Begali Lorenzo Amarone della Valpolicella Classico Vigneto Monte Ca' Bianca 2016

SKU
6398
399,00 kr. v. 6 stk. 499,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1499,00 kr.
6499,00 kr.399,00 kr.

Topvinen fra winemaker Lorenzo Begali og uden tvivl noget af det absolut bedste Amarone, der kan købes for menneskepenge. Begali laver den på en særlig blanding af 40% Corvina, 30% Corvinone, 20% Rondinella og 10% af den yderst sjældne Oseleta.

Efter at være blevet høstet ved håndkraft tørrer druerne indtil februar, hvor de ryger i pressen. Herefter modnede vinen i fulde fire år på henholdsvis barriques og større franske egetønder, så det er en koncenteret sag, der opfylder alle forventninger til hvad en Amarone skal kunne.  

Duften kalder smilet frem og skaber klare billeder af mørke bær, mokka, mørk chokolade, cola og krydderier. Smagen er max fyldig og gentager på bedste vis duftens karakteristiske noter. Er du til Amarone, så begynder dine fødder at steppe over den her!

Bedre introduktion kan man næppe få.....

"If you can name but two producers in Valpolicella (I’m betting they are Dal Forno and Quintarelli), it’s now time to add a third: Lorenzo Begali." The Wine Advocate

Spørger man Robert Parker, så er der tre producenter, der udgør toppen i Valpolicella. Dal Forno naturligvis, Quintarelli og så Lorenzo Begali, der er den sidst tilkomne i det fornemme selskab.

Et andet vidnesbyrd om Begalis høje niveau er medlemskabet af sammenslutningen Amarone Families, hvor kun de bedste familieejede vingårde i Amarone har sæde. Foreningen blev dannet med henblik på at værne om kvaliteten af Amarone-vine … og det tiltag giver rigtig god mening med tanke på hvor skræmmende meget dårlig vin, der kommer fra Valpolicella.

Men Lorenzo Begali holder sammen med konen Adriana, datteren Tiliana og sønnen Giordano fanen højt. Første årgang kom i 1986 og siden er kvaliteten bare steget støt – endda til yderst rimelige priser set i forhold til, hvad man får for de samme penge hos andre producenter.

Begali-familien råder over 12 hektar marker ikke så langt fra Garda-søen og Verona. Her dyrkes især de klassiske druer, som indgår i Valpolicella-vinene. Men næste generation – søn og datter – anvender også Cabernet Sauvignon i deres fælles vin Tigilio. Så nytænkning møder traditioner hos Begali, men altid med det gode håndværk i fokus.

 

Topvinen fra winemaker Lorenzo Begali og uden tvivl noget af det absolut bedste Amarone, der kan købes for menneskepenge. Begali laver den på en særlig blanding af 40% Corvina, 30% Corvinone, 20% Rondinella og 10% af den yderst sjældne Oseleta.

Efter at være blevet høstet ved håndkraft tørrer druerne indtil februar, hvor de ryger i pressen. Herefter modnede vinen i fulde fire år på henholdsvis barriques og større franske egetønder, så det er en koncenteret sag, der opfylder alle forventninger til hvad en Amarone skal kunne.  

Duften kalder smilet frem og skaber klare billeder af mørke bær, mokka, mørk chokolade, cola og krydderier. Smagen er max fyldig og gentager på bedste vis duftens karakteristiske noter. Er du til Amarone, så begynder dine fødder at steppe over den her!

Bedre introduktion kan man næppe få.....

"If you can name but two producers in Valpolicella (I’m betting they are Dal Forno and Quintarelli), it’s now time to add a third: Lorenzo Begali." The Wine Advocate

Spørger man Robert Parker, så er der tre producenter, der udgør toppen i Valpolicella. Dal Forno naturligvis, Quintarelli og så Lorenzo Begali, der er den sidst tilkomne i det fornemme selskab.

Et andet vidnesbyrd om Begalis høje niveau er medlemskabet af sammenslutningen Amarone Families, hvor kun de bedste familieejede vingårde i Amarone har sæde. Foreningen blev dannet med henblik på at værne om kvaliteten af Amarone-vine … og det tiltag giver rigtig god mening med tanke på hvor skræmmende meget dårlig vin, der kommer fra Valpolicella.

Men Lorenzo Begali holder sammen med konen Adriana, datteren Tiliana og sønnen Giordano fanen højt. Første årgang kom i 1986 og siden er kvaliteten bare steget støt – endda til yderst rimelige priser set i forhold til, hvad man får for de samme penge hos andre producenter.

Begali-familien råder over 12 hektar marker ikke så langt fra Garda-søen og Verona. Her dyrkes især de klassiske druer, som indgår i Valpolicella-vinene. Men næste generation – søn og datter – anvender også Cabernet Sauvignon i deres fælles vin Tigilio. Så nytænkning møder traditioner hos Begali, men altid med det gode håndværk i fokus.

 

Faktablad
LandItalien
Producent Begali Lorenzo
RegionVeneto
Årgang2016
Volume75CL
DruerCorvina, Rondinella
KategoriRødvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC