Begali Lorenzo Valpolicella doc Classico 2022

SKU
2650
99,00 kr. v. 12 stk. 119,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1119,00 kr.
6119,00 kr.109,00 kr.
12119,00 kr.99,00 kr.

En frisk, let og super charmerende fra en af Venetos absolutte topproducenter – Lorenzo Begali. Den er lavet på 65% Corvina, 30% Rondinella plus 5% øvrige lokale druesorter, så den er på alle måder forankret i Veneto.

Druerne høstes ved håndkraft og for at lade frugten komme maksimalt til udtryk lagres den på ståltanke i tre måneder. Ud er kommet en vin som straks bringer mindelser om italienske fortovsrestauranter med fantastisk stemning og få, enkle retter på kortet.

Næsen melder prompte om kirsebær, sød lakrids og sydlandske krydderier. Den friske smag kører på de samme noter og det er klart en vin, som vinder yderligere ved at blive sat sammen med mad – eksempelvis enkle pastaretter.

Bedre introduktion kan man næppe få.....

"If you can name but two producers in Valpolicella (I’m betting they are Dal Forno and Quintarelli), it’s now time to add a third: Lorenzo Begali." The Wine Advocate

Spørger man Robert Parker, så er der tre producenter, der udgør toppen i Valpolicella. Dal Forno naturligvis, Quintarelli og så Lorenzo Begali, der er den sidst tilkomne i det fornemme selskab.

Et andet vidnesbyrd om Begalis høje niveau er medlemskabet af sammenslutningen Amarone Families, hvor kun de bedste familieejede vingårde i Amarone har sæde. Foreningen blev dannet med henblik på at værne om kvaliteten af Amarone-vine … og det tiltag giver rigtig god mening med tanke på hvor skræmmende meget dårlig vin, der kommer fra Valpolicella.

Men Lorenzo Begali holder sammen med konen Adriana, datteren Tiliana og sønnen Giordano fanen højt. Første årgang kom i 1986 og siden er kvaliteten bare steget støt – endda til yderst rimelige priser set i forhold til, hvad man får for de samme penge hos andre producenter.

Begali-familien råder over 12 hektar marker ikke så langt fra Garda-søen og Verona. Her dyrkes især de klassiske druer, som indgår i Valpolicella-vinene. Men næste generation – søn og datter – anvender også Cabernet Sauvignon i deres fælles vin Tigilio. Så nytænkning møder traditioner hos Begali, men altid med det gode håndværk i fokus.

En frisk, let og super charmerende fra en af Venetos absolutte topproducenter – Lorenzo Begali. Den er lavet på 65% Corvina, 30% Rondinella plus 5% øvrige lokale druesorter, så den er på alle måder forankret i Veneto.

Druerne høstes ved håndkraft og for at lade frugten komme maksimalt til udtryk lagres den på ståltanke i tre måneder. Ud er kommet en vin som straks bringer mindelser om italienske fortovsrestauranter med fantastisk stemning og få, enkle retter på kortet.

Næsen melder prompte om kirsebær, sød lakrids og sydlandske krydderier. Den friske smag kører på de samme noter og det er klart en vin, som vinder yderligere ved at blive sat sammen med mad – eksempelvis enkle pastaretter.

Bedre introduktion kan man næppe få.....

"If you can name but two producers in Valpolicella (I’m betting they are Dal Forno and Quintarelli), it’s now time to add a third: Lorenzo Begali." The Wine Advocate

Spørger man Robert Parker, så er der tre producenter, der udgør toppen i Valpolicella. Dal Forno naturligvis, Quintarelli og så Lorenzo Begali, der er den sidst tilkomne i det fornemme selskab.

Et andet vidnesbyrd om Begalis høje niveau er medlemskabet af sammenslutningen Amarone Families, hvor kun de bedste familieejede vingårde i Amarone har sæde. Foreningen blev dannet med henblik på at værne om kvaliteten af Amarone-vine … og det tiltag giver rigtig god mening med tanke på hvor skræmmende meget dårlig vin, der kommer fra Valpolicella.

Men Lorenzo Begali holder sammen med konen Adriana, datteren Tiliana og sønnen Giordano fanen højt. Første årgang kom i 1986 og siden er kvaliteten bare steget støt – endda til yderst rimelige priser set i forhold til, hvad man får for de samme penge hos andre producenter.

Begali-familien råder over 12 hektar marker ikke så langt fra Garda-søen og Verona. Her dyrkes især de klassiske druer, som indgår i Valpolicella-vinene. Men næste generation – søn og datter – anvender også Cabernet Sauvignon i deres fælles vin Tigilio. Så nytænkning møder traditioner hos Begali, men altid med det gode håndværk i fokus.

Faktablad
LandItalien
Producent Begali Lorenzo
RegionVeneto
Årgang2022
Volume75CL
DruerCorvina, Rondinella
KategoriRødvin
Kollistørrelse12
KollitypeOCC