Begali Lorenzo La Cengia Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 149,00 kr. | |
6 | 149,00 kr. | 135,00 kr. |
12 | 149,00 kr. | 119,00 kr. |
Lorenzo Begalis Ripasso befinder sig på et noget andet niveau end hvad man oftest møder rundt omkring. Hemmeligheden er egentlig bare at håndværket og druematerialet er i top her. Eksempelvis er det kvaset fra huset egen fantastiske Amarone, som vinen får lov at andengære på.
Vinen er skruet sammen af 65% Corvina, 30% Rondinella plus 5% andre lokale druesorter. Efter andengæring har den fået lov til at modne et helt år på egetræsfade, hvilket klart bidrager til en noget mere imødekommende vin.
Farven er til den mørke side og lukker op for duften af mørke kirsebær, modne blommer, rosiner, balsamico, kanel, kakao og antydningen af røg. Den intense smag kommer med rød bærfrugt pakket ind i friske, sydlandske urter og munder ud i en lang, silkeblød finish. Ripasso som Ripasso var tænkt til at være!
Lorenzo Begalis Ripasso befinder sig på et noget andet niveau end hvad man oftest møder rundt omkring. Hemmeligheden er egentlig bare at håndværket og druematerialet er i top her. Eksempelvis er det kvaset fra huset egen fantastiske Amarone, som vinen får lov at andengære på.
Vinen er skruet sammen af 65% Corvina, 30% Rondinella plus 5% andre lokale druesorter. Efter andengæring har den fået lov til at modne et helt år på egetræsfade, hvilket klart bidrager til en noget mere imødekommende vin.
Farven er til den mørke side og lukker op for duften af mørke kirsebær, modne blommer, rosiner, balsamico, kanel, kakao og antydningen af røg. Den intense smag kommer med rød bærfrugt pakket ind i friske, sydlandske urter og munder ud i en lang, silkeblød finish. Ripasso som Ripasso var tænkt til at være!
Bedre introduktion kan man næppe få:
"If you can name but two producers in Valpolicella (I’m betting they are Dal Forno and Quintarelli), it’s now time to add a third: Lorenzo Begali." The Wine Advocate
Spørger man Robert Parker, så er der tre producenter, der udgør toppen i Valpolicella. Dal Forno naturligvis, Quintarelli og så Lorenzo Begali, der er den sidst tilkomne i det fornemme selskab.
Et andet vidnesbyrd om Begalis høje niveau er medlemskabet af sammenslutningen Amarone Families, hvor kun de bedste familieejede vingårde i Amarone har sæde. Foreningen blev dannet med henblik på at værne om kvaliteten af Amarone-vine … og det tiltag giver rigtig god mening med tanke på hvor skræmmende meget dårlig vin, der kommer fra Valpolicella.
Men Lorenzo Begali holder sammen med konen Adriana, datteren Tiliana og sønnen Giordano fanen højt. Første årgang kom i 1986 og siden er kvaliteten bare steget støt – endda til yderst rimelige priser set i forhold til, hvad man får for de samme penge hos andre producenter.
Begali-familien råder over 12 hektar marker ikke så langt fra Garda-søen og Verona. Her dyrkes især de klassiske druer, som indgår i Valpolicella-vinene. Men næste generation – søn og datter – anvender også Cabernet Sauvignon i deres fælles vin Tigilio. Så nytænkning møder traditioner hos Begali, men altid med det gode håndværk i fokus.
Land | Italien |
---|---|
Producent | Begali Lorenzo |
Region | Veneto |
Distrikt | Valpolicella |
Årgang | 2020 |
Volume | 75CL |
Druer | Corvina, Rondinella |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 12 |
Kollitype | OCC |
Vinous
Darkly floral, the 2020 Valpolicella Classico Superiore Ripasso La Cengia opens with a bouquet of violets and flowery undergrowth, giving way to crushed blackberries and tobacco hints. It's seamlessly silky with a cooling acidity to balance as ripe red and black fruits descend upon the senses. Citrus mingles with wild berries and spice as the 2020 finishes gently tannic and with great length. The balance here is beautiful.