Bergström Bergström Vineyard 2014 0,75

799,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Oregon Willamette Valley Bergström 2014 Dundee Hills 750
94 Wine Enthusiast
94 Vinous
94 Robert Parker

Robert Parker
The 2014 Pinot Noir Bergstrom Vineyard has a medium ruby-purple color and earthy nose of black soil, underbrush and truffles with a core of red cherries, black raspberries and black pepper. Medium-bodied with plenty of freshness and chewy in the mouth, it has a savory/earthy palate with a good amount of red berry and peppery layers, finishing with very good persistence.

Vinous
Bright ruby-red. A complex, highly perfumed bouquet displays ripe dark berry and cherry scents, complicated by notes of peppery spices, smoked meat and incense. Urgent and focused on the palate, offering concentrated black raspberry, bitter cherry and floral pastille flavors and a strong suggestion of spicecake. Brawny yet surprisingly lithe Pinot that closes with powerful thrust and silky tannins that come in late, adding framework and grip.

John Bergström kom oprindeligt fra Nord Sverige, men flyttede som ung håbefuld teenager til USA. Efter stor succes med en læge praksis i Portland og med stor interesse i det boom af lokale produkter Oregon bød på, købte han midt i 1990erne et stykke land i Dundee Hills i Willamette Valley. Josh, den ene af 5 børn havde altid vidst at han ville være selvstændig, tog udfordringen op. Rejste til Bourgogne og tog 2 års skole gang på 1 år indenfor vin. I 1999 kom han retur og lavede af 4 tons druer den første Bergström vin. Josh er den daglige leder winemaker samt vineyard manager. Han arbejder totalt komprmiløst på at lave så høj kvalitet som muligt. Der arbejdes efter biodynamiske metoder, med naturlig gødning af alt druekvas og afskårne grene fra vinstokkene som komposteres og gen anvendes sammen med lokalt hø og ”affald” fra et mejeri. Udbyttet er ekstrem lavt og der høstes meget sent for at få højest mulig koncentration. Der benyttes mange forskellige kloner af Pinot Noir fra forskellige typer jordbund, som alle plukkes, presses og gæres for sig inden de endelige blandinger fortages. Grundet Josh´ tætte relation til Bourgogne, benyttes kun de bedste af de bedste egetræs fade derfra.