år. Ingen grund til stress her. Den holder sig spændstig i langt ud i tiden. 

Vinous
Brilliant ruby-red. Impressively complex and expressive on the nose, displaying intense red fruit, Asian spice, potpourri and botanical herb scents along with a bright mineral overtone. Delivers a compelling blend of power and finesse on the palate, offering sweet raspberry liqueur, cherry cola and floral pastille flavors that deepen and become spicier on the back half. Shows impressive focus and lift on an extremely long, subtly tannic finish that leaves behind notes of candied raspberry and allspice.

Vinens verden rummer masser af eventyr … og et af de bedste af slagsen hedder John Bergström. Han voksede op på en lille gård uden el og telefon ude på Gösta Tyndskids marker 500 km nordvest for Stockholm. Her boede han med sine forældre, bedsteforældre, to onkler og en tante … så pladsen var lidt trang. Pengene var yderst små i familien og der var ikke råd til at sende John til byen for at studere. Til Johns store held havde han en onkel og tante, der boede i Oregon og ikke havde nogle børn. De gav John mulighed for at komme til USA og gå på college … fulgt op af en lægeuddannelse og succesrig karriere som kirurg.

Efter en lang årrække i lægeverdenen følte John en stor trang til atter at dyrke jorden, som da han var barn. Han havde i midten af 1990’erne købt et stykke land i Dundee Hills i Willamette Valley. Efter noget tid besluttede han sig for at kaste sig ud i at dyrke og producere vin, selvom han havde nul erfaring inden for det game. Men sammen med sin kone Karen tog han chancen og startede Bergström Wines i 1999 … samme år som sønnen Josh kom hjem fra en en 2-årig winemaker-uddannelse i Bourgogne. Josh tog den så kun på et år og nåede derudover at skaffe sig en forlovet – Caroline - der havde en uddannelse i salg og markedsføring af vin. Han hev hende med tilbage til Oregon og så gik familien ellers all in på at få Bergström Wines til at lykkes. Det må man sige, at det gjorde.

I dag består Bergström Wines af fem vinmarker, der alle regnes blandt de absolut bedste i Willamette Valley: The Bergström Vineyard, Silice Vineyard, Winery Block, Gregory Ranch og Le Pré du Col. Bergström fokuserer primært på Pinot Noir, men producerer også to Chardonnay-vine af højeste klasse.

Josh er den daglige boss og winemaker. Han foreskriver biodynamiske metoder, med naturlig gødning baseret på druekvaset og afskårne grene fra vinstokkene, som komposteres sammen med lokalt hø og ”affald” fra et mejeri. Udbyttet er ekstrem lavt og der høstes meget sent for at få højest mulig koncentration.

Anmeldere verden over har ikke været nærige med at uddele roser til Bergström Wines. Og når man så lige et kort sekund tænker på hvor lidt erfaring familien Bergström havde, da de startede og hvor relativt kort tid siden det er … ja, så er deres vine bare endnu mere imponerende.