Beaucastel Chateauneuf du Pape Hommage Perrin 2010

4.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Rhone Syd Rhone Beaucastel 2010 Chateauneuf du Pape 75CL
100 Robert Parker
100 Jeb Dunnuck

Robert Parker
No such issue exists with the perfect 2010 Chateauneuf du Pape Hommage a Jacques Perrin. I don't know what more a wine could offer. Inky blue/purple, with an extraordinary nose of smoked duck, grilled steaks, Provencal herbs, blackberries, blueberries, kirsch, licorice and truffle, enormously massive, concentrated, full-bodied and built for 30-50 years of cellaring, this wine, which is dominated by its Mourvedre component, is a tour de force, a spectacular, world-class wine. It is going to require some patience, though, and seems to need 4-5 years of cellaring. It should again be almost ageless in its potential.

Jeb Dunnuck
Another perfect wine from this family is the 2010 Châteauneuf du Pape Hommage A Jacques Perrin, an incredibly concentrated, powerful, backward wine that’s just now starting to shed its baby fat and tannins. Massive notes of black and blue fruits, black truffle, ground pepper, and a beautiful sense of minerality all flow to a full-bodied, deep, awesome wine that has a huge mid-palate, riveting purity of fruit, and a finish that won’t quit. Incredibly classic in style and reminding me of a hypothetical mix of the 1989 and 1990, it can be drunk with incredible pleasure over the coming 30 years or more.

Dette charmerende vinslot er beliggende Chateauneuf de Pape. Husets historie går tilbage til midten af det 16. århundrede, men det var først i 1909, da Pierre Tramier købte ejendommen, at markerne blev beplantede, og man startede en vinproduktion. Pierre Tramier overdrog bruget til sin svigersøn – Pierre Perrin – som udviklede det og havde stor succes. Hans søn, Jacques Perrin byggede videre på sin faders idéer og drev et innovativt og biodynamisk vinbrug. I dag har 5. generation, brødrene Jean-Pierre og François Perrin overtaget driften af de 130 hektar vinmarker og viderefører vinslottes fantastiske historie.

Beaucastels marker strækker sig over 130 hektar, hvoraf 30 hektar er dedikeret til nye planter og marker. Hvert år genplantes ca. 2 hektar. på jorde der ikke har været benyttet i mindst 10 år.

Allerede i 1950’erne begyndte vinslottet at dyrke deres vinmarker økologisk. Der har f.eks. ikke været brugt kemisk gødning siden 1964, og siden 1974 har produktionen været biodynamisk produceret. Som gødning bruger Beaucastel en blanding af fåregødning og resterne fra det forrige års druepresning. Dette sikrer en jord der er i mikrobiologisk balance, og at vinstokkene bliver mere resistente over for forskellige sygdommen.

Brødrene Perrins filosofi er ikke at stræbe efter det største udbytte per hektar, men at høste sunde og afbalancerede druer, som kan give store vine i den bedste kvalitet. Alle druer håndplukkes, og bliver herefter sorteret når de ankommer til kælderen. Det er kun de bedste druer, der udvælges til vinen. For at bevare de forskellige druesorters egenskaber og originalitet, vinificeres de separat. Grenache og Cinsault giver varme, farve og rundhed. Mourvedre, Syrah, Muscardin og Vaccarese giver struktur, gode aldring egenskaber og farve. Counoise og Picpoul giver friskhed og særlige aromaer.

Blandingskunsten hos Beaucastel er givet videre fra generation til generation. Vinen lagres i egetræsfade i et års tid, indtil det er tid til at de hældes på flaske. Herefter opbevares vinene endnu et år, indtil de frigives.

Med disse Rhone-vine får du altid vin af høj kvalitet, der er i særklasse.